De ce ar trebui parintii sa urmeze cursuri de parenting?

de-ce-ar-trebui-parintii-sa-urmeze-cursuri-de-parenting

Accesul la informatie este important atunci cand vorbim de educatia copilului. Informatia este la indemana oricui. Nu este asta problema. Problema o reprezinta filtrarea si interpretarea informatiei. Fiecare etapa de dezvoltare a copilului presupune tehnici de comunicare speciale. Timpul tau este relativ limitat.

Exista o gama atat de variata de materiale, atat online, cat si in format fizic, incat risti sa fii total bulversat. De aceea este bine sa apelezi la specialisti. Oameni dedicati in domeniu, care au o metoda. O metoda care functioneaza.

Un curs de parenting iti poate oferi un insight mai bun referitor la copilul tau, astfel incat tu sa devii cel mai bun parinte cu putinta!

Vei avea mai multa incredere de sine.

Cursurile te invata cum sa detii controlul si cum sa ai mai multa incredere de sine. Venirea pe lume a bebelusului reprezinta o serie de provocari si noi experiente. Aceste cursuri te invata cum sa fii pregatit pentru provocarile respective. Te invata sa intelegi exact care este rolul tau. Ce si cum sa faci, astfel incat copilului sa-i fie bine.

Vei invata lucruri noi.

Tot ce trebuie sa stii despre fiecare etapa a dezvoltarii copilului. De la cum sa schimbi scutece si cat de des trebuie sa-i faci baie, la cum sa tratezi problemele adolescentine.

Vei invata tehnici de comunicare. Acestea sunt cheia succesului in parenting. Au impact direct asupra educatiei celui mic. Vei invata sa asculti activ, cum sa vorbesti pe intelesul copilului, dar si cum sa-ti imbunatatesti comunicarea non-verbala.

Vei intelege stilurile de pareting, astfel incat sa-l alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Nu exista universal valabil cand vine vorba de parenting. Exista o multitudine de abordari, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Vei afla ce efecte au asupra copiilor. Ce consecinte sunt aferente unui stil autoritar. Ce consecinte sunt aferente unui stil libertin. A trecut ceva timp de cand ai fost copil. Vremurile s-au schimbat. De accea este bine sa iti alegi un stil corespunzator cu vremurile actuale.

Vei invata cum sa gestionezi situatiile de stres si de conflict.

Situatiile stresante si de conflict sunt realitati concrete atasate rolului de parinte. Anumite cursuri de parenting te pot invata cum sa gestionezi aceste situatii intr-o maniera potrivita pentru familia ta.

Vei socializa cu alti parinti care au aceleasi probleme ca si tine.

La cursurile de parenting este cel mai probabil sa-ti faci noi prieteni. Parinti care au aceleasi probleme ca si tine. De la noii prieteni si nu numai, vei obtine recomandari de medici pediatrii, specialisti in psihologia copiilor, etc. O alta parte buna este ca si ceilalti parinti au copii de aceeasi varsta asa ca poti organiza sesiuni de joaca.

 

In concluzie, cursurile de parenting sunt un “must have”! Ai ocazia sa inveti o multitudine de lucruri noi, intr-un mod filtrat si aranjat pe module. Vei avea parte de informatiile de care ai nevoie pentru a fi un parinte excelent.

Articole recente: