5 idei pentru o Vacanta PERFECTA de Iarna la Munte!

Parintii au o gramada de emotii doar cand se gandesc ca vor pleca in prima vacanta cu bebelusul. Evident ca sunt de inteles deoarece pot aparea o multime de probleme in timpul calatoriei. Cu toate acestea, cele mai frumoase vacante de care vor avea parte in calitate de parinti sunt chiar acestea, in care bebe devine pentru prima data un membru al echipei. In general, micutii sunt usor adaptabili la schimbarile de mediu, mai ales daca au fost invatati sa aiba acest stil de viata.

vacanta perfecta de iarna la munte

Deci nu este nimic rau in a pleca cu bebelusul in vacanta de iarna. Aceste momente vor fi capturate cu aparatul foto si vor culege zambetele copiilor. Pentru a preintampina orice problema care ar putea aparea, parintii vor tine cont de cateva sfaturi si trucuri utile, iar bebe se va simti bine, totul decurgand cum si-au planificat.

Adbor Saniuta Piccolino cu Saculet Gri

Iata cateva idei pentru o vacanta perfecta:

Varsta la care bebe poate calatori la munte nu este una anume, dar parintii trebuie sa fie bine organizati si sa tina cont de anumite chestiuni in asa fel incat vacanta sa fie una minunata, plina de amintiri placute.

Scaun auto cu Isofix gb Vaya i-size Capri Blue

1. Planificarea din timp a tuturor detaliilor legate de cazare

Nu toate statiunile si hotelurile ofera familiilor necesarul atunci cand sunt insotite de copii mici, din acest motiv parintii trebuie sa gaseasca din timp locul potrivit:

  • Sa existe un peisaj frumos, o atmosfera relaxanta, lipsita de zgomot;
  • Sa aiba tot confortul dorit de cei mici si loc suficient in camera, in cazul in care ar trebui sa se monteze la nevoie un patut pliabil;
  • In restaurante sa se puna la dispozitie si scaunele de masa destinate bebelusilor.

2. Transportul, mai usor cu masina personala

O calatorie in compania unui bebelus inseamna independenta, intimitate si multa imprevizibilitate, asadar modalitatea perfecta de a merge in excursie la munte ramane masina personala, care trebuie sa raspunda cu brio nevoilor membrilor familiei:

  • Ofera posibilitatea de a opri des, de cate ori are nevoie bebe sa fie hranit sau schimbat;
  • Programul poate fi stabilit in functie de cerintele copilului;
  • Nu e nevoie sa se mearga in compania unor persoane necunoscute;
  • Exista spatiu suplimentar necesar diverselor activitati care sa-l impiedice pe micut sa se plictiseasca;
  • Poate fi instalat scaunul auto obligatoriu conform regulilor de circulatie din Romania, un model sigur de scaun auto poate fi gasit usor in mediul online.

Gmini Combinezon Bordo- Gardo

3. Un inventar al bagajelor devine util la plecare

Bebelusii au nevoie de multe lucruri si mamicile trebuie sa se echipeze corespunzator in vacanta, in asa fel incat sa satisfaca nevoile de baza ale micutilor, asadar bagajul pentru calatorie trebuie sa cuprinda:

  • Hainutele groase, necesare a face fata temperaturilor scazute de pe munte, BABY NEEDS reusind sa puna la dispozitia bebelusilor combinezoane si costumase adecvate;
  • Scutecele curate intr-un numar suficient, cel putin pana la destinatie;
  • Obiectele si produsele de igiena sau pentru baita obligatorie;
  • Protectie in caz de ploaie sau de zapada;
  • Trusa de medicamente necesare.

4. Alimentatia copilului in vacanta cu parintii

Pentru un bebe alaptat exclusiv la san, situatia e destul de simpla, mama alaptandu-l atunci cand cere, dar daca deja a inceput diversificarea, atunci situatia se schimba, aceasta trebuind sa tina cont de urmatoarele lucruri:

  • Daca il hraneste cu lapte praf, va trebui sa aiba un numar suficient de biberoane;
  • Exista hoteluri in care restaurantele pun la dispozitie meniuri cu legume preparate la aburi;
  • O idee utila este si hranirea bebelusului cu mancare din borcanele cumparate de pe piata;
  • Introducerea unui ingredient nou in alimentatie trebuie evitata;
  • Instrumentele si recipientele folosite trebuie curatate si spalate foarte bine.

5. Somnul bebelusului – la fel de important si in vacanta

Multi dintre parintii care merg cu bebe in excursie se cazeaza fara sa tina cont de locul in care va dormi cel mic, gandindu-se ca pot sta toti 3 in pat, dar nu este deloc o solutie buna:

  • Cand rezerva cazarea, pot intreba daca exista patuturi de bebelusi in hotel;
  • Pot achizitiona un patut de voiaj, pe care-l pot utiliza foarte bine si acasa, dar si cand bebe merge in vacanta la bunici;
  • Micutul va fi mult mai pretentios in ce priveste somnul si s-ar putea sa nu mai functioneze deloc sistemul de culcare cu care era obisnuit inainte (uneori parintii sunt nevoiti sa se muleze in functie de dorintele copilului).

Tu ce truc ai folosit pentru a avea o vacanta perfecta?

Pentru parinti, o vacanta la munte cu bebe ramane ocazia perfecta de a se obisnui cu noua lor viata, astfel incat trebuie sa faca tot ce la sta in putinta sa adune amintiri placute. O idee geniala este sa ia cu ei in excursie saniuta cu spatar si saculet pentru copii, ideala pentru o distractie pe derdelus. Pentru cei mici devine si un mijloc de transport perfect, care-i fereste de frig si ii incanta nespus.

Creata din material plastic, cu o structura din metal, vopsita pentru a rezista la coroziune, saniuta are si un saculet pentru protectie, bine captusit cu lana de oaie, din material impermeabil, ce se desface cu un fermoar, si este prevazuta cu centuri de siguranta, necesare pentru a nu exista vreun incident nedorit.

Articole recente: