5 beneficii ale consumului de lapte de capra la bebelusi!

Lapticul acesta a fost considerat un lichid miraculos de catre multe dintre civilizatiile umane inca din cele antichitate, asa ca nu este de mirare de ce specialistii din ziua de astazi il recomanda tuturor mamelor care reduc hrana la san. Este cea mai buna alegere in acest sens, o optiune superioara laptelui de vaca, mai toxic din cauza ingredientelor nocive (hormoni de crestere, antibiotice, conservanti chimici).

Bogat in vitamine, minerale, electroliti, enzime, proteine si acizi grasi, laptele e foarte usor digerat de catre organismul uman, deci bebelusii pot sa-l foloseasca fara probleme dupa varsta de 6 luni, cand mamicile incep diversificarea. Inainte de a face acest lucru trebuie neaparat ca medicul pediatru sa fie informat si sa-si dea acceptul, poate chiar sa ofere anumite informatii importante parintilor.

Iata cateva beneficii ale consumului de lapte de capra!

Miracol pentru sanatate atat in cazul adultilor, cat si al copiilor, laptele acesta are compozitia cea mai apropiata de laptele matern, e dulce, gras si foarte hranitor in comparatie cu cel de vaca. In urma cercetarilor efectuate specialistii au descoperit ca laptele de capra aduce optimismul, alunga depresia, protejeaza organismul de multe boli si reuseste cu succes sa intareasca sistemul imunitar. Se pare ca devine chiar un aliat foarte bun in lupta impotriva unei afectiuni grave, anume cancerul.

1. Ajuta in tulburarile de crestere la copii

In jurul varstei de 6 luni, uneori dupa 1 an, copilul poate sa bea lapticul care il ajuta in dezvoltarea fizica deoarece:

  • Are un procent mai mare de minerale si oligoelemente decat cel de vaca;
  • Minerale sunt usor de asimilat;
  • Devine util in prevenirea sau recuperarea intarzierilor in dezvoltarea sistemului nervos.

2. Este antiinflamator natural si usor de digerat

Consumul de lapte de capra pentru copii va fi foarte util si datorita faptului ca lichidul pretios e o alternativa mult mai buna la laptele de vaca, mai ales pentru cei care au intoleranta la lactoza:

  • Reduce inflamatiile inutile, ce ar putea aparea in trupul prichindelului;
  • Daca micutii au probleme inflamatorii intestinale, atunci ar trebui sa nu-l consume pe cel de vaca;
  • Este mai usor de digerat de catre organism, compozitia sa fiind foarte apropiata de cea a laptelui matern.

3. Reduce problemele gastrice

Mamicile cu copii mai mari, cu siguranta, isi amintesc de episoadele de plans si de durere pe care cei mici le aveau uneori, asa ca ele ar fi trebuit sa stie ca laptele de capra:

  • Reduce problemele gastrice;
  • Ca trebuie cumparat doar cel care contine acid folic;
  • Nu trebuie oferit decat pasteurizat, sub nicio forma crud, pentru ca nefiert poate contine bacterii daunatoare;
  • De cele mai multe ori, cei mici prefera sa bea laptele incalzit, asa ca parintii ar trebui sa-si achizitioneze un incalzitor de biberoane. In acest sens, poti sa vezi aici o gama larga de produse, care ii va ajuta nespus, mai ales pe timpul noptii.

4. Contine putini alergeni

Lichidul miraculos pentru sanatatea celor mici poate fi consumat fara probleme deoarece e foarte usor de digerat si nu are alergeni care sa afecteze copilul in mod negativ:

  • In primul rand, contine o proteina Alfa S1 Cazeina a carei prezenta il face mai putin alergen;
  • Este de ajutor in cazul copiilor cu reflux gastro-esofagian;
  • Un procent foarte mare dintre copiii alergici la laptele de vaca au putut sa consume pe cel de capra fara a avea efecte secundare.

5. Este foarte hranitor

Inainte de orice alt beneficiu pe care lapticul il aduce, trebuie stiut ca lichidul acesta ofera satietate:

  • Intr-un simplu biberon el aduce 35% din necesarul de calciu de care un bebe are nevoie zilnic;
  • Are un gust dulce si e mai usor acceptat de catre micuti;
  • Nu trebuie oferit totusi in exces pentru ca ar putea duce la scaderea apetitului pentru alte alimente hranitoare.

Tu ai oferit copilului acest tip de lapte?

Multe dintre mamici au recunoscut efectele pozitive asupra sanatatii celor mici. De asemenea, introducerea in alimentatie s-a realizat dupa varsta de 6 luni si doar l-a recomandarea medicului pediatru. Biberoanele in care a fost oferit au fost bine sterilizate sa nu existe riscul ramanerii unor resturi in interior, fapt pentru care au achizitionat un sterilizator de pe site-ul https://www.babyneeds.ro/sterilizatoare/, ideal pentru parintii responsabili.

Un astfel de produs devine ideal intr-o casa cu bebelusi deoarece in doar 10 minute reuseste sa sterilizeze biberoanele, economisind astfel energie electrica si fara sa adauge vreo substanta chimica dezinfecteaza rapid doar pe baza vaporilor de apa. In sterilizator intra fara probleme 6 biberoane si exista si un cos in care pot fi introduse suzete, inele pentru dentitie, tetine. Daca parintii doresc ca biberoanele sa ramana sterile pana la 3 ore, atunci pot sa tina inchis capacul sterilizatorului.

Articole recente: