11 sfaturi pentru tratamentul naturist a urticariei la copii!

Urticaria este o afectiune alergica, care poate aparea oriunde pe corpul copilului, speriind puternic parintii, si se caracterizeaza printr-o serie de modificari la nivelul pielii, cu zone umflate, inrosite si care dau mancarimi. Blandele rosii pot fi mici ca niste ciupituri de tantari sau de dimensiuni mari si pot aparea sau disparea rapid, apoi sa reapara intr-o alta zona a corpului. In mod obisnuit insa, parintii nu trebuie sa se panicheze pentru ca urticaria nu este, in general, periculoasa.

Dintre cauzele care pot declansa o astfel de afectiune pot fi amintite urmatoarele: anumite alimente pe care copilul nu le tolereaza (laptele, fructele de mare, capsunile, nucile, alunele etc), antibioticele, intepaturile unor insecte, unele produse cosmetice (detergent, parfum), bijuterii sau alte obiecte din metal, atingerea unor plante, bolile copilariei. Desi, in mod obisnuit, urticaria nu este periculoasa, exista si situatii speciale, precum: angioedemul, urticaria cronica etc.

Iata cateva sfaturi utile pentru tratarea naturista a urticariei:

Aceasta afectiune se va trata cu succes la domiciliul pacientului. Parintii vor evita sa-i administreze medicamente fara prescriptie medicala, sa imbrace copilul in haine stramte, sa ii faca baie sau dus cu apa fierbinte si vor aplica, din cand in cand, diverse comprese cu apa rece pentru a ameliora pruritul. Medicii vor prescrie medicamente, precum antihistaminice, efedrina, terbutalina, medicamente cortizonice etc, dar mamicile ar trebui sa cunoasca si cateva metode de tratare naturista a bolii.

Evitarea urticariei

Inainte de a trata o boala, ar fi mult mai bine sa fie prevenita, asa ca parintii trebuie sa ia urmatoarele masuri pentru sanatatea micutului:

  • Sa evite imbracamintea sintetica, cosmeticele industriale si stresul;
  • Sa evite consumarea alimentelor alergizante;
  • Nu se administreaza copilului medicamente fara ca acestea sa fi fost prescrise de catre medic;
  • La orice semn de urticarie sau alergie se va merge de urgenta la pediatru.

Tratamente naturiste

In afara de medicamentele pe care doar medicul le poate oferi copilului, parintii trebuie sa cunoasca si cateva metode naturiste de tratare a urticariei, dar pe care sa nu le puna in practica fara permisiunea specialistului:

O infuzie de ceai de trei-frati-patati (o lingurita de planta la o cana de apa);

  1. O infuzie de urzici (50 grame la 1 litru de apa);
  2. Se fierb 3 lingurite de tei, musetel si valeriana cu o cana de apa timp de 5 minute, apoi se consuma;
  3. Se aplica felii de ceapa peste zona afectata si se lasa sa actioneze timp de 15-30 de minute;
  4. In cada de baie se pune bicarbonat de sodiu, iar copilul cu urticarie va sta timp de 20 de minute in apa (in cazul in care are eruptii pe tot corpul);
  5. Mama va aplica pe blande comprese cu apa rece si putin otet;
  6. Gelul de aloe vera se aplica pe partea de corp afectata (se pot folosi direct si frunzele plantei);
  7. Cateva linguri de ovaz fierte in putina apa pana cand se formeaza o pasta se pun intr-un tifon, racite bine, apoi se aplica pe pielea copilului sub forma de compresa;
  8. Se face o infuzie de fumarita (60 de grame de planta la un litru de apa);
  9. Tinctura de brusture (se iau 10 picaturi de trei ori pe zi);
  10. O jumatate de lingurita de ceai de pelin se fierbe in 250 de ml de apa. Se lasa sa se infuzeze bine, apoi se bea. Dupa cateva zile urticaria dispare.

Tu cum ai ameliorat simptomele urticariei la copilul tau?

Multe mamici au marturisit ca aceasta afectiune nu este una contagioasa, asa ca nu trebuie sa sperie pe nimeni daca micutii lor au colegi la gradinita sau la scoala care sufera de urticarie. Exista posibilitatea ca multi dintre ei sa aiba aceasta boala doar pentru ca sunt expusi repetat la acelasi factor alergen. Pentru a preveni urticaria, dar si pentru a lupta impotriva ei, femeile au recomandat folosirea unui kit de ingrijire a copilului.

Igiena este cea mai importanta forma de lupta impotriva oricarei boli, astfel incat fiecare parinte trebuie sa detina un set de igiena care sa cuprinda pieptan, perie, periuta pentru dinti, forfecuta, penseta, lingurita, tampoane imbibate in alcool, unghiera, benzi pentru pilirea unghiilor, termometru, aspirator nazal, o cutiuta speciala pentru depozitare. Acest kit poate fi usor transportat oriunde, fiind indispensabil pentru ingrijirea celor mici, in asa fel incat sanatatea lor sa nu aiba de suferit.

Articole recente: