Pozitii de Eructat la Bebelusi: TOP 3 Cele Mai Bune!

Viata de parinte este una plina de bucurii, dar si de incercari numeroase. Imediat ce bebe a sosit pe lume, adultii se trezesc brusc ca trebuie sa acumuleze o gramada de informatii noi, in asa fel incat sa fie apti sa ia decizii cu privire la sanatatea copilului lor. O problema destul de frustranta, cu care se confrunta mamicile si taticii, este eructatia, adica cum sa-l determine pe bebe sa ragaie dupa fiecare masa.

Pozitii de Eructat la Bebelusi

Aceasta operatiune insa ridica o adevarata provocare parintilor tot mai stresati, mai ales daca observa ca nu l-au putut face pe micut sa ragaie dupa ce a fost alaptat, indiferent de ce metoda au incercat. Important este insa sa insiste, treptat descoperind tehnica perfecta de eructatie, prin care il vor ajuta sa scape de gazele intestinale sau de aerul pe care l-a inghitit in timpul meselor. Rabdarea ramane esentiala in meseria de parinte, asa ca acesta se va obisnui repede, capatand experienta in curand.

Doomoo Perna multifunctionala Belly Triangle Blue

Iata cele mai bune pozitii de eructat la bebelusi:

La sfarsitul fiecarei sedinte de alaptat, in mod obisnuit, micutii trebuie ajutati sa ragaie, dar nu trebuie sa devina vreo problema de viata si de moarte faptul ca uneori copilul nu ragaie cand mama il aseaza in pozitia corespunzatoare. Pentru a sti exact care e tehnica cea mai buna pe care sa o foloseasca, mamicile si taticii le vor incerca pe toate si vor vedea care dintre ele se muleaza perfect pe nevoile copilului lor.

Tommee Tippee Biberon ULTRA 150ml

1. Eructarea pe umar

Una dintre cele mai des intalnite pozitii folosite de parinti pentru a-l face pe bebe sa eructeze este sa-l tina peste umar, fie ca stau in picioare, fie ca stau asezati pe scaun sau pe pat:

  • Bebe sta ridicat pe pieptul mamei sau al tatalui si este tinut putin mai strans pentru a se exercita o mica presiune pe burtica sa;
  • Barbia lui se sprijina pe umarul parintelui;
  • Mamica sau taticul va trebui sa-i sprijine corpul sustinand copilul cu o mana sub fundulet;
  • Se va aseza un prosopel pe umar pentru ca este posibil ca micutul sa verse si o cantitate de lapte in timpul acestui proces;
  • Usor, parintii il vor bate pe spate si il vor mangaia ferm.

2. Eructarea in poala

Pentru ca in timp, adultii vor sti exact care este tehnica perfecta sa o foloseasca pentru eructare, specialistii ii sfatuiesc sa ia in considerare si aceasta pozitie, care consta in:

  • Bebe este intins peste coapsa parintelui, care poate tine picioarele incrucisate sau intinse in scopul de a-l sustine bine pe micut. Se poate folosi foarte bine si o perna speciala pentru alaptat, usor de gasit pe site-ul https://www.babyneeds.ro/perne-pentru-gravide-si-alaptat/ potrivita pentru bebe;
  • Burtica este astfel usor apasata, iar capul copilului este sustinut cu o mana;
  • Cu cealalta mana se va masa spatele acestuia pentru a-l ajuta sa scape de aerul inghitit in timpul mesei.

3. Eructarea cu bebe tinut pe picioare

Chiar daca au adormit, bebelusii trebuie ajutati musai sa ragaie pentru a elimina gazele din burtica, astfel incat mamicile pot apela la aceasta metoda interesanta si utila:

  • Se aseaza un prosopel pe un picior, iar pe celalalt bebelusul sprijinit in fundulet;
  • Femeia ii va sustine capul si pieptul cu ajutorul unei maini, iar cu cealalta il va lovi usurel pe spate;
  • Corpul micutului va fi aplecat spre prosopelul de pe celalalt picior.

BebeduE Set biberoane nou-nascuti BebeduE 80145

Tu ce pozitie ai folosit pentru eliminarea aerului inghitit de bebe in timpul mesei?

In timpul hranirii, foarte multe mamici recomanda ca micutul sa fie tinut in pozitie verticala, acest lucru ducand la micsorarea cantitatii de aer pe care cel mic o va inghiti. Eructarea, mai ales dupa mesele mai consistente, trebuie sa aiba loc, asa ca femeile se vor inarma cu rabdare, dar si cu biberoane de pe www.babyneeds.ro, care au un design inovativ, reducand fluxul de aer din tetina, ceea ce duce la prevenirea optima a sughitului, regurgitarii si a colicilor.

Un biberon ideal pentru micsorarea cantitatii de aer inghitit de copil este cel dotat cu o tetina ce se muleaza pe gurita, etansand astfel zona, cu o forma revolutionara care face ca recipientul sa poata fi inclinat intr-un unghi potrivit, in asa fel incat sa existe un flux continuu de laptic. Foarte interesant este si faptul ca aceasta tetina imita extrem de bine miscarea sanului mamei, ceea ce il determina pe micut sa se hraneasca mai usor.

Articole recente: