3 sfaturi pentru a trata rosu in gat la copii

Inflamatia gatului la copii este o afectiune intalnita destul de des in randul celor mici si sperie parintii din cauza simptomelor sale: roseata, febra, dureri in zona gatului sau a urechilor, amigdale umflate, disconfort sau senzatie de iritare la inghitire. Indiferent de situatie insa, adultii trebuie sa dea o fuga pana la cabinetul medicului pediatru pentru ca doar aici vor afla informatii ce-i vor ajuta sa se ingrijeasca optim de sanatatea micutului lor.

In cele mai multe cazuri, afectiunea aceasta este cauzata de infectii virale, adica raceala sau gripa, deci nu necesita tratament cu antibiotic, doar ca diagnosticul trebuie sa-l puna doctorul, deoarece parintii nu isi pot da seama daca durerea este provocata de un virus sau de o bacterie. Daca micutii au varsta frageda si nu pot vorbi pentru a spune ce-i doare, atunci parintii trebuie sa fie foarte atenti la semnele pe care acestia le transmit si sa inteleaga care e problema.

Iata cateva sfaturi pentru tratarea acestei afectiuni!

Pericolul, la care se expun cei mici aflati in aceasta situatie, e legat de deshidratare. Temperatura creste si starea generala este tot mai proasta, asa ca parintii trebuie sa fie atenti sa nu se ajunga la complicatii mult mai grave. Mamicile vor continua sa alapteze sau sa le ofere laptele praf necesar, ajutandu-i astfel nespus in lupta impotriva acestei afectiuni. Un ajutor important in acest demers este detinerea unui incalzitor de biberon, care le usureaza munca pe timpul noptii.

1. Remedii naturale

In functie de varsta copilului si de diagnosticul medicului pediatru, tratamentul naturist poate da rezultate foarte bune:

  • Mierea poate sa fie un remediu bun. Copilul va inghiti incet o cantitate mica pentru ca mierea este un bun dezinfectant. Exceptie vor face micutii de pana intr-un an pentru ca acest aliment este contraindicat lor;
  • Peste 3 ani, prichindelul poate suge dropsuri pe baza de propolis daca nu are alergie la produsele apicole;
  • Ceaiul cu miere si lamaie este alt remediu ideal, care insa nu se ofera fierbinte. Ar agrava starea;
  • Copiii mai mari pot face gargara cu apa cu sare. Acest lucru calmeaza durerea;
  • Cataplasmele cu cartofi sunt perfecte, chiar daca raman un remediu babesc;
  • Inghetata poate fi mancata deoarece se spune ca amelioreaza durerea copilului. Apoi, acesta poate inghiti si cateva linguri de mancare;
  • Amestecul de vitamine si uleiuri este bun impotriva racelii si a durerilor de gat (vitamina C, tinctura de propolis, uleiuri de menta, eucalipt, busuioc, albastru de metilen).

2. Tratament oferit de doctor

Medicul pediatru va recomanda parintilor cum sa trateze optim aceasta afectiune pentru ca starea de sanatate a copilului sa se imbunatateasca rapid:

  • Oprirea la domiciliu se impune, cel mic avand nevoie de relaxare si repaus;
  • Inghitirea a cat mai multe lichide. Acest lucru impiedica deshidratarea;
  • Pastile impotriva durerilor de gat (paracetamol, ibuprofen, spray-uri, comprimate de supt) si medicamente antiinflamatorii;
  • Tratament cu antibiotice in cazul in care infectia este provocata de o bacterie (penicilina, amoxicilina);
  • Medicamente antifungice pentru a trata infectia la nivelul gatului provocata de o ciuperca;
  • Medicamentele antivirale trateaza infectia virala in gat;
  • Nu se ofera copilului medicamente care au functionat data trecuta. Daca micutul a facut din nou rosu in gat, atunci iarasi se impune vizita la medic.

3. Sfaturi simple pentru rosu in gat la sugari

Parintii care au observat aparitia acestei afectiuni la bebelusii lor trebuie sa tina cont de cateva lucruri importante:

  • Sa nu le opreasca alaptarea sau consumul formulei de lapte praf, altfel micutii s-ar deshidrata;
  • Pentru copiii care au trecut la diversificare, mamicile vor pregati supe caldute si le vor oferi alimente, fructe moi si cat mai multe lichide;
  • Aerul din casa nu trebuie sa fie prea uscat, asa ca va fi adus un umidificator sau, pur si simplu, se va aseza pe calorifer un vas cu apa;
  • Copiii trebuie imbracati cat mai lejer, sa nu le fie frig sau prea cald, in acest sens adultii pot cumpara costumase bebelusi ideale pentru a face fata tuturor provocarilor;

Tu ce remedii folosesti pentru aceasta afectiune?

Prevenirea este cea mai buna cale de a combate infectia, dar cand rosul in gat deja se instaleaza, cele mai multe dintre mame recunosc ca fac fata cu brio oferind copilului odihna si lichide din belsug, iar la recomandarea medicului suplimenteaza cu ibuprofen, paracetamol sau algocalmin in cazul in care a facut febra.

Pentru a mentine temperatura optima a corpului micutului, parintii ii pot oferi un costumas format dintr-o jacheta si o invelitoare ce poate deveni o pereche de pantalonasi. Materialul din care este confectionat (pielea de caprioara) reuseste cu succes sa ofere comoditate si nu jeneaza in niciun fel copilul.

Articole recente: