Este recomandat consumul de usturoi in sarcina? Vezi raspunsul!

Apreciat in toata lumea datorita aromei inconfundabile, usturoiul aduce oamenilor o multime de beneficii pentru sanatate. Foarte multe gravide se intreaba insa daca este o planta cu efecte pozitive asupra fatului si daca l-ar putea consuma si in aceasta perioada fara sa intampine vreo problema. Se stie faptul ca sarcina este o perioada mai dificila in viata unei femei, iar alimentatia incepe sa fie oarecum diferita de cea de dinainte. Unele ingrediente sunt respinse total de corp, altele devin adevarate pofte.


Specialistii recomanda gravidelor sa aiba grija la ceea ce mananca pentru a naste prunci sanatosi si vigurosi, sa intrebe medicul cu privire la unele alimente despre care acesta poate spune exact daca sunt bune sau nu, in functie de tipul de sarcina pe care il au femeile, dar si la cantitatea ingerata. Usturoiul este foarte bun pentru ca aduce beneficii pentru sanatate, insa, in timpul sarcinii, este imperios necesar sa nu fie consumat in exces, acest lucru putand duce la diverse probleme gastrice.


Iata cateva informatii importante despre consumul de usturoi in sarcina!

Inainte de a fi introdus in dieta, orice viitoare mamica va intreba medicul daca sarcina ii permite consumul sau si ce cantitate va avea voie sa manance pentru a nu afecta in vreun fel fatul. Mai ales atunci cand va fi racita, usturoiul o poate ajuta cu succes deoarece alicina din aceasta planta devine un adevarat mecanism de aparare impotriva racelii.


Beneficiile consumului de usturoi in sarcina

O gravida poate manca usturoi in cantitati mici si astfel se va bucura de toate beneficiile plantei pentru sanatatea sa si a fatului din burtica:

· Reduce riscul de hipertensiune arteriala;

· Stimuleaza cresterea copilului;

· Poate scadea riscurile de complicatii la nastere;

· Reduce nivelul de colesterol;

· Subtiaza sangele si previne riscul unui atac de cord, al unui accident vascular cerebral;

· Protejeaza impotriva unor forme de cancer (de exemplu, cancerul de colon);

· Mentine sistemul imunitar sanatos;

· Trateaza infectiile drojdiei vaginale;

· Impiedica infectiile cutanate si orale;

· Previne caderea parului si stimuleaza cresterea rapida a noilor foliculi de par.


Efecte secundare ale consumului de usturoi in timpul sarcinii

Este important ca nicio gravida sa nu exagereze si sa manance o cantitate mult prea mare deoarece ar trebui sa faca fata urmatoarelor probleme:

· Indigestie;

· Arsuri la stomac;

· Diaree;

· Balonare;

· Iritatia gurii;

· Stare de voma;

· Varsaturi.

Sfaturi legate de usturoiul mancat in timpul sarcinii

Pentru a preveni aparitia oricaror probleme, viitoarele mamici ar trebui sa tina cont de urmatoarele lucruri:

· In primul trimestru pot manca usturoi in cantitati mici, iar in trimestrele doi si trei vor intreba medicul daca tipul de sarcina le va permite acest lucru;

· Consumul de usturoi nu poate fi in exces, ci se va limita de la doi la patru catei pe zi, cruzi sau pregatiti in diferite feluri de mancare. Un aparat de gatit cu aburi poate fi de folos oricarei gravide in aceasta perioada pentru ca o ajuta sa nu piarda timp pretios cu bucataritul si realizeaza rapid diverse feluri de mancare, extrem de gustoase. O vizita pe site-ul https://www.babyneeds.ro/prepararea-hranei/ poate fi utila viitoarelor mamici;

· Medicul le poate prescrie suplimente sub forma de tablete liofilizate daca va fi cazul;

· Se va manca mai ales seara pentru a nu avea probleme cu mirosul neplacut al gurii pe toata perioada zilei;

· Dupa nastere, in perioada alaptarii mamicile vor fi atente cand si cum mananca usturoiul pentru ca aroma sa puternica ar putea trece in laptele matern si sa afecteze bebelusul. Pur si simplu, acesta va refuza sa suga la san.

Tu ai mancat aceasta planta in perioada sarcinii?

Multe mamici au recunoscut ca nu si-au refuzat multe pofte in cele 9 luni de sarcina si ca au reusit sa combine condimente si plante aromate in asa fel incat sa nu intampine vreo problema serioasa. Un ajutor de seama l-au primit de la aparatul de gatit cu abur, un prieten perfect si dupa ce s-a nascut bebelusul. Hrana preparata este mult mai sanatoasa pentru ca este pregatita acasa, din ingrediente naturale, iar aparatul reuseste cu succes sa le amestece, transformandu-le in piureuri fine.

Alimentele sunt fierte la aburi, apoi vasul se rastoarna pentru a amesteca totul, fara sa fie nevoie de transferarea ingredientelor mancarii preferate. Produsul se umple usor cu apa, pastreaza cu succes sosurile, la fel si lichidele de gatire care pot fi reincorporate in amestec mai tarziu. Greutatea aparatului este mica, ceea ce permite femeilor insarcinate manevrarea lui fara probleme.

Articole recente: