Cea mai bună cană pentru bebeluși

Topul cănuțelor pentru bebe vine în întâmpinarea nevoilor atât celor mici, cât și părinților, cu produse calitative, ușor de folosit și de întreținut, dar și cu un design extrem de vesel pentru copii. Acestea fac tranziția mult mai ușor de la biberon la cana de adulți și protejează, în același timp, dantura bebelușilor. 

1. Cea mai bună cană pentru bebeluși - Clasament TOP 3

Dacă vrei să găsești cea mai bună cană pentru bebeluși, aici este locul în care trebuie să cauți! Topul de mai jos te va ajuta cu informații și recomandări pentru ca tu să alegi cel mai bun produs pentru copilul tău!




PRODUS

Philips Avent - Cănuță cu tetină de formare , 9 luni+, 260 ml, Violet

Carl Oscar - Cană din Tritan cu pai, Orange

Tommee Tippee - Cană Easy Drink, 260 ml, 6 luni+, Mov













DESPRE

Această cană cu tetină de formare din silicon este perfectă pentru copiii mici, datorită sorbirii ușoare pe care o oferă. 


Este recomandată pentru cei de peste 9 luni, datorită formei ondulate a recipientului care asigură o prindere stabilă. 


Dimensiuni nete produs (fără accesorii) : 69x111x118 mm;


Greutate produs : 0,05 kg;

Cana cu pai Carl Oscar este fabricată dintr-un un material ultra rezistent la șocuri, asemănător sticlei și poate fi spălată la mașina de spălat vase;


Paiul din material moale se poate plia, pentru a nu exista riscul de scurgeri. 


Personajele desenate pe sticle sunt creația ilustratorului suedez Linn Eldin.



Capacitate recipient: 350 ml;



Cana încurajează pe cei mici să bea lichide singuri!


Realizată pentru a face trecerea mai ușoară de la biberon la cană;


Este dotată cu supapă anti-curgere, un cioc moale pentru un băut mai simplu și mânere ușor de manevrat. 


Se poate spăla la mașina de spălat vase.



Capacitate recipient: 230 ml



PRO

curățare ușoară;


piesele pot fi spălate în mașina de spălat vase;

materialul nu are substanțe nocive în compoziție;


este colorată și are motive cu animale;

recomandată pentru copiii de la 6 luni;


ciocul moale, flexibil, protejează gingiile;


CONTRA

culoarea este mai potrivită pentru fetițe;

este recomandată folosirea după 12 luni, pentru o prindere mai facilă;

cana nu este potrivită pentru băuturi fierbinți;

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

1.1. Cea mai bună cană pentru bebeluși cu pai

Atunci când sunt mici, copiii adoră să bea cu paiul, iar acesta este momentul perfect în care îi poți dezvăța de biberon pentru a trece la cana normală. Produsele pot fi folosite începând cu vârsta de 6 luni, până când cel mic este pregătit să treacă la următorul nivel. 

Philips Avent - Cănuță cu pai , 200 ml, 9 luni+, Albastru

Vezi AICI preț

Modelul permite dezvoltarea orală sănătoasă a bebelușului, având un pai flexibil cu partea de jos îndoită, pentru ca cel mic să bea uşor, până la ultima înghiţitură. Designul cu supapă etanșă previne scurgerile, fiind ideal pentru cei care au prima experiență cu un pai. De asemenea, poate fi curățată în mașina de spălat vase. 

PLUSURI

MINUSURI

uşor de asamblat şi curăţat;


dezvoltă muşchii bucali, întărind muşcătura;


mânere ergonomice;

nu este indicat să se folosească mai devreme de 9 luni;

 

Sass & Belle - Cănuță cu pai Aiko Panda

Vezi AICI preț

O cană veselă și colorată ce are un design plăcut. De asemenea, este foarte practică, ușor de întreținut și dotată un sistem de închidere care previne scurgerile. Cu o capacitate de 400 ml, poate fi folosită pentru toate tipurile de lichide. 

PLUSURI

MINUSURI

se poate curăța în mașina de spălat vase;


preț accesibil;

nu se recomandă încălzirea la microunde;

Beaba - Cană inox cu pai 250 ml - Albastru

Vezi AICI preț

Acest model este perfect pentru utilizarea atât în interiorul casei, cât și în exterior, datorită materialului din oțel inoxidabil cu pereți dubli din care este confecționată. Clapeta glisantă permite eliberarea și plierea paiului, el fiind moale, pentru a proteja gingiile bebelușilor. De asemenea, nu permite scurgerea lichidelor. 

PLUSURI

MINUSURI

mânere detașabile;


pai din silicon, bază, mânere și capac din polipropilenă;

este recomandată spălarea manuală;


1.2. Cea mai bună cană pentru bebeluși din tritan

Tritanul este unul dintre cele mai rezistente materiale, iar acest lucru face ca scăparea cănuței să nu prezinte un pericol pentru cei mici, mai ales dacă se află în perioada în care aruncă pe jos orice prind. Este recomandat ca acestea să fie folosite la o vârstă mai înaintată, deoarece au o greutate puțin mai mare, iar copii trebuie să o poată cuprinde cu mânuțele. 

Lifeventure - Cănuță din tritan Flip-top Cu pai , 750 ml, Turcoaz

Vezi AICI preț

Cănile pentru lichide au un capac ergonomic și închidere flip-top, se potrivesc perfect în orice rucsac sau geantă, având o capacitate de 750 ml, perfectă pentru necesarul zilnic de hidratare al celor mici. Paiul este moale, rezistent la uzură, iar materialul nu păstrează gusturi sau mirosuri. 

PLUSURI

MINUSURI

fabricată din tritan rezistent la impact, fără BPA ;


5 variante de culoare: transparent, portocaliu, gri, bleu și roz.

nu este prevăzută cu mânere ergonomice;

LittleLife - Cană Tritan cu pai Fluture

Vezi AICI preț

Cana din tritan are un pai moale și capac de siguranță care oferă o etanșare completă, fiind dotată și cu o curea de mână pentru o prindere mai ușoară. Cu o greutate de doar 96 de grame și o capacitate de 400 ml, poate fi folosită de copii încă de la 3 ani. 

PLUSURI

MINUSURI

curățare ușoară;


design plăcut;

designul este preferat mai mult de fetițe;

Carl Oscar - Cană din Tritan cu pai, Lime

Vezi AICI preț

Este realizată dintr-un material rezistent la șocuri, asemănător sticlei, neavând substanțe nocive în compoziția sa. Paiul se pliază, pentru a nu exista scurgeri de lichide în timpul transportului, având un capăt moale, iar capacul este prevăzut cu mâner pentru o ridicare ușoară. Este una dintre cele mai bune căni pentru bebeluși. 

PLUSURI

MINUSURI

personajele desenate pe sticle sunt creația ilustratorului suedez Linn Eldin;


poate fi spălată în mașina de spălat vase pe raftul superior;

capacitatea recipientului este mai mică, de 350 ml;

2. Cum aleg o cană pentru bebeluși bună?

Există o mulțime de tipuri de căni pentru bebeluși, iar alegerea părinților se poate dovedi una destul de complicată, deoarece nu știu cum să se orienteze către un produs eficient, care să fie și pe placul copilului. De aceea, noi venim în întâmpinarea nevoilor tale și îți punem la dispoziție sfaturi și recomandări de cănuțe de bebe pe care trebuie să le iei în considerare atunci când ești în căutarea unui astfel de produs. 

CAPACITATEA RECIPIENTULUI - pentru a-ți da seama ce cantitate de lichide trebuie să bea cel mic, tot ce trebuie să faci este să înmulțești greutatea sa cu 50 ml. Din acest calcul urmează să scazi laptele primit de bebeluș, iar restul este necesarul de apă. În principiu, este recomandat să te orientezi către recipiente de minim 350 ml, iar pe măsură ce copilul crește în vârstă, cantitatea se poate mări. 

DESIGNUL - este foarte important ca cel mic să fie atras de cănuță. Dacă nu alegi un design plăcut, nu va fi interesat să o folosească. Orientează-te către modele cât mai colorate, cu desene animate sau stickere cu animale, nuanțe vii și tot ce consideri că îi este pe plac. 

TIPURILE DE CĂNUȚE - există mai multe tipuri de cănuțe: cu pai, cu cioc, cu tetină de formare, din tritan și multe altele. Părinții trebuie să aleagă un produs destinat vârstei celui mic, în primul rând, iar mai apoi după nevoile sale. Cele cu pai pot fi folosite la orice vârstă, iar ciocul este perfect pentru bolta palatină și gingiile sensibile, în timp ce tetina este un material extrem de rezistent împotriva șocurilor. 

VÂRSTA - această caracteristică este poate una dintre cele mai importante, deoarece sunt produse destinate fiecărei categorii de vârstă, speciale pentru nevoile bebelușului. Atunci când copilul face prima oară tranziția la o astfel de cănuță, va avea nevoie de un model cu mânere ergonomice și o greutate redusă, pentru a putea să o susțină singur. 

MATERIALUL - atunci când vine vorba despre material, orientează-te către produse care se pot curăța ușor, nu permit imprimarea mirosurilor și sunt rezistente la șocuri. 

3. Mărci recomandate de Babyneeds

Sunt o mulțime de producători disponibili pe piață, iar tocmai acest lucru îi poate dezorienta pe tinerii părinți, care fac pentru prima dată o astfel de alegere. Tocmai de aceea, noi venim în ajutorul tău și îți punem la dispoziție un top cu cănuțe de bebe confecționate de mărci care pun accentul pe calitatea materialelor și funcționalitatea lor. 

3.1. Marca Philips

Philips este una dintre cele mai cunoscute branduri din România, cu o mulțime de produse pentru îngrijirea bebelușului atent fabricate, conforme cu toate standardele de sănătate. Misiunea brandului este de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea oamenilor prin inovații semnificative.

Produsele lor destinate celor mici, în acest caz cănile pentru bebeluși, ajută la o dezvoltare orală sănătoasă, adaptându-se tuturor etapelor de creștere a copilului. Prețul acestora este unul accesibil tuturor părinților care își doresc un produs calitativ.

3.2. Marca Carl Oscar

Carl Oscar este o marcă dezvoltată din nevoile reale ale unei familii cu copii. Produsele lor se concentrează pe nevoile și dorințele părinților atunci când vine vorba de dezvoltarea unor noi caracteristici și funcții.

Compania oferă produse la prețuri accesibile, versatile, cu accent pe reutilizare și durabilitate și se asigură că folosesc materiale ecologice, în ceea ce privește întregul proces de producție și durata de viață a produsului.

3.3. Marca Tommee Tippee

Tommee Tippee promite începutul unei noi experiențe de învățare pentru copii, atunci când vine vorba despre cănuțe, pentru o tranziție cât mai ușoară la cănile de adult. Astfel, oferă părinților produse care nu permit vărsarea lichidelor și murdăria, bazându-se tehnologii inovatoare și un design plăcut pentru cei mici.  

Prețul acestora este extrem de accesibil tuturor bugetelor, fără să facă rabat de la calitate și funcționalitate. 

4. Cum se folosește o cană pentru bebeluși

Cu siguranță fiecare părinte știe cum se folosește o cană pentru bebeluși. Tot ce trebuie să faci este să o umpli cu lichidele pe care le vrei și cel mic să o folosească. Ei bine, aceasta este parte ușoară. Lucrurile devin mai complicate atunci când bebelușului îi este prezentat produsul. De aceea, adulții trebuie să îi arate copilului cum să îl folosească. Pentru a face trecerea mai ușoară, orientează-te către o cană cu mânere cu tetină. De asemenea, trebuie să știi că folosirea ei pe timp îndelungat în afara orelor de masă, dar și consumarea altor lichide decât apa, poate afecta dantura copilului, favorizând apariția cariilor.  

Igienizarea și curățarea cănilor pentru bebeluși este extrem de importantă. Unele modele pot fi introduse în mașina de spălat vasele, iar în cazul altora se recomandă doar spălarea la mână. Curăță produsul după fiecare utilizare, chiar dacă lichidul din interior este doar apă. 

Așadar, ia în considerare topurile cu cele mai bune cănuțe pentru bebeluși de mai sus și alege modelul perfect pentru nevoile tale și copilului tău!

Surse foto: Shutterstock.com, Babyneeds.ro

5 Întrebări și răspunsuri frecvente despre cana pentru bebeluși

Care sunt materialele cele mai potrivite pentru cănile de bebeluși?
Cele care nu conțin plumb, nitrozamine, BPA, BPS, BPF sau PVC.

De la ce vârstă se pot introduce cănile pentru bebeluși?
Este recomandat ca cei mici să facă cunoștință cu ele după vârsta de 6 luni. 

Cum îl învăț pe copil să folosească o cană?
Arată-i exact gesturile pe care el trebuie să le facă și supraveghează-l de fiecare dată când o folosește. 

Care este cel mai bun tip de cană pentru bebeluși?
Nu există un model potrivit pentru fiecare copil în parte. Este posibil să încerci mai multe produse, până când îl vei găsi pe cel potrivit. 

Care este cel mai bun tip de cănuță pentru copiii începători?
Orientează-te către modelele cu cioc sau cu pai.

Articole recente: