5 efecte ale consumului de chimen in sarcina! Pro si contra

Cunoscut pentru aroma deosebita si gustul inconfundabil, chimenul este preferat de foarte multa lume datorita numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului uman. Obisnuite cu o dieta diferita, fara restrictii, gravidele se intreaba deseori daca pot manca acest condiment in orice cantitate fara sa-si faca griji cu privire la repercursiunile pe care le-ar avea asupra fatului din burtica. Specialistii atrag atentia femeilor insarcinate ca trebuie sa consume cu prudenta orice aliment.

Moderatia este cheia succesului pe perioada celor 9 luni de sarcina, asa ca, indiferent de cat de pofticioase ar fi gravidele, trebuie sa tina cont de cantitatea oricarui aliment pe care-l ingereaza. Astfel, ele vor trebui sa isi doteze bucataria cu un robot de bucatarie performant, cu un cantar destinat masurarii greutatii, cu aparatul de gatit la abur, usor de gasit in mediul online. Aceste produse performante le vor ajuta nespus viata in aceasta perioada frumoasa. 

Iata care sunt efectele consumului de chimen in perioada sarcinii si care sunt parerile specialistilor!

Perioada plina de framantari si de panica pentru mamici si tatici, cele 9 luni de sarcina devin uneori un adevarat cosmar deoarece gravidele nu mai stiu exact ce pot si ce nu pot manca. Informarea cu exactitate asupra alimentelor care le-ar putea dauna este primul pas catre linistirea lor. In acest sens, chimenul este o planta cu numeroase avantaje pentru starea lor, dar si cu unele dezavantaje. Numita si secarica, planta aromata este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. 

Efectele consumului de chimen

Nu toate plantele sunt bune in aceasta perioada, deci gravidele trebuie sa aiba grija si sa consume intr-o cantitate mica doar pe cele indicate de catre medicul specialist, bucurandu-se in acest timp de beneficiile lor: 

  1. Chimenul poate fi consumat fara probleme sub forma de ceai pe parcursul intregii zile. Cantitatea maxima admisa este de doua cani, asa ca daca se tine de aceasta indicatie totul va fi bine pentru femeia insarcinata. De asemenea, aceasta planta trateaza lipsa poftei de mancare;
  2. Este foarte bun in cazul afectiunilor digestive. Daca gravida are probleme legate de balonare, arsuri la stomac, gaze, pierderea apetitului, usoare spasme ale stomacului sau ale intestinelor, atunci un ceai de chimen este perfect pentru a imbunatati starea sa de sanatate;
  3. Uleiul de chimen este utilizat si in tratarea tusei seci, pentru controlul mai bun al urinarii, uciderea diferitelor bacterii care s-au instalat in organism, dar si pentru a scapa de constipatie, o problema cu care se confrunta des majoritatea gravidelor;
  4. Chimenul poate fi utilizat si dupa nastere deoarece stimuleaza foarte bine secretia de lapte a sanilor (se pot consuma trei cani pe zi in acest sens);
  5. Poate fi utilizat in alimentatia de zi cu zi, sa imbunatateasca gusturile diferitelor mancaruri delicioase, alimente, salate, prajituri aromate etc. Semintele de chimen pot fi consumate ca atare sau date prin rasnita, rezultatul fiind o pudra aromata si delicioasa. Din fructe se prepara supe dietetice, acestea stimuland glandele tubului digestiv.  

De ce sa nu se consume chimen in sarcina?

Specialistii sunt de parere ca aceasta planta poate fi utilizata fara probleme in perioada sarcinii, dar cu precautie pentru ca orice aliment in exces poate dauna intr-un fel sau altul:

  • Poate fi daunator pentru cine sufera de epilepsie;
  • Exista persoane care au alergie la chimen;
  • Este foarte bun pentru femeile care nu sunt insarcinate, chimenul ajutand la inceperea menstruatiei si calmand cu succes durerile specifice acestei perioade lunare;
  • Aceasta planta creste fluxul sanguin in sarcina, iar consumul sau trebuie sa fie unul potrivit;
  • In general, nu are efecte negative asupra gravidelor.

Tu ai folosit chimenul in sarcina?

Orice mamica isi aduce aminte cu nostalgie de perioada de graviditate, cand trebuia sa cantareasca foarte bine orice aliment care ar fi putut sa-i dauneze ei sau fatului intr-o cantitate prea mare. Un cantar de bucatarie a fost esential in casa in acest scop, vezi pe acest link cateva produse de calitate superioara. 

Cantarul digital a fost alegerea majoritatii datorita avantajelor sale numeroase: are o forma economica, un sistem precis de masurare, resetare automata la zero, platforma din plastic securizata, ecran LCD mare, inchidere automata cu buton pentru pornire, indicator in cazul depasirii greutatii admise, indicator de baterie descarcata. Capacitatea pe care o poate cantari este de 5 kg, iar precizia de 1g.

Articole recente: