Depozitarea jucăriilor - idei și soluții care vor face ca jocurile să se desfășoare fără probleme

Copiii sunt foarte entuziasmați de jucării, pentru că așa pot să exploreze lumea mai ușor. Este important să fie lăsați să își dezvolte creativitatea și, de aceea, nu trebuie să li se îngrădească posibilitatea de a se exprima.

Totuși, uneori, poate deveni dificil să gestionezi obiectele folosite de cel mic în jocurile lui. Vestea bună este că există anumite soluții pentru a face, în ceea ce privește depozitarea jucăriilor, ce e mai bine pentru copil și, în același timp, mai ușor pentru părinți.

1. Depozitarea accesibilă a jucăriilor copiilor

Pentru micuț poate fi greu să învețe să facă ceea ce trebuie, mai ales când vine vorba de a pune la loc jucăriile. Prin urmare, este recomandat să le pui într-un loc la îndemâna lui, astfel încât să îi fie mai ușor să le găsească și să fie ordonat.

Dacă ții la stilul încăperilor casei tale, o idee este să ții toate jucăriile în camera copilului. Poți instala acolo:

 • rafturi
 • cutii de depozitare sub pat sau în dulapuri
 • măsuțe mobile
 • dulapuri speciale pentru jucării
 • coșuri și borcane pentru depozitare
 • sisteme de depozitare pentru jucării

În privința rafturilor, o soluție optimă este instalarea celor modulare, care vor putea să fie folosite și atunci când cel mic va crește. Pe parcurs, cărțile de colorat și cele ilustrate pot fi înlocuite cu o adevărată bibliotecă. 

O altă posibilitate o reprezintă organizatoarele de depozitare pentru jucării. Acestea sunt create special pentru acest scop și, de aceea, vor avea culori vibrante și diverse imprimeuri potrivite pentru copii. De asemenea, ele se pot îmbina cu diferitele stiluri de mobilier din încăperile casei.

Dacă alegi varianta coșurilor sau a borcanelor, cele în culori vesele vor da o ambianță potrivită camerei micuțului.

Dulapul de haine al copilului poate fi utilizat și pentru a pune dedesubtul articolelor vestimentare cutii speciale pentru jucării. Această soluție este potrivită mai ales pentru camerele mici sau pentru persoanele care vor să adopte un stil minimalist. Pentru aceste preferințe există și coșuri în culori pastelate, care pot fi amplasate pe podea.

1.1. Soluții pentru depozitarea jucăriilor în mod ordonat

Nu este suficient doar ca jucăriile să fie la îndemâna copilului, pentru ca acesta să poată să găsi repede exact ce caută. Ele trebuie să fie și sortate. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care cel mic are la dispoziție o mulțime de tipuri de jucării. 

Iată câteva idei pentru depozitarea jucăriilor copiilor într-un mod eficient:

 • punerea de etichete pe obiectele de depozitare
 • amplasarea jucăriilor în funcție de culoare sau mărime
 • folosirea de culori pentru diferitele cutii sau coșuri

1.2. Idei de depozitare a jucăriilor care exprimă creativitate

Există și soluții pentru depozitarea jucăriilor ieșite din comun, care vor aduce o experiență unică celor mici. Printre acestea, se numără:

 • rafturile în formă de căsuță de păpuși
 • depozitarea în cufere sau valize
 • cutii cu litere
 • măsuțele de joacă cu spații pentru pentru jucării

2. Soluții pentru depozitarea jucăriilor în armonie cu stilul casei

Nu e nevoie să sacrifici amprenta stilului personal pentru a-l lăsa pe cel mic să se desfășoare în voie. Iată cum poți să armonizezi spațiile de depozitare a jucăriilor cu diferitele încăperi ale casei.

2.1. Depozitarea jucăriilor în sufragerie

Este posibil ca jucăriile să fie amplasate și în alte camere în afară de dormitorul copilului. Acest lucru e folositor pentru situațiile în care el se joacă mult în sufragerie. Este mult mai la îndemână să existe în camera de zi obiectele pe care le folosește cel mai mult, ca să nu trebuiască să facă prea multe drumuri către dormitor.

Este indicat să așezi într-un colț niște coșuri colorate din fibre textile, în care să fie puse, de exemplu, animăluțele de pluș și mingiuțele.

În camera de zi, pentru cărțile copiilor, sunt utilizate și lăzile de sub canapea, dacă ele există. În dormitor există varianta polițelor deasupra patului sau dedesubtul celor suprapuse.

2.2. Depozitarea jucăriilor pentru baie

Jucăriile destinate acestui spațiu pot fi organizate, de asemenea, astfel încât să fie folosite cât mai ușor de copil. Coșurile sunt o soluție la îndemână. Dacă alegi o rezolvare mai radicală, va fi nevoie să instalezi pe pereți, deasupra căzii, cuiere, unde să fie agățate cutiuțe de depozitare din plastic.

Depozitarea jucăriilor nu este ceva complicat nici pentru părinți, nici pentru copii. Este nevoie doar de răbdare și de niște soluții creative cu obiecte la îndemână. Cel mic va găsi jucăriile mai ușor și poate îi va plăcea mai mult să le pună la loc.

Sursa foto: storyblocks.com

Articole recente: