Cele mai bune jucării educative pentru copii cu vârsta de până la 3 ani
Ești preocupat de dezvoltarea sănătoasă a copilului tău? Îți dorești să stăpânească toate capacitățile intelectuale, motorii și senzoriale necesare pentru vârsta lui? Jucăriile sunt modalitatea ideală de a-l ajuta pe micuțul tău să exploreze și să învețe despre lumea înconjurătoare. Alegerea opțiunilor potrivite se va dovedi eficientă în timp, iar copilul va acumula cunoștințe și aptitudini în cele mai distractive moduri.
În articolul de mai jos, vei descoperi care sunt cele mai bune jucării educative pentru cei mici, de ce factori să ții cont atunci când alegi o astfel de jucărie, cum se folosesc cu succes acestea, ce mărci sunt recomandate, precum și răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări referitoare la acest subiect.
Cuprins
1. Cele mai bune jucării educative pentru copii cu vârsta de până la 3 ani - Clasificare TOP 3
Încă de la cele mai fragede vârste, cei mici încep să descopere lumea înconjurătoare, să învețe cum funcționează diverse lucruri și cum pot găsi soluții pentru anumite probleme. Chiar dacă acest lucru nu este vizibil la prima vedere, părinții trebuie să le asigure cadrul necesar procesului de însușire a cunoștințelor și skill-urilor.
1.1. Cele mai bune jucării educative pentru copii 0-1 an
Jucăriile potrivite pentru această vârstă trebuie să respecte cel puțin două criterii: să nu prezinte riscul unei accidentări și să aibă un design atractiv.
Pentru copiii care încă nu au împlinit un an, Cărticica cu frunze este o opțiune ideală, deoarece are un design cu totul inofensiv, fiind realizată din material textil. În același timp, îi oferă celui mic ocazia să acumuleze o mulțime de noțiuni noi și să se familiarizeze cu texturi, culori și forme noi.
Set mingi și cuburi So Pure de la Vulli
Setul de cuburi și mingi de la Vulli este potrivit pentru bebeluși, datorită materialului natural din care sunt realizate. În plus, au un design prietenos și captivant, ajutându-l pe micuț să se obișnuiască cu diverse forme, texturi și culori.
Mingea pentru activități de la Galt este o bună soluție de a varia jucăriile pe care cel mic le deține. Dat fiind faptul că are o dimensiune mai mare, îl va captiva pe bebeluș și îi va dezvolta dexteritatea. Toate detaliile de pe suprafața mingii sunt create astfel încât să păstreze viu interesul copilului.
1.2. Cele mai bune jucării educative pentru copii 1-2 ani
În jurul vârstei de un an, micuțul tău și-a însușit deja o parte dintre cele mai importante capacități de a procesa informațiile venite din mediul înconjurător, precum și abilitatea de a manevra obiecte puțin mai complexe. Prin urmare, este indicat să începi diversificarea setului de jucării pe care îl pui la dispoziția sa.
K`s Kids Jucarie sortează formele Casuta Patrick 12+
Căsuța de tip sortator de forme de la K’s Kids îndeplinește toate criteriile unei jucării ideale, de la designul captivant și sigur, până la varietatea de stimuli pe care îi pune la dispoziția copilului. Este una dintre cele mai sigure opțiuni de pe piață și îl va ajuta pe cel mic să-și dezvolte capacitățile cognitive și senzoriale.
Joc sortare - Căsuță veselă de la Little Learner
Căsuța de la Little Learner îi va oferi șansa micuțului tău să se familiarizeze cu diverse forme și culori, într-un spațiu atrăgător și primitor. Jucăria prezintă și un sistem cu cheie, ce permite închiderea și deschiderea ușii.
Centru de activitati Primul meu autobuz de la Topbright
Jucăria multifuncțională pe roți sub formă de autobuz are avantajul de a-l provoca pe cel mic să realizeze diverse activități, de la plimbarea mașinuței până la sortarea formelor. De asemenea, stimulează cunoașterea primelor cifre, dar și a diverselor culori.
1.3. Cele mai bune jucării educative pentru copii 2-3 ani
Odată ce au depășit vârsta de 2 ani, cei mici au nevoie de provocări mai mari, pentru ca interesul lor să rămână activ. De aceea, poți apela la jucării care includ instrumente de lucru, cifre și litere sau alte detalii captivante.
Jucărie interactivă banc de lucru multifuncțional
Prin intermediul bancului multifuncțional, copiii aflați în jurul vârstei de 3 ani pot avea parte de noi experiențe, care să le păstreze vie curiozitatea și dorința de explorare. Pe lângă formele și culorile atractive, jucăria are o serie de ustensile care pot dezvolta îndemânarea celui mic.
Setul cu forme și cupe realizat de compania Battat este ideal pentru copiii apropiați vârstei de 3 ani, care pot începe să rețină cifre, dar sunt interesați și de jucăriile cu forme și culori diverse. De asemenea, cel mic își va exersa dexteritatea, încercând să construiască turnulețe.
Cuburi de construit cu animale Cubanimo de la Djeco
Setul de cuburi de la Djeco reprezintă o oportunitate bună pentru copilul care a trecut de vârsta de 2 ani să creeze povești cu animale, să construiască turnulețe și să experimenteze forme, mărimi și culori. Astfel, el își va dezvolta un set mai complex de aptitudini, inclusiv de ordin abstract.
2. Cum alegi cea mai bună jucărie educativă
Pentru că toate alegerile pe care le faci în perioada de creștere a copilului se reflectă în dezvoltarea lor, este indicat să acorzi atenție tuturor detaliilor, de la hrană până la jucării. În ceea ce le privește pe ultimele, există o serie de factori pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când le achiziționezi.
Primul și cel mai important este categoria de vârstă. În funcție de acest aspect, vei face alegeri inspirate, potrivite pentru etapa în care se află copilul tău. Dat fiind faptul că fiecare stadiu de creștere este diferit, și nevoile copilului se schimbă odată cu trecerea timpului. Dacă jucăria este pentru o categorie de vârstă prea mică, atunci el se va plictisi și nu se va simți motivat, iar dacă aceasta se potrivește pentru copii mai mari, se va simți neputincios în privința folosirii ei.
În al doilea rând, o jucărie bună contribuie la dezvoltarea anumitor abilități. Prin urmare, urmând sfatul experților, alege varianta de care copilul tău are nevoie la momentul respectiv. Cei aflați în primele luni de viață explorează diversele aspecte ale mediului înconjurător și învață să își folosească membrele, pe când cei care au trecut de 2-3 ani pot deja să asimileze noțiuni cognitive abstracte.
Siguranța celui mic este un alt factor esențial pe care trebuie să îl ai în vedere. Asigură-te că jucăriile nu îi pot provoca răni. În acest sens, ele trebuie să fie realizate din materiale mai puțin dure, precum lemnul, plasticul ori țesăturile textile. De asemenea, consultă ambalajul produsului pentru a elimina riscul ca acesta să fie vopsit cu substanțe toxice sau să conține componente care pot fi înghițite cu ușurință.
Dat fiind faptul că cei mici evoluează repede, este posibil ca o jucărie prea simplă să nu le stârnească interesul pentru prea multă vreme. De aceea, seturile multifuncționale se bucură de succes în rândul celor mici.
Nu în ultimul rând, tematica jucăriei poate fi de interes pentru cel mic sau îl poate lăsa indiferent. Testează mai multe opțiuni și alege ce se potrivește cu gusturile copilului tău.
3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro
Pentru ca tu să poți face cea mai potrivită alegere în materie de jucării educative, Babyneeds.ro îți recomandă trei branduri care produc astfel de articole la cele mai înalte standarde.
3.1. Marca K`s Kids
Cei de la K’s Kids realizează jucării care oferă beneficii în favoarea dezvoltării armonioase a copilului, încă din primele luni ale vieții sale. Cu mai mult de 100 de premii la nivel internațional pe perioada existenței de 20 de ani a companiei, succesul și calitatea produselor este recunoscută la nivel global.
Gama de jucării K’s Kids este concepută pentru a servi celor trei categorii de aptitudini pe care compania le consideră esențiale: sociale, cognitive și fizice. Astfel a luat formă „triunghiul învățării”, un termen care stă la baza eforturilor inovatoare ale companiei. Logica, creativitatea, comunicarea, simțurile sau stima de sine sunt doar câteva dintre abilitățile și calitățile pe care echipa K’s Kids le are în vedere.
3.2. Marca Haba
Filosofia acestui brand pleacă de la premisa că, în viețile adulților, copiii sunt cel mai important aspect al existenței lor. De aceea, toate eforturile brandului se îndreaptă către crearea unui cadru favorabil și prietenos cu cei mici, în care ei învață și se pot dezvolta la potențial maxim, prin metode distractive, cum sunt jocurile și jucăriile.
În plus, compania își desfășoară activitatea într-un mod sustenabil, cu grijă față de mediu, alegând tehnici de producție moderne, materiale inovatoare provenite din surse regenerabile și rute de transport optimizate. Așadar, grija lor față de copiii se manifestă atât prin standardele de calitate înalte la care sunt realizate produsele, cât și în modul în care lucrează, cu preocupare față de viitorul planetei.
3.3. Marca Hola Toys
Compania se specializează în realizarea jucăriilor pentru preșcolari, cu obiectivul de a pune la dispoziția clienților cele mai bune opțiuni pentru ei și copiii lor. Apelând la furnizori experimentați, de talie globală, Hola Toys se asigură că obiectele care încap pe mâna celor mici îndeplinesc cele mai înalte standarde de design și siguranță.
Din dorința de a stârni curiozitatea și interesul copiilor, brandul a ales numele “Hola”, care înseamnă “Salut!” în spaniolă, pentru a simboliza începutul unei interacțiuni pline de însemnătate între cei mici și jucăriile lor. Oferta companiei include opțiuni pentru toate categoriile de vârstă și încurajează joaca între părinți și copii.
4. Cum se folosesc corect jucăriile educative
În ceea ce privește utilizarea reușită a jucăriilor educative, provocarea o reprezintă modul în care reușești să îi trezești curiozitatea celui mic. Pentru ca un copil cu vârsta de până la 3 ani să dezvolte un interes crescut față de un asemenea obiect, este necesar ca adultul care se ocupă de el să se implice cu entuziasm în experiența respectivă.
Astfel, nu te poți aștepta ca, doar pentru că i-ai oferit jucăria, el să fie imediat curios și dispus să îi acorde atenție. Participă alături de el la joc și îndrumă-l pentru a-l ajuta să găsească satisfacția necesară.
Chiar dacă, pentru început, copilul nu intuiește cum ar trebui să se joace, trebuie să ai răbdare și să îi oferi susținerea ta. În acest mod, el va prinde încredere în propriile forțe și se va lăsa atras în dinamica jocului. De asemenea, evită să îl lași nesupravegheat, pentru a elimina orice risc de accidentare.
Alegerea unei jucării educative nu trebuie să fie nicidecum o povară, ci o oportunitate de a investi în dezvoltarea copilului tău. Prin urmare, ține cont de recomandările de mai sus și pune-i la dispoziție cele mai bune opțiuni pentru ca el să evolueze armonios.
Surse foto: Pexels.com, Babyneeds.ro
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre jucării educative
-
Care sunt cele mai bune jucării educative pentru bebeluși?
Pentru a alege cea mai bună jucărie educativă pentru bebeluși, trebuie să iei în calcul atât siguranța celui mic, cât și de capacitățile pe care le dezvoltă aceasta. Optează pentru o variantă realizată din materiale plăcute la atingere, care nu pot provoca accidente. Ține cont că trebuie să aibă culori și forme captivante.
-
Care sunt cele mai bune jucării educative pentru copii cu vârsta de până la 3 ani?
Copiii în vârstă de până la 3 ani au nevoie de jucării care să le păstreze viu interesul și să le ofere satisfacție pentru fiecare reușită. De aceea, jucăriile și seturile multifuncționale sunt potrivite pentru ca cel mic să nu se plictisească și să asimileze o gamă variată de aptitudini.
-
Cum prezinți copilului o nouă jucărie educativă?
Pentru ca o jucărie să fie primită cu interes de către cel mic, asigură-te că dedici timpul necesar ca să vă jucați împreună și să îi arăți care este modul în care trebuie folosită. În caz contrar, copilul poate căpăta rapid o frustrare și va renunța imediat să se joace cu aceasta.
-
Care sunt cele mai recomandate jucării educative pentru fete?
Deși în prezent se încearcă renunțarea la stereotipuri legate de jucăriile copiilor, este în regulă să alegi jucării pe care fetele și le doresc și față de care își exprimă interesul. Așadar, seturile multifuncționale sau cele care imită ustensile folosite într-o anumită profesie sunt ideale pentru ele.
-
Ce jucării educative sunt indicate pentru băieți?
Pentru a face alegerea potrivită pentru băieți, nu trebuie să ții cont doar de opțiunile clasice, ci poți varia jucăriile, cu scopul de a le dezvolta o plajă largă de aptitudini. De asemenea, ține cont de interesele copilului și de mesajele pe care ți le transmite.
Articole recente:
Gestionarea timpului petrecut de copii în fața ecranului (indiferent că vorbim despre calculator, iPhone,...
Siguranța copilului în timpul unei călătorii cu mașina este o prioritate pentru fiecare părinte. Chiar și...
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...