CELE MAI BUNE SUZETE: Cum sa alegi suzeta perfecta pentru micutul tau!

 

Un numar record de mamici dezvolta o anumita reticenta fata de suzete si isi pun des intrebarea ”Este bine sau nu sa foloseasca aceasta suzeta? ”. Adevarul este ca da, este foarte bine ca bebelusii sa aiba suzete, deoarece suptul este unul dintre instinctele naturale. Exista studii conform carora bebelusii isi sug degetul mare inca din burtica, in acest fel invatand cum sa se hraneasca. Asta ii va face sa fie mult mai linistiti si, implicit, mamicile vor avea parte de cateva minute de liniste. De cele mai multe ori, in cazul unei crize de plans, cand cel mic nu poate fi impacat cu nimic, suzeta este elementul cheie.

 

 

 

1. Care sunt cele mai bune suzete pentru nou nascuti

Majoritatea mamicilor se gandesc tematoare care este cea mai buna suzeta pentru micutii lor. Conform unui studiu, dezvoltarea guritei unui bebelus tine foarte mult si de pozitia limbii. Din acest motiv, medicii recomanda suzete care au un varf potrivit. Cum iti dai seama daca suzeta pe care tocmai ai gasit-o in magazin corespunde? In primul rand, capatul suzetei trebuie sa fie lat, in timp ce gatul este ingust. In acest fel, cel mic va tine gura intr-o pozitie normala. Pe langa aceste lucruri, suzeta trebuie sa mai aiba si o componenta aparatoare pentru buze, in acest fel cel mic nu o sa poata sa se loveasca cu ea. Incearca sa achizitionezi una cu o astfel de parte moale. 

Posibil ai gasit destul de multe suzete ce se incadreaza, insa au materiale diferite, nu? Cel mai bine este sa iei una din cauciuc natural, fiind extrem de moale. Ea nu o sa fie incomoda pentru cel mic, ci o sa se potriveasca perfect si nu ii va incomoda deloc functiile limbii. Pe langa asta, un astfel de cauciuc este mult mai rezistent, iar cel mic nu o va rupe prea usor. Probabil te intrebi cum o poate el rupe. In momentul in care vor aparea dintisorii, majoritatea suzetelor ajung aruncate la gunoi.

 

2. Tipuri de suzete

 

Alegerea suzetei perfecte este o adevarata provocare, mai ales ca, acum, in comert gasesti tot felul de modele. In primul rand, exista 3 forme de suzete. 

  • Cele rotunde, considerate si cele mai vechi, fiind apreciate inca de acum multi ani. 
  • Cu forma anatomica, fiind tipul de suzeta ce se adapteaza conform formei gurii celui mic.
  • Forma ortodontica, fiind acele suzete ce se pot utiliza mult timp neafectand dezvoltarea cavitatii bucale. 

Pe langa acestea, exista si doua tipuri de materiale: silicon sau latex. Majoritatea medicilor recomanda suzetele din latex, adica din cauciuc natural fiind foarte rezistente, in timp ce cele din silicon sunt mult mai rigide si ajung sa se rupa mult mai repede. Privind dimensiunile, vei alege in functie de varsta micutul tau, fie cele pentru nou nascuti pana la 6 luni, fie suzetele pentru micutii de peste 6 luni. Cand vine vorba de design, te poti orienta asupra unui maner rotund, fiind mult mai placut de bebelusi. Insa, exista si suzete cu inel sau clips cu lantisor. Acum tine doar de tine sa alegi ce ti se pare mai potrivit pentru micutul tau.

 

3. De ce trebuie sa achizitionezi o suzeta buna?

 

In primul rand, suzetele ajung sa ii linisteasca intr-un mod fantastic pe cei mici. Chiar daca ai un bebelus ceva mai sensibil ori energic, agitat, o suzeta o sa reuseasca mereu sa-l calmeze. Pe langa acest lucru, acesta o sa adoarma mult mai usor cu ajutorul unui astfel de accesoriu, atat cand este vorba de somnul de noapte cat si cel de dupa-amiaza. Daca aceste argumente nu te-au convins, afla ca bebelusii care folosesc suzete au caile respiratorii mult mai curate, iar sindromul mortii subite la sugari este redus in cazul lor. Nu iti face griji in privinta microbilor, atat timp cat vei curata periodic suzetele si le vei schimba in momentul in care se vor uza, totul va fi bine.

 

In concluzie, acum ca ai aflat aceste lucruri esti pregatit sa ii cumperi micutului tau cea mai buna suzeta, pentru a-l ajuta sa se linisteasca mai repede, pentru a-i oferi toate conditiile necesare unei dezvoltari corespunzatoare.

 

sursa foto: shutterstock.com

 

Articole recente: