Cel mai bun cărucior pentru copilul tău: Cum îl găsești, sfaturi și recomandări pentru proaspeții părinți!

 

 

Cel mai important moment al vieții tale, nașterea bebelușului, este pe cale să se întâmple. Firul emoțiilor începe de acum să se împartă între bucuria de a aduce pe lume o viață și teama de necunoscut. Ce va urma? Vei avea puterea de a călăuzi pașii nou-născutului în această lume complicată, îi vei putea oferi protecție și o copilărie lipsită de griji? Desigur, la aceste întrebări retorice vei putea răspunde doar în timp, dar pentru problemele imediate, deciziile nu pot să mai aștepte. Așa că, ia-o pas cu pas și începe prin a alege căruciorul. Va fi mijlocul de transport al nou-născutului, cea de-a doua casă a sa, așa că este necesar să iei în calcul foarte multe aspecte, unul dintre cele mai importante fiind anotimpul. Temperatura ambientală trebuie să fie gestionată în mod optim de mijlocul de locomoție al bebelușului, pentru a-l feri de răceli și de alte complicații.

Iată, în continuare, o selecție a celor mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi un cărucior:

1. Găsirea celui mai bun cărucior pentru sezonul rece

Cele mai bune cărucioare de iarnă trebuie să dispună de funcții speciale, astfel încât bebelușul tău să fie perfect protejat. Leagănul trebuie să fie ridicat la maximum față de sol și să fie încălzit. De asemenea, spațiul său trebuie să fie mai mare, pentru ca nou-născutul să se simtă confortabil chiar și atunci când este îmbrăcat în haine de iarnă. Un alt aspect important îl reprezintă roțile, care este recomandat să fie mari, pentru a putea înainta pe zăpadă. Și, nu în ultimul rând, amortizoarele este imperios să fie bune, pentru a nu zgâlțâi căruciorul la mersul printre troiene. Căruciorul va avea obligatoriu copertină care să acopere copilul dintr-un material gros, impermeabil.

 

2. Cum alegi căruciorul perfect pentru zilele toride de vară

Pentru incursiunile din parc pe timp de vară este bine să-i alegi copilului un cărucior cu închidere tip umbrelă. Acest accesoriu îl va feri de potențialele averse de ploaie și, în același timp, de soarele puternic. De asemenea, spătarul trebuie să fie reglabil, în minim două poziții, iar husa va trebuie să aibă gemuleț. În funcție de buget, poți găsi un cărucior cu frână la roțile din spate. Iar unele dintre ele sunt prevăzute inclusiv cu plasă contra insectelor.

 

3. Care sunt cele mai bune cărucioare pentru primăvară-toamnă

Primăvara și toamna pot veni cu surprize meteorologice. Dar, chiar dacă vremea se răcește brusc, bebelușul nu trebuie sub nicio formă privat de plimbările pe care a început să le adore. În această situație, cumpără-i un sac, de preferat unul care să se potrivească la orice tip de cărucior. Alege un astfel de accesoriu care să fie rezistent la vânt și care poate să facă față umidității ridicate. Dacă este foarte rezistent și la murdărie, atunci cu atât mai bine!

 

4. Funcțiile speciale ale căruciorului ideal

Cele mai bune cărucioare pentru copii sunt cele care asigură confort inclusiv pentru părinți. Pentru ca un astfel de mijloc de locomoție să nu reprezinte un chin pentru tine, este bine să aibă un sistem de pliere ușor. Verifică și dacă landoul se montează rapid. În caz contrar, căruciorul poate deveni o povară. Nu uita de mânerul reglabil și ține cont de greutatea totală! 

Acum, treci la partea practică. Cel mai bun cărucior este cel care dispune și de un coș de cumpărături, iar acest lucru te va ajuta enorm. Atenție la greutatea maximă admisă, pentru a nu dezmembra căruciorul! De asemenea, nu strică o pompă pentru cauciucuri, pentru remedierea incidentelor nedorite, iar dacă roțile sunt detașabile, înseamnă că ai luat cea mai bună decizie. Și, pentru că viața bebe-ului tău este mai importantă ca orice, asigură-te că centura de siguranță în cinci puncte este de bună calitate. Nu este recomandat să-i alegi copilului tău un cărucior de tip sport până nu începe să meargă.

 

Acum, că ai trecut în revistă toate aspectele și ți-ai dat seama că ai din ce alege în funcție de stilul de viață al familiei tale, poți găsi cu multă ușurință cea mai bună variantă de căruț pentru micuțul/micuța tău/ta. Ține cont și de design, și de culoare, astfel încât să intri în simbioză cu mijlocul de transport al bebelușului. Veți face plimbări lungi împreună, astfel că orice detaliu contează. În concluzie, un cărucior pentru copii rezistent, frumos, ușor manevrabil, care nu face niciun fel de rabat în privința siguranței, este cel mai potrivit.  

surse foto: shutterstock.com, pixabay.com

 

Produse asociate

Detalii → https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/carucior-graco-evo-3-in-1-crimson.html

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/lionelo-carucior-sport-julie-black.html

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/carucior-2-in-1-transformabil-coccolle-oppa-bej.html

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/lorelli-carucior-set-s-500-cos-auto-inclus-green-beige-teddy-bear.html

Detalii →https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/mikado-twin-t-08-3-in-1.html

 

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/lorelli-carucior-set-mia-roti-cu-camera-cos-auto-inclus-light-dark-grey.html

 

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/saci-de-iarna/springos-sac-iarna-universal-pentru-carucior-aldo-albastru.html

 

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/plimbare-relaxare-aparatoare-ploaie-insecte/peg-perego-aparatoare-insecte.html

 

 

Detalii →https://www.babyneeds.ro/parasolare/gmini-protectie-solara-universala-pentru-carucioare-vaporas-albastru.html

Articole recente: