Greutatea la bebelusi: Cum ii cantarim corect si cat de des facem acest lucru?

Venirea pe lume a pruncului declanseaza o serie de ingrijorari ale mamicilor cu privire la dezvoltarea fizica si psihica a acestuia. Foarte multe dintre ele marturisesc ca sunt teribil de stresate cu privire la cresterea in greutate a micutului si ca il cantaresc foarte des pentru a se asigura ca totul este in ordine si ca bebe se dezvolta in mod corespunzator.

La nastere bebelusul cantareste intre 2,5 si 4,5 kg, iar mamele sunt mandre sa comunice tuturor ce fetita si baietel mare au ele. In primele zile dupa acest moment, copilul pierde 10% din greutatea sa, dar va recupera rapid gramele in saptamanile care vor urma. Vizitele la medicul pediatru vor fi necesare pentru ca specialistul va putea spune de fiecare data daca bebe este sau nu in valorile normale de dezvoltare pentru varsta sa.

Graficul de crestere poate fi de real ajutor, aici mama va putea nota acasa greutatea si inaltimea copilului pana la varsta de 1 an si jumatate, in acest mod putand sa se linisteasca in privinta unor dileme legate de modul de hranire a acestuia. Alaptarea naturala joaca un rol important in acest sens. Ea asigura cresterea in greutate a copilului, il protejeaza de bolile obisnuite.

Bodyform Cantar pentru bebelusi BM4500

Uneori mamicile nu inteleg de ce bebe creste prea mult in greutate si devine dolofan, acest lucru nefiind deloc un lucru bun. Medicii recomanda ca alaptarea sa nu se realizeze mereu la cererea copilului sau ca o modalitate de a-l face sa nu mai planga. Se intampla insa ca bebe sa fie slabut, iar mamicile sa fie iarasi ingrijorate. De multe ori, acest lucru se poate rezolva rapid prin schimbarea formulei de lapte administrata.

Intotdeauna un biberon de laptic nu trebuie sa lipseasca din gentutele termoizolante cu care sunt dotate mamicile. Exista pe piata cateva produse de acest tip extrem de performante, iar avantajele lor sunt numeroase:

  • Pastreaza temperatura optima a biberonului cu lapte matern sau cu lapte praf;
  • Ocupa spatiu mic de depozitare;
  • Este usoara si poate avea orice forma isi doreste un parinte;
  • Este confectionata dintr-un material izoterm care are rolul de a pastra temperatura potrivita pe o perioada lunga de timp;
  • Are un pret de achizitie foarte avantajos pentru buzunarele parintilor.

Dr. Brown's Geanta cu izolatie pentru biberoane-Neagra

Cantarul – obiect indispensabil unei mamici responsabile

Pentru ca mamele sunt panicate in privinta cresterii in greutate a micutului, o recomandare este achizitionarea unui cantar care sa le ajute sa-si risipeasca aceasta temere pe loc. Mult mai usoara decat sa astepte vizita la medicul pediatru, folosirea cantarului trebuie sa respecte cateva reguli esentiale: intotdeauna sa fie folosit acelasi dispozitiv de cantarire, iar bebe sa fie cantarit la aceeasi ora din zi si sa fie dezbracat doar in scutecel.

De multe ori se intampla ca bebe sa fie mult prea activ si cantarirea sa nu se faca cu exactitate, in acest caz ar trebui sa se gaseasca o perioada propice, de exemplu dimineata la trezire cand e vesel, sau sa se astepte vizita la medicul pediatru.

Cantarul nu trebuie sa lipseasca din casa unei familii care tocmai si-a marit numarul de membri, pe piata din Romania existand o varietate larga de cantare mecanice, electronice sau digitale. Cantarul digital cu muzica poate fi o buna achizitie pentru o mamica dornica sa asigure necesarul de produse de care are nevoie urgenta:

  1. Se utilizeaza extrem de facil, doar apasand un buton;
  2. Copilul se aseaza pe taler si in cateva secunde apare greutatea sa pe un afisaj digital LCD mare;
  3. Prezinta o functie de echilibrare care gaseste automat pozitia neutra si o functie HOLD care previne modificarile de greutate datorate miscarilor corpului;
  4. Talerul are o forma ergonomica, astfel incat cantarirea bebelusului sa se realizeze in siguranta;
  5. Pentru calmarea celui mic este prevazut ca muzica;
  6. Are o functie de memorare a greutatii.

Cantar digital cu muzica pentru bebelusi REER 6409

Copilul este cantarit la inceput in maternitate, apoi aceasta grija o vor avea parintii acasa, nu in fiecare zi cum ar fi tentati cei mai multi sa o faca, ci o data pe saptamana pentru inceput, mai tarziu o data pe luna. Un copil care se dezvolta normal va castiga in greutate in fiecare luna, daca acest lucru nu se intampla 2 luni la rand, atunci se impun ajutor de specialitate si analize menite sa arate daca bebe sufera de vreo problema medicala.

Un bebe sanatos este unul care ia in greutate in mod normal, iar parintii trebuie sa stie ca alimentatia acestuia trebuie sa fie doar una de calitate, ca hranirea cu lapte praf inseamna o crestere mai rapida in greutate si ca unii copii iau in greutate mai repede decat altii.

Articole recente: