Cel mai bun tobogan

Cauți cel mai bun tobogan pentru copilul tău? Dacă nu știi ce să alegi, consultă și analizează, în continuarea articolului, un clasament pe care să te poți baza în căutările tale, aflând care sunt criteriile și caracteristicile pe care le poți lua în considerare. 

 1. Cel mai bun tobogan - Clasament TOP 3

 

Toboganul este un obiect ideal pentru distracție, de care orice copil se va bucura. Așadar, dacă plănuiești să achiziționezi un astfel de produs, iată câteva recomandări pe care le poți avea în vedere, cercetând un TOP 3 în care vei găsi cele mai bune tobogane:
Produs

Little Tikes - TOBOGAN MARE ROSU

Smoby - Tobogan XS 

Smoby - Tobogan KS

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Detalii produs

Potrivit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani


Limită de greutate: 34 kg


Dimensiuni: 213 x 122 x 134 cm


Panta de alunecare are 180 cm lungime

Potrivit pentru grupa de vârstă 2-4 ani


Panta de alunecare are 90 cm lungime


Dimensiunile produsului: 125 x 50 x 75 cm


Filtru anti-UV


Deschidere pentru furtun


Scări antiderapante

Potrivit pentru copii cu vârsta de cel puțin 2 ani


Dimensiuni produs: 159 x 68 x 100 cm


Sarcina maximă admisă: 50 kg


Pantă de alunecare de 1,5 metri

PRO

Dimensiuni generoase


Design atractiv


Alcătuit din materiale rezistente


Scară solidă

Scările antiderapante aduc un plus de siguranță


Compact și practic


Filtrul anti-UV previne decolorarea toboganului


Prin deschiderea specială, se poate atașa un furtun pentru a transforma toboganul într-unul cu apă


Materiale rezistente


Poate fi folosit și în interior

Pantă mai lungă și mai atenuată


Filtru anti-UV care protejează suprafața împotriva decolorării


Materiale rezistente


Montare ușoară 


Margini rotunjite pentru siguranță


Scări antiderapante


Posibilitatea de a atașa un furtun în partea superioară a toboganului

CONTRA

Preț ridicat față de alte modele

Ideal doar pentru grupa de vârstă 2-4 aniCel mai bun tobogan cu accesorii  

 

Însă, este bine să știi că există mai multe tipuri de tobogane. De aceea, te poți orienta nu doar către modele clasice, ci și către un tobogan care să aibă anumite accesorii, perfecte pentru un plus de distracție. Așadar, iată un top al celor mai bune produse de acest gen:

Pilsan - Tobogan Castle Cu coș de baschet

Vezi AICI preț

Este un tobogan potrivit pentru copii cu vârsta de peste 3 ani, care admite o greutate maximă de 100 kg (2 persoane X 50 kg). Are coș de baschet inclus, poate fi fixat în beton cu ajutorul unor dibluri de oțel, iar dimensiunile sale sunt 210 x 137 x 285 cm. În pachet este inclusă o minge cadou, iar toboganul are un design inedit, similar cu turnul unui castel.PRO

CONTRA

Este alcătuit din materiale rezistente și sigure


Coșul de baschet inclus


Greutate admisă de 50 kg x 2


Design special


Minge de baschet cadou

Prețul ridicat

Little Tikes Spațiu de cățărat cu tobogan

Vezi AICI preț

Acest produs este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani, iar limita maximă de greutate admisă este de 32 de kg x 4 (îl pot folosi 4 copii în același timp). Dimensiunile sale sunt 160 x 137 x 160 cm, iar copiii se pot cățăra pe frânghie și pot escalada întreaga construcție.PRO

CONTRA

Design deosebit


Posibilitate de cățărare

Prețul ridicat

 

MyKids - Tobogan cu coș de baschet Rachetă Pink

Vezi AICI preț

 

Acest tobogan este multifuncțional, având și coș de baschet, și loc de depozitare. Designul este creat în așa fel încât lateralele sunt sub formă de rachetă, iar materialul din care este alcătuit produsul este HDPE. Acesta este reciclabil, rezistent la razele UV, sigur și durabil. Toboganul este potrivit și în interior, dar și în exterior, și este recomandat pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani. Dimensiunile articolului sunt 220 x 50 x 106, suprafața de alunecare are o lungime de 220 cm, iar greutatea maximă recomandată este de 25 de kg. PRO

CONTRA

Formă de rachetă


Materiale calitative și rezistente

Este potrivit doar pentru grupa de vârstă 2-6 ani


Greutatea maximă este de 25 kg2. Cum aleg un tobogan bun?

 

Dacă vrei să alegi un tobogan bun, trebuie să ai în vedere o serie de factori care te vor ajuta să iei decizia ideală. Aceștia te vor sprijini pe tot parcursul procesului, oferindu-ți informații importante despre fiecare articol în parte. Așadar, atunci când pornești în căutarea produsului perfect, ai grijă la următoarele aspecte: 

 

Siguranța

 

În mod evident, siguranța copilului este un detaliu esențial, pe care nu trebuie să-l ignori. Din acest motiv, este obligatoriu să citești cu atenție caracteristicile produsului pentru a vedea care sunt însușirile sale. Astfel, vei putea decide dacă este potrivit pentru prichindelul tău, sau nu. Studiază și modul în care sunt alcătuite scările, panta toboganului, înclinația, lățimea și înălțimea acestuia, dar și modul în care sunt prinse și realizate toate accesoriile suplimentare. În general, pentru a evita accidentarea celui mic, este bine ca scările să aibă un sistem anti-alunecare sau să fie create în așa fel încât să fie sigure, în orice condiții. Unele modele au balustrade, bare sau mânere – ia în calcul și acest amănunt. 

 

Designul

 

Deși nu este primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare în ordinea priorităților, și designul este un element semnificativ. Acesta trebuie să fie plăcut privirii și, mai ales, să fie pe placul copilului tău. Cei mici percep cu totul altfel aspectul unui obiect – pentru ei, poate deveni o mică lume pe care o pot explora după pofta inimii. De aceea, cei mai mulți preferă jucării care să înfățișeze animale, castele, căsuțe sau o mulțime de alte locuri și ființe fantastice, care reprezintă o cale sigură către distracție!Vârsta recomandată

 

De regulă, grupa de vârstă recomandată este un lucru de care este obligatoriu să ții cont, fiindcă aceasta te va ghida în direcția potrivită și, astfel, vei evita să cumperi un produs care este realizat pentru copii care au altă vârstă decât cea a prichindelului tău. Indicațiile de acest gen reprezintă o recomandare pe care trebuie să o iei în serios, deoarece au legătură cu siguranța și confortul celui mic.Durabilitate

 

Un tobogan de calitate trebuie să fie alcătuit din materiale rezistente, mai ales dacă acesta va fi instalat într-un spațiu exterior, expus la intemperii. Există modele care sunt tratate cu filtru anti-UV, pentru a nu se degrada din pricina soarelui. Însă, durata de viață nu depinde doar de material, ci și de modul de utilizare. Accesoriile

 

Sunt o mulțime de tobogane care au și alte accesorii, ce pot oferi o experiență plăcută copiilor. Fie că este vorba despre un coș de baschet atașat de tobogan, fie că este vorba despre un tunel, un spațiu de cățărat, un turn sau alte elemente distractive, cu siguranță este bine să iei în considerare și această posibilitate, atunci când alegi produsul ideal. În mod cert, cel mic se va distra pe cinste descoperind mai multe opțiuni de a se juca și de a explora toate aceste elemente speciale. 

3. Mărci recomandate de Babyneeds

 

Pe site-ul Babyneeds vei găsi o multitudine de variante disponibile, care au caracteristici variate – însă, este de preferat să nu uiți să ții cont și de brandul pe care îl selectezi, fiindcă acesta îți poate pune la dispoziție informații importante. De aceea, echipa Babyneeds îți recomandă 2 producători de calitate:

 

3.1. Marca Little Tikes

 

Little Tikes este o companie fondată în anul 1970, care creează produse inovatoare și calitative pentru copii. Deși are sediul în Ohio, s-a extins în mai multe zone de pe Glob, având sedii și în Europa sau Asia. Acest brand este cunoscut pentru articolele sale deosebite, destinate copiilor de toate vârstele – jucării, accesorii, căsuțe, mobilier pentru copii, instrumente pentru arte creative, mașinuțe, tobogane și o mulțime de alte lucruri speciale.

 

3.2. Marca Smoby

 

Smoby este un brand franțuzesc, care a fost fondat în anul 1924, în Lavans-les-Saint-Claude, sub numele de Moquin-Breuil. Abia în anul 1978 a căpătat o denumire nouă și s-a orientat către producția de jucării. Echipa Smoby realizează jucării de diferite tipuri – păpuși, accesorii, arts & crafts, jocuri outdoor, mașinuțe.  Filosofia companiei se bazează pe un concept care îmbină emoția, distracția și valorile educative, împreună cu inovația și siguranța. Aceștia colaborează cu designeri francezi, care creează jucării ergonomice, alcătuite din materiale reciclate, sigure pentru sănătate, care contribuie, în mod pozitiv, la dezvoltarea senzorială, emoțională și intelectuală a copiilor.

 

4. Cum se folosește un tobogan?

 

Un tobogan nu este dificil de folosit – însă, chiar și în acest caz, este bine să știi că sunt anumite elemente la care este obligatoriu să ai grijă, pentru a crea cele mai bune condiții de utilizare. Iată care sunt acestea:

 

  • Instrucțiunile de asamblare

 

Este foarte important ca asamblarea să fie una corectă și precisă, pentru a evita eventuale accidente. Citește cu atenție instrucțiunile din manual și acționează conform acestor indicații. Fiecare piesă trebuie pusă la locul ei, în așa fel încât întregul ansamblu să fie stabil și sigur. 

 

  • Recomandările de utilizare

 

Ține cont de orice recomandare referitoare la modul în care folosești orice tip de tobogane. Ia în calcul capacitatea maximă pe care o are și nu depăși această valoare. De asemenea, ia toate măsurile de siguranță și asigură-te că totul este manevrat într-o manieră corectă, care nu lasă loc de accidentări.

 

  • Condițiile de păstrare

 

Pentru a beneficia de respectivul produs pe o perioadă cât mai lungă de timp, dar și pentru a fi sigur că acesta își păstrează rezistența, este esențial să ai grijă și la condițiile de păstrare, mai ales atunci când nu este folosit. De exemplu, dacă materialele din care este alcătuit toboganul nu sunt tratate cu filtru anti-UV, evită să îl lași în soare pe toată durata verii, fiindcă s-ar putea ca plasticul să se decoloreze și să se degradeze mai rapid. De asemenea, pe timpul ierni, încearcă să-l depozitezi într-un loc uscat și ferit de intemperii – astfel, vei reuși să-l utilizezi pe termen lung. 

 

Așadar, deși achiziția unui tobogan poate părea, la început, o sarcina extrem de ușoară, există și în cazul acestuia o mulțime de factori de care trebuie să ții cont. Verifică înainte toate criteriile menționate în articol și, abia după o analiză comparativă între diferitele opțiuni, alege-l pe cel care are cele mai multe plusuri pentru tine și familia ta.

 

Surse foto: Shutterstock.com, Babyneeds.ro

 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre tobogane  1. Care este cel mai bun tobogan?

 

Cel mai bun tobogan este cel care îți îndeplinește toate cerințele. Însă, nu uita să ții cont de rezistența sa, de materialul din care este alcătuit, dar și de modul în care este asamblat și realizat. Bineînțeles, trebuie să iei în calcul și designul, prețul sau funcționalitatea sa. Te poți orienta către branduri cunoscute, precum Smoby sau Little Tikes.

 

  1. Ce tipuri de tobogane există?

 

Există mai multe tipuri de tobogane, care sunt destinate anumitor grupe de vârstă. Există atât modele simple, cât și modele care conțin și accesorii suplimentare (precum un coș de baschet sau o plasă pentru escaladă), pentru un plus de distracție.

 

  1. Cum să aleg un tobogan bun?

 

Pentru a alege un tobogan bun este important să ai în vedere mai multe aspecte. Calitatea materialului, structura, producătorul, capacitatea sa, panta de alunecare sau designul sunt doar câteva dintre detaliile pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a alege produsul potrivit pentru tine.

 

  1. De ce să alegi un tobogan pentru copii?

 

Toboganul poate fi o alegere excelentă atunci când vine vorba despre achiziționarea unui articol care să reprezinte o sursă de distracție pentru copilul tău. Acesta este foarte apreciat de către cei mici și poate fi folosit pe o perioadă mai îndelungată de timp. 

 

  1. De ce este vârsta copilului importantă atunci când alegi un tobogan?

Vârsta reprezintă un criteriu pe care nu trebuie să-l ignori, deoarece este un factor de bază în alegerea unui tobogan ideal. Urmărește cu atenție detaliile produsului și selectează-l pe cel care este potrivit pentru vârsta pe care o are copilul tău – astfel, te vei asigura că este sigur și este special creat pentru a întâmpina nevoile perioadei respective.

Articole recente: