Cele mai bune 3 tipuri de perne pentru bebelusi

Somnul joaca un rol important in viata tuturor oamenilor, implicit si in cea a bebelusilor. Pozitia de somn corecta trebuie invatata din frageda pruncie, in asa fel incat dezvoltarea si cresterea micutilor sa fie una optima.

Cu toate ca se spune ca pentru nou-nascuti nu este nevoie de perna, deoarece riscul de a se sufoca creste, iar perna trebuie achizitionata de parinti putin mai tarziu, lucrurile nu stau deloc asa. Pe piata exista acum perne speciale pentru bebelusi ce ii ajuta sa nu se rostogoleasca, le protejeaza capul, ii impiedica sa se sufoce etc.

Perna suport gat Iepuras/Girafa - Brevi Soft Toys

Specialistii recomanda folosirea pentru inceput a unei perne joase, care sa nu le ridice capul prea tare si sa le ofere o pozitie naturala a somnului. In general, cam dupa varsta de 2 ani, perna poate fi introdusa lejer in patutul copilului, fara sa mai existe vreun risc. Acest produs poate fi folosit si in momentele in care cel mic este racit, iar perna trebuie sa-i sustina capul pentru o respiratie mai buna.

Beneficiile pernei pentru sanatatea copiilor

Ideal ar fi ca parintii sa nu foloseasca pernele normale pentru copiii lor pentru ca acestea nu sunt potrivite. Pe piata din Romania exista magazine de specialitate care ofera produse realizate de specialisti in pediatrie, care stiu exact ce anume aduce sanatate micutilor.

  • Copiii care sufera de afectiuni ale urechii isi pot alina suferintele tinand capul pe perna;
  • Ridicarea capului pe perna ajuta la prevenirea obturarii sinusurilor;
  • Din punct de vedere emotional, unii copii folosesc perna pentru a se simti in siguranta, protejati;
  • Este confectionata dintr-un material de calitate, usor de intretinut si de curatat (cei mici sunt renumiti pentru faptul ca murdaresc totul in cale);
  • Nu prezinta denivelari si nici nu trebuie ajustata pentru a avea o anumita forma;
  • Nu are diverse accesorii care-l pot rani pe micut;
  • Are un design placut si modern, pe placul tuturor copiilor.

Tipuri speciale de perne pentru copii

Pe piata exista mai multe tipuri de perne pentru cei mici. Foarte important atunci cand sunt cumparate sunt: forma, marimea si materialul. Pentru dezvoltarea eficienta a copiilor parintii pot sa procure urmatoarele tipuri de perne:

  1. Perna anatomica;
  2. Perna anti-rasturnare;
  3. Perna cu apa calda;
  4. Perna termica;
  5. Perna impotriva plagiocefaliei.

Dintre aceste tipuri de perne, cateva atrag atentia mai mult decat altele datorita avantajelor pe care le aduc pentru dezvoltarea fizica si psihica a micutilor.

Jane Perna impotriva plagiocefaliei

Perna impotriva plagiocefaliei

Aceasta perna reuseste cu succes sa pozitioneze capul copilului in centrul pernei, care este gol, facand sa dispara complet riscul ca acesta sa dezvolte sindromul ”capului turtit”. Plagiocefalia poate aparea la nacutii prematur, la cei cu greutate mica la nastere sau la cei care nu dorm corespunzator.

Beneficiile acestui tip de perna sunt:

  • Mentine capul bebelusului intr-o pozitie corecta;
  • Confortul acestuia este maxim;
  • Forma fontanelelor nu este afectata;
  • Este confectionata dintr-un material placut la atingere, non-alergic;
  • Are in centru o gaura pentru capul bebelusului, ce impiedica formarea unei zone de presiune la nivelul acesta;
  • Se poate folosi din primele zile dupa nastere pana la cateva luni, cand aceasta afectiune medicala nu mai poate aparea.

Perna anti-rasturnare

Acest tip de perna este dedicat bebelusilor pentru a le asigura confortul in timpul somnului si pentru a-i feri de vreun posibil accident nedorit. Produsul este format din 2 perne legate intre ele de o paturica, distanta putand fi usor reglabila. Creat special pentru a-l impiedica pe bebe sa se miste in timp ce doarme, perna reuseste cu succes sa nu-i dea voie sa se rostogoleasca si sa poata cadea din pat chiar.

Jane Perna anti-rastunare

Perna cu apa calda

Foarte multe mamici considera aceasta perna ca fiind una de real ajutor in orice situatie s-ar gasi. Perna cu apa calda ofera multe avantaje bebelusului:

  • Faciliteaza un somn linistit copilului prin temperatura ridicata;
  • Poate fi folosita in diferite tratamente reusind cu succes sa amelioreze durerile provocate de colici, de exemplu;
  • Este mica, usoara, nu provoaca niciun fel de alergie copiilor pentru ca este invelita de o husa pufoasa si delicata la atigere, fabricata din lana, material care permite pastrarea caldurii o perioada lunga de timp.

Perna potrivita pentru copii este cea in care ei se pot cuibari, in care pot simti acel sentiment de siguranta, ca totul va fi bine, ca se simt protejati si iubiti.

Perna cu recipient de apa calda sau rece 0,6l model Safari REER 4022

Articole recente: