Lamaia in Sarcina: Ce se intampla daca mananci o lamaie in timpul sarcinii?

Alimentatia pe durata celor 9 luni de sarcina ramane o provocare pentru orice viitoare mamica. Ea trebuie sa se gandeasca bine la ce alimente mananca deoarece acestea ajung intr-un final la fat. Mitul conform caruia o gravida trebuie sa se hraneasca pentru doi este spulberat de ceva timp, femeile insarcinate stiind ca trebuie sa manance in asa fel incat sa nu acumuleze kilograme in exces si sa ofere fatului nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta fizic si psihic cat mai armonios.

Lamaia e un fruct pe care multe viitoare mame doresc sa-l consume in aceasta perioada. Ea poate combate cu succes greturile matinale de care fiecare sufera la un moment dat, asa ca limonada ramane una dintre bauturile preferate de gravide. Specialistii in nutritia corecta a femeilor insarcinate recomanda ca lamaia sa fie introdusa cu incredere in topul alimentelor consumabile, mai ales ca aduce numeroase beneficii organismului mamelor si bebelusilor aflati in burtica.

Iata ce inseamna consumul de lamai in sarcina!

Lamaia este ideala pentru o gravida, asa ca poate fi strecurata oricand in alimentatia acesteia. Apa plata la care se adauga si felii de lamaie poate fi o modalitate excelenta de consum, dar nu se poate exagera niciodata nefiind benefica o cura de detoxifiere in perioada celor 9 luni de sarcina. Moderatia ramane cheia succesului in acest moment din viata oricarei femei.

Beneficii ale consumului de lamaie in sarcina

Din fericire, lamaile trebuie sa fie strecurate in meniul zilnic al gravidelor, iar beneficiile acestor fructe sunt numeroase:

 

  • Putina apa calduta si cateva felii scad aciditatea stomacului, astfel organismul uman reuseste sa lupte eficient impotriva bolilor;
  • Acest fruct reuseste sa sustina sistemul imunitar uman, mai ales datorita prezentei vitaminei C: Combate raceala si alergiile, ajuta la absorbtia fierului in organism, echilibreaza circulatia sanguina, mentine functiile sistemului nervos datorita compozitiei de potasiu din fruct;
  • Ajuta foarte bine digestia, sucul de lamaie reusind sa stimuleze ficatul sa secrete bila, lichid foarte importand in procesul digestiv, iar acest lucru ducand la disparitia arsurilor, senzatiei de balonare sau eructatiilor. Constipatia este si ea prevenita sau combatuta cu ajutorul lamailor, ajutand corpul la eliminarea reziduurilor alimentare;
  • O lamaie poate fi taiata in doua si aplicata apoi pe pielea gravidei. In acest fel se diminueaza petele si ridurile. Hidratarea este foarte importanta dupa efectuarea acestui procedeu;
  • Tempereaza foarte bine celebra pofta a femeilor insarcinate de a manca pentru doi, astfel greutatea este tinuta mult mai bine in frau;
  • Se stie deja ca in aceasta perioada din viata unei gravide nu este totul roz, ca mai apar perioade de stres si chiar de depresie. Lamaia energizeaza si imbunatateste dispozitia. Consumata pe termen lung se pare ca are proprietatea de a tine departe depresia;
  • Este bogata in calciu si magneziu, iar acest lucru ajuta pe viitoarele mamici si pe bebelusii lor sa aiba oase puternice;
  • In timpul sarcinii poate fi folosita pentru a combate raceala, febra, tusea, virusurile si bacteriile. Prin consumul de lamaie o gravida reuseste sa asigure si buna functionare a rinichilor si a tractului urinar;
  • Femeile insarcinate nu au voie sa se vopseasca deoarece substantele chimice din produsele respective pot dauna fatului, dar isi pot deschide culoarea parului folosind zeama de lamaie.

 

Cum se consuma lamaia in sarcina

Evident ca regula numarul unu este de a nu face exces, astfel incat totul sa decurga cat mai bine in perioada aceasta:

 

  • Se mananca in cantitati mici, la inceput zeama dizolvata in apa, apoi felii cu coaja cu tot;
  • Este de preferat sa fie bauta sub forma de suc pentru ca dintii pot deveni sensibili la contactul direct;
  • Apa va fi calduta, nu rece.

 

Tu ai mancat lamaie in perioada sarcinii?

Specialistii recomanda mamelor sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata, iar acest lucru nu se poate realiza decat prin consumul de fructe si legume. Pentru a beneficia la maximum de aceste alimente, un loc important in bucatarii il au acele storcatoare pentru fructe si legume care reusesc sa ajute gospodinele in munca lor.

Unul dintre cele mai indicate produse intr-o astfel de perioada este storcatorul care poate sa prepare si alte tipuri de mancaruri, chiar sa toace cu succes diverse fructe sau legume. Usor de transportat, ideal pentru bucatarii in care nu exista spatiu mare pentru depozitare, acest storcator reuseste sa functioneze continuu 30 de minute.

Articole recente: