Ghimbirul in Sarcina: Recomandat sau Contraindicat?

Condiment de origine asiatica, ghimbirul este o minune adevarata pentru consumatori datorita numeroaselor sale proprietati: stimuleaza sucul gastric, elimina toxinele, lupta impotriva durerilor de stomac, a indigestiei, a diareii sau a durerilor de ficat, contribuie optim la arderea grasimilor, poate fi usor folosit in profilaxia racelilor si in tratamentul acestora, stimuleaza circulatia sangvina, scade nivelul colesterolului si inca multe altele.

Un om obisnuit poate consuma ghimbirul, in general, fara probleme, dar in cazul unei gravide situatia se schimba deoarece aceasta trebuie sa-si consulte medicul pentru a i se spune ce cantitate de ghimbir o poate ajuta in sarcina si ce cantitate i-ar putea dauna. Desi medicina traditionala considera ca femeile insarcinate ar trebui sa consume o ceasca pe zi pentru a scapa de greturile din primul trimestru de sarcina, totusi nu exista rezultate clare care sa demonstreze ca nu are vreun efect negativ asupra fatului.

BebeduE Termos pentru lichide 1000 ml BebeduE 80138

Iata cateva sfaturi referitor la consumul acestei plante:

Pe toata durata sarcinii, indiferent de problemele care apar sau intrebarile pe care si le ridica referitoare la starea fizica si psihica, o gravida trebuie sa consulte mai intai medicul inainte de a lua o decizie care i-ar putea afecta sanatatea ei sau cea a fatului. Chiar daca ceaiul, in general, nu pare deloc periculos, specialistii atrag atentia femeilor insarcinate asupra posibilitatii intoxicarii sau chiar otravirii cu acest lichid.

Termos metalic bulk REER 90500DIS

Care sunt beneficiile ghimbirului pentru o gravida

Folosirea acestei radacini in timpul sarcinii poate aduce, cu siguranta, numeroase lucruri bune daca viitoarea mamica il bea in cantitate mica, astfel pot fi enumerate urmatoarele:

  • Reduce greturile de la prima ora a diminetii;
  • Reduce umflaturile deoarece are rol antinflamator;
  • Tine sub control nivelul glucozei din sange;
  • Anuleaza excesul de acid din stomac pe durata noptii;
  • Calmeaza durerile de orice natura;
  • Intareste sistemul imunitar;
  • Creste apetitul sexual al viitoarelor mamici.

Lifeventure Cana Termica 300ml Mata Neagra

Cum se foloseste ghimbirul

Pentru ca efectele sale sa fie benefice sanatatii gravidei si fatului (creste chiar depozitele de fier din organism si pe cele de vitamina C), ghimbirul trebuie utilizat cu precautie, tinandu-se cont de urmatoarele sfaturi utile:

  • Radacina poate fi folosita uscata sau proaspata in ceai, iar in mancare doar proaspata;
  • Suplimentele concentrate vor fi evitate pentru ca au o cantitate mult prea mare, care ar putea afecta sarcina;
  • Ceaiul de ghimbir poate fi baut cu putina lamaie, fruct care atenueaza iuteala plantei;
  • Uneori ceaiul cumparat din comert, asa zis din ghimbir, contine si alte plante, unele poate periculoase pentru sarcina, asa ca o gravida trebuie sa citeasca cu atentie ingredientele si sa intrebe acolo unde nu este sigura pe produsul pe care il achizitioneaza.

Ghimbirul, contraindicat in ultimele saptamani de sarcina

Desi beneficiile sale sunt numeroase si de necontestat pentru toata lumea, totusi o gravida aflata in ultimul trimestru ar trebuie sa evite sa consume ceai sau radacina de ghimbir din urmatoarele motive:

  • Poate provoca contractii uterine;
  • Interfereaza cu absorbtia fierului si cu vitaminele liposolubile;
  • Riscul de sangerare e tot mai crescut.

Cum se prepara ceaiul de ghimbir

Pentru a se bucura de proprietatile acestei radacini, orice persoana trebuie sa stie cum sa-l pregateasca cat mai bine:

  • E important sa se foloseasca radacina proaspata (in supermarket-uri se gaseste cu usurinta), nu pliculete cu diverse prafuri de diferite origini incerte;
  • Radacina de aproximativ 5 cm se spala sub jet puternic de apa rece si se da pe razatoare;
  • Se pune la fiert apa (un litru) si se adauga ghimbirul razuit, lasandu-l sa fiarba circa 1 minut;
  • Se stinge focul si se acopera pentru 30 de minute, apoi se strecoara si se consuma.

Tu ai folosit ghimbirul in sarcina?

Multe dintre mamici au recunoscut ca au baut ceai de ghimbir in sarcina, mai ales in primul trimestru cand se confruntau cu greturile neplacute, dar ca nu au facut niciun fel de abuz. Acest ceai le-a ajutat foarte mult in perioada in care trebuiau sa faca fata si mersului la serviciu la prima ora a diminetii, asa ca un termos de ceai a reusit sa le aduca confort in rutina cotidiana.

Termosul este un produs versatil, care reuseste sa pastreze o bautura fierbinte o perioada lunga de timp, putand fi transportat in orice conditii fara sa existe riscul de a varsa lichidul pretios din interior. Produs profesional, dintr-un material de inalta calitate (otel inoxidabil, cu pereti dubli, vidati si izolati), termosul are si un design modern, elegant si practic, care incanta orice femeie dornica de a arata sofisticat si rafinat intotdeauna.

Articole recente: