Jocuri în 2 în casă: 11 idei pentru distracție alături de copilul tău

Găsirea unor noi modalități de a-i distra pe copii acasă poate fi o sarcină destul de dificilă, în special pentru copiii mici. În plus, pe măsură ce se apropie vremea mai rece, copilul tău va petrece probabil și mai mult timp în interior. Dar a fi înăuntru nu trebuie să fie plictisitor!

Pentru mulți părinți, jocurile de interior pentru copii ar putea însemna jocuri de societate sau alte activități sedentare. Deși acestea sunt distractive, jocurile de interior pot fi folosite și pentru a-i face pe copii să se miște, să stimuleze interacțiunea socială și să inspire dragostea de a învață - totul din confortul casei!

CUPRINS

1. Care sunt avantajele jocurilor în 2 în casă?

Părinții ar putea crede că activitățile în interior au limitări. Dar jocurile de interior în doi oferă părinților și copiilor câteva avantaje mari:

  •   Acestea ocupă mai puțin spațiu decât cele jucate în aer liber
  •   Copiii rămân în siguranță acasă și sub supravegherea părinților
  •   Vremea nu contează - ploaie sau strălucire, copiii pot fi oricând implicați pe deplin!

2. Idei de jocuri în doi în casă

  • Joc de memorie cu cărți

Materiale: pachetul de cărți de joc.

Așezați nouă cărți pe o masă și acordă copilului tău cinci minute pentru a le memora. Întoarce toate cărțile și roagă-ți copilul să-și amintească unde a văzut anumite cărți.

  • Spectacol de gătit

Materiale: oale, tigăi și ustensile, rețete pentru copii, plus o cameră pentru filmarea spectacolului tău.

Organizați un simulacru de gătit cu cel mic pentru a-l învăța abilități de gătit sigure și de bază și pentru a-l ajută să-și dezvolte dragostea pentru gătit.

  •  Vânătoare de comori

Materiale: un premiu, hartă comori.

Ascunde un premiu undeva în casa ta, de exemplu o jucărie. Apoi, dă-i copilului tău indicii subtile pentru a-l găsi, fie cu voce tare, fie printr-o hartă a casei care marchează drumul către comori!

  • Jocuri de lectură

Materiale: cărți, un loc confortabil pentru a vă bucura de o lectură bună.

Motivează-ți copilul să dezvolte o dragoste pentru literatură pe măsură ce avansează în călătoria sa de învățare. Apoi, jucați jocuri de lectură pentru a-l ajută să o iubească și mai mult! O astfel de activitate este perfectă pentru tine și copilul tău.

  • Spectacol de magie

Materiale: set magic, cărți și monede.

Încurajează-ți copilul să-și scoată la iveală magicianul interior folosindu-te de seturile de magie educative oferite la dispoziție de Babyneeds. Cine știe, poate îi vei insufla micuțului o nouă pasiune!

  • Concurs de dans

Materiale: muzică, spațiu pentru dans.

Începeți o competiție de dans de familie pentru a îți face copilul să danseze pe melodiile sale preferate! Nu doar că este distractiv, dar oferă și o doză binevenită de mișcare pentru micuțul tău.

  • Concurs

Materiale: mese, scaune, jucării de pluș, bandă de pictor și imaginația ta.

Utilizează obiecte din jurul casei pentru a marca linii pe podea, apoi cere-i copilului să parcurgă traseul respectând regulile impuse.

  • Echilibru

Materiale: bandă colorată.

Ajută la dezvoltarea echilibrului și abilităților motrice ale copilului, arătându-i cum să meargă drept de-a lungul podelelor unde ai lipit marcaje cu bandă colorată.. Poți chiar să-l provoci să facă câteva trucuri ușoare (și sigure) pentru balans.

  • Tenis cu balon

Materiale: baloane colorate.

Umflă mai multe baloane și aruncă-le în aer. Roagă copilul să împingă baloanele către alți jucători pentru a le împiedica să atingă pământul. Nu numai că este o explozie de fericire pentru copii, ci și îmbunătățește coordonarea mână-ochi!

  • Yoga

Materiale: covor de yoga sau prosop, haine confortabile. 

Nu numai că este o modalitate distractivă de a pune corpul în mișcare, dar practica regulată de yoga reduce, de asemenea, stresul și creează un sentiment de bunăstare pentru copii.

  • Scaunele muzicale

Materiale: muzică; scaune.

Pune scaunele într-un cerc, cu un scaun mai puțin decât numărul de oameni care se joacă. În timp ce muzică este pornită, toată lumea dansează sau aleargă în jurul scaunelor. Când muzica se oprește, toată lumea trebuie să găsească un scaun pe care să stea.  Chiar și acest joc se poate transforma într-unul pentru două persoane. Scoate câte un scaun în fiecare rundă până când mai rămâne un câștigător.

În concluzie, dacă diversele circumstanțe au făcut astfel încât să nu poți să ieși afară cu cel mic, nu trebuie să disperi. Timpul petrecut acasă cu copilul tău poate fi folosit într-un mod atât productiv, cât și distractiv. Tot ce trebuie să faci este să te inspiri din ideile de mai sus și să le alegi pe preferatele tale.

Sursă foto: Shutterstock.com

Articole recente: