5 Lucruri de care ai nevoie cand ai copilul in masina

5_Lucruri_de_care_ai_nevoie_cand_ai_copilul_in_masina

 

Sa pleci la drum atunci cand ai copil mic este o adevarata provocare pentru parinti. Micutul trebuie sa stea in masina nu doar confortabil, ci mai ales in siguranta. De aceea, pentru a avea o calatorie care sa nu aduca probleme pentru copil, iata cateva lucruri de care ai nevoie cand ai copilul in masina.

Scaunul de masina pentru copii – Acesta este probabil cel mai important obiect pe care trebuie sa il detina parintii de copii mici. Pana la varsta de 12 ani, scaunul de masina special pentru copii este locul in care va sta atunci cand e in masina, asa ca scaunul trebuie sa fie unul omologat.

Potrivit specialistilor exista cateva grupe de scaune, potrivite grupelor de varsta si dezvoltarii copilului:

Grupa 0: 0-10 kilograme (sau pana la noua luni) – se pozitioneaza cu spatele la sensul de mers;

Grupa 0­+: 0-13 kg (sau pana la un an) – se pozitioneaza cu spatele la sensul de mers pana ce bebe ajunge la 9 luni sau, respectiv, 10 kilograme;

Grupa 1: 9-18 kilograme (sau de la noua luni pana pe la patru ani) – pozitionat cu fata la sensul de mers.

Grupa 2: 15-25 kilograme (4-6 ani).

Grupa 3: 22-36 kilograme (6-12 ani).

Un lucru important de stiut este ca studiile efectuate de specialisti arata ca plasarea scaunului de masina in centrul banchetei din spate reduce riscul de ranire in accidente, majoritatea parintilor gresind atunci cand prind scaunul de masina pentru copil in spatele banchetei din dreapta.

Jucarii – Atunci cand bebelusul isi insoteste parintii sau parintele cu masina, este indicat sa aiba ocupatie, ca sa nu inceapa sa planga. De aceea, jucariile lui preferate i-ar putea tine ocupatie cat timp merge masina.

Paturica preferata a micutului – Daca este toamna sau iarna, ar fi indicat ca paturica preferata a copilului sa il insoteasca in masina. Acest lucru este important pentru ca il va pastra mai relaxat, dat fiind peisajul schimbat si faptul ca va sta imobilizat in scaun.

Parasolar la geamul din imediata apropiere a bebelusului- acesta va impiedica lumina puternica sa ii afecteze ochii micutului. Ar fi poate indicat ca acest parasolar sa fie cu personaje din desenele animate preferate ale piticului, astfel incat sa ii atraga atentia cat timp calatoreste.

Muzica de bebelusi – majoritatea bebelusilor au melodii preferate si adora sa asculte muzica pentru bebelusi. Achizitioneaza-i acele melodii care ii plac si care il relaxeaza, pentru a avea o calatorie placuta.

Drum bun alaturi de copilul tau!

 

Articole recente: