Huggies - Elite Soft Overnights Pants (nr 4) 19...
Huggies - Elite Soft Overnights Pants (nr 3) 23...
Scutece Huggies, Extra Care Jumbo, Marimea 3, 6-...
Huggies - Scutece Extra Care, nr 3, Mega 72 buc,...
Carusel muzical mobil - Dinozauri veseli
Pampers Mărimi - Ce trebuie să știe toți părinții?
Cuprins:
Ești proaspătă mămică, iar bucuria venirii pe lume a bebelușului este atât de mare, încât ți-ai dori ca basmul să nu se termine niciodată? Poate că timpul începe să te preseze, iar nevoile nou-născutului te aruncă, fără să vrei, în viața reală. Sigur, te-ai gândit dinainte de a naște la toate etapele care vor urma. Cu toate acestea, ți-ai dat seama că nu este atât de ușor să le pui în practică. Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă scutecele. Ai primit atâtea sfaturi de la alte mămici, încât nu știi ce decizie să iei? Fără doar și poate că orice argument care ți-a fost expus de către persoanele care au mai trecut prin așa ceva este prețios. Dar, totodată, trebuie să ai în vedere faptul că niciun bebeluș nu seamănă cu altul. Tocmai de particularități trebuie să ții cont pentru a face alegerea corectă.
Iată, în continuare, câteva criterii care te vor ajuta să îți filtrezi ideile când vine vorba despre cumpăratul scutecelor:
1. Măsura pamperșilor în primele luni de viață
Calculează-ți cu atenție bugetul, dar nu arunca banii pe fereastră burdușindu-ți dulapul cu scutece cumpărate în avans! Bebelușul tău crește foarte repede, iar scutecele nu i se vor mai potrivi. În principiu, măsura 1 va fi perfectă pentru orice nou-născut. Cu toate acestea, copii au conformații diferite, de aceea este obligatoriu să îl măsori cu mare grijă. Nou-născutul trebuie să se simtă natural în aceste “accesorii” și să le accepte. Gândește-te la faptul că un scutec prea mic nu va face altceva decât să-l chinuiască, în timp ce unul prea larg nu va putea absorbi lichidele și îl va expune la umezeală.
2. Mărimea pamperșilor se schimbă odată cu creșterea bebelușului
Pe măsură ce crește, copilul va avea nevoie de tot mai multă libertate de mișcare. Va lua foarte repede în greutate, de aceea, după două-trei luni vei trece din nou prin situația de a recalcula întreaga “strategie”. Mărimea pamperșilor trebuie schimbată și ea, pentru a-i asigura mai multă mobilitate bebelușului, așa că măsurile 2 și 3 se vor succeda cu repeziciune. Nu-ți face probleme! În următoarea jumătate de an, ritmul creșterii va încetini, astfel încât te vei limita la măsura 6.
3. Alte caracteristici ale scutecelor pentru bebeluși
Pamperși de unică folosință sau reutilizabili? Aici, părerile sunt împărțite. Cert este că, dacă alegi a doua variantă, va trebui să ai mare-mare grijă la spălare. Nu folosi sub niciun motiv clorul (pentru albire) sau alte substanțe periculoase, pentru a nu afecta sănătatea bebelușului.
Al doilea criteriu de a alege scutecul potrivit pentru copilul tău este gradul de absorție. Desigur, nu vrei ca pampersul pe care i-l cumperi să îi provoace iritații sau mâncărimi. Aici intervine responsabilitatea ta de a verifica pielea bebelușului în mod constant, până când vei găsi ceva perfect. Nou-născutul trebuie să fie protejat total pe parcursul întregii zile. Se poate întâmpla, de asemenea, să aibă scurgeri accidentale. Pielea are nevoie să respire, așa că, citește atent etichetele! Ele conțin informații despre mărime, dar și despre greutatea medie recomandată.
Ai grijă și la bugetul alocat scutecelor! Nu este cazul să te mulțumești cu chilipiruri deoarece este în joc sănătatea micuțului tău. Gândește-te că scutecele de calitate îi vor asigura confortul și siguranța de care are atât de multă nevoie în primele luni de viață. În alegerea scutecelor potrivite te poți ghida și după părerile mămicilor mai experimentate, ai căror copilași au trecut deja la următoarea etapă.
4. Fă-ți un stoc de scutece
Bebelușul tău trebuie schimbat la 3-4 ore, astfel încât este nevoie să ai în casă o rezervă de scutece, pentru a evita situațiile neplăcute. Fă-ți din timp un stoc de aproximativ zece bucăți la care să apelezi doar în situații de urgență. Nu cumpăra prea multe în avans. Pur și simplu analizează-ți copilul și îți vei da seama singură care este rata de creștere a acestuia.
Nimeni nu a spus că va fi ușor să fii părinte. Creșterea unui copil implică multă responsabilitate, dar tu ești pregătită să înfrunți orice fel de probleme. Cu timpul, lucrurile vor deveni mai simple și îți vor intra, ușor-ușor, în reflex. A fi mămică este, până la urmă, un lucru natural. Bazează-te pe instinctele materne și totul va fi perfect!
surse foto: shutterstock.com, pixabay.com
Articole recente:
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...
Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța rutinelor sănătoase pentru copii 3. Stabilirea unei ru...