9 boli ale copilariei - Cum sa le recunosti la timp

 

Bolile copilariei sunt spaima cea mare a oricarui parinte deoarece vin impreuna cu o serie de simptome extrem de ingrijoratoare: eruptii cutanate, temperatura, mancarimi. De cele mai multe ori, acestia afla de ele de la alti parinti sau imediat ce bebelusul lor a contactat vreuna, iar primul lucru care le vine in minte este sa fuga iute la cabinetul mediculuui pediatru pentru a afla ce trebuie sa faca pentru a le trata si cum sa-l scape pe micut de probleme.


Inainte de a trata o boala ar trebui ca orice adult sa inteleaga ca este imperios necesar sa o previna, iar acest lucru se poate face extrem de simplu prin mentinerea unei igiene cat mai stricte. Bolile copilariei insa pot fi luate foarte usor de la ceilalti copii cu care prichindelul vine in contact la cresa, gradinita, scoala, asa ca in momentul in care afla ca in aceste locuri este epidemie de varicela, rujeola, scarlatina etc, sa inteleaga ca cea mai buna solutie de a-l feri este sa il tina acasa cateva zile.


Iata cum recunosti la timp bolile copilariei!

Pentru a sti sa actioneze la timp si intr-un mod adecvat, un parinte trebuie neaparat sa cunoasca semnele si simptomele bolilor copilariei, asa ca nu va uita sa citeasca din timp tot ce gaseste in revistele medicale sau pe site-urile de specialitate si chiar sa se inarmeze din timp cu produse necesare copilului, mai ales ca aceste boli vin impreuna cu mancarimi nesuferite, cu temperatura ridicata, cu probleme de respiratie etc.

1.Varicela

Numita si varsat de vant, aceasta boala care dureaza intre una si trei saptamani poate fi usor de recunoscut dupa urmatoarele simptome:

· Febra usoara;

· Lipsa poftei de mancare;

· Uneori sunt prezente si durerile de burtica;

· Boala se poate manifesta si in timp ce mama este gravida, iar acest lucru ar putea duce la malformatii congenitale, asa ca orice femeie trebuie sa aiba mare grija si sa nu se expuna la o astfel de afectiune.

2.Rubeola

Se transmite pe cale respiratorie, este mult mai frecventa primavara-vara si se poate recunoaste dupa urmatoarele lucruri:

· Febra si durere de cap;

· Stare de oboseala;

· Dureri de ochi;

· In zona gatului apar ganglioni proeminenti;

· Pentru a stabili exact diagnosticul, medicul va recomanda analize de sange, rubeola semanand cu alte boli virale.

3.Rujeola

Numita si pojar, rujeola dureaza cam doua saptamani, iar bebe va capata imunitate pentru tot restul vietii, insa parintii trebuie sa o poata deosebi de banala raceala cu care uneori se aseamana:

· Febra este iarasi prezenta;

· Copilul tuseste si expectoreaza, tusea trebuind sa fie tratata adecvat pentru a nu aparea complicatii periculoase;

· Apare rinoreea;

· Se manifesta conjunctivita;

· Leziunile nu sunt insotite de mancarime.

4.Boala obrajilor rosii

Parvovirus B19 sau boala obrajilor rosii debuteaza brusc, nu dureaza foarte mult, desi poate reveni dupa cateva saptamani, si poate fi recunoscuta usor dupa urmatoarele semne:

· Eruptia apare din prima zi pe obraji si se raspandeste pe tot corpul;

· Copilul face febra;

· Sunt prezente si dureri articulare.


5.Scarlatina

Destul de periculoasa pentru ca se poate lua prin simpla atingere a altor jucarii, a hainelor, a tacamurilor sau a obiectelor de scris, scarlatina este identificata dupa semnele de mai jos:

· Febra si ameteli;

· Frisoane si varsaturi;

· Ganglioni cervicali;

· Faringoamigdalita acuta.

6.Boala mana-gura-picior

Desi se confunda cu varicela de multe ori, aceasta boala se limiteaza la regiunile din jurul gurii, faringelui, talpilor si palmelor, iar parintii pot oberva usor simptomele:

· Tuse;

· Febra;

· Dureri articulare;

· Dureri faringiene.

7.Oreionul

Din fericire, poate fi prevenit prin vaccinare, dar in cazul in care copilul nu este vaccinat si contacteaza oreion, atunci manifestarile clinice vor fi usor de observat:

· Mialgie sau durere musculara;

· Anorexie;

· Stare de rau generala;

· Cefalee;

· Febra;

· Tumefactie la nivelul glandelor parotide.

8.Impetigo

O alta problema cu care un bebe se poate confrunta este impetigo, o infectie bacteriana a pielii, care ocupa locul trei ca frecventa in randul afectiunilor comune ale pielii la copii si se manifesta prin aparitia unor basicute.

9.Tusea magareasca

Infectioasa si contagioasa, tusea magareasca sau convulsiva este frecventa la copii, putand fi recunoscuta printr-o tuse galagioasa, extenuanta si care dureaza foare mult timp.


Tu ce masuri ai luat pentru ca bebe sa nu contacteze o boala a copilariei?

Multe mamici au recunoscut ca primul lucru pe care l-au facut in acest sens a fost sa mearga la medic si sa vaccineze copilul. In plus, ele au sporit masurile de igiena si au inteles ca orice boala poate fi usor combatuta prin mentinerea unei curatenii exemplare in casa si prin selectarea persoanelor care intra in contact cu micutul. De asemenea, au achizitionat din timp tot felul de accesorii de igiena de la BabyNeeds pentru ca viata familiei sa devina mult mai usoara si mai sanatoasa.

Protectiile igienice de unica folosinta pentru toaleta sunt ideale pentru ca micutii sa nu se atinga deloc de suprafetele contaminate, mai ales atunci cand sunt plecati de acasa. Datorita designului special pentru nevoile copiilor, acest produs este rezistent la rupere, la germeni si la apa, are trei benzi adezive de fixare pentru a impiedica alunecarea si este moale si placut la atingere.

 

Articole recente: