5 Remedii pentru Herpesul Bucal in Sarcina

O problema cu care se poate confrunta orice viitoare mamica este cea referitoare la herpesul bucal, o infectie frecventa cauzata de virusul Herpes simplex. Acesta se poate activa foarte usor, mai ales atunci cand femeia se confrunta cu situatii stresante emotional sau fizic, si provoaca leziuni in jurul gurii sau in zona fetei. El patrunde in corp prin micile fisuri sau taieturi in piele sau mucoase, prin contactul direct cu o persoana deja infectata (principalul mod de a se contagia).

Insa herpesul bucal intr-o sarcina devine periculos, mai ales in cazul in care simptomele se manifesta la o femeie care nu a avut pana in acel moment virusul, asadar nu prezinta anticorpii necesari care sa se lupte cu aceasta infectie. Dureros si inestetic, herpesul supara viitoarele mamici care se intreaba deseori ce au de facut pentru a scapa. Medicul care monitorizeaza sarcina femeilor poare fi cel mai bun ajutor in acest sens.

Attitude - Purificator natural de aer pentru copii

Iata remediile pentru herpesul bucal pe durata sarcinii:

Foarte important de stiut este faptul ca o gravida trebuie sa se fereasca sa contracteze acest virus, asa ca isi poate lua cateva masuri evitand atingerea salivei, a pielii si a mucoaselor oamenilor despre care stie ca au astfel de leziuni si nu numai. Daca deja a luat virusul din copilarie sau adolescenta, atunci, indiferent de tratamente, herpesul va ramane pentru totdeauna in organismul sau.

Attitude - Sapun solid revigorant pentru fata si corp 2x120 gr.

1. Reducerea riscului de contaminare

Daca au existat diferite cazuri de herpes in cuplu, atunci mamica va lua masuri pentru a reduce sansele de a declansa herpesul, altfel riscurile ar putea fi destul de mari:

  • Daca infectarea se face in primul trimestru de sarcina, atunci se poate ajunge la avort spontan sau la aparitia unor malformatii;
  • Daca apare la sfarsit de sarcina, atunci virusul poate conduce la incetinirea dezvoltarii intrauterine a copilului, la nasterea prematura, la infectarea copilului cu herpes;
  • Pot aparea complicatii si pentru femei pentru ca virusul poate conduce, intr-adevar mai rar, la aparitia unor leziuni grave a organelor interne sau chiar la deces.

2. Remedii naturiste pentru a scapa de herpes

Impotriva acestui dusman al sanatatii umane se pot folosi unele plante medicinale, cu mai mult sau mai putin succes, dar femeile insarcinate, inainte de a le folosi, vor trebui sa se adreseze medicului personal, cel care le monitorizeaza sarcina:

  • Se realizeaza o crema acasa dintr-o cana de ulei de masline incalzit, la care se adauga cateva picaturi de lavanda si ceara de albine. Amestecul se topeste bine si apoi se lasa sa se raceasca, mai apoi aplicandu-se peste zona cu herpes;
  • Se face ceai sau suc de echinaceea, care se consuma in fiecare zi o anumita perioada;
  • Cativa catei de usturoi se piseaza si peste ei se adauga o cantitate dubla de untura. Se tine la bain marie timp de trei ore pana se obtine o pasta mai densa, apoi se lasa la racit;
  • Se aplica peste locul cu pricina o tinctura de propolis diluata;
  • Catina se poate folosi atat ca ceai, cat si ca ulei, pe zona afectata de herpes;
  • Un bun dezinfectant este si ceaiul de arnica;
  • O frunza proaspata sectionata de aloe vera actioneaza foarte bine asupra herpesului etc.

3. Compresa cu gheata

La indemana pentru orice femeie insarcinata si foarte usor de folosit, chiar si fara sa fie intrebat doctorul, este compresa cu gheata:

  • Se pune gheata intr-o punga, apoi intr-un material subtire si se tine peste locul afectat;
  • Se aplica pe o perioada de 10-15 minute, nu mai mult pentru a nu distruge tesuturile;
  • Procedura se poate repeta de mai multe ori pe zi.

4. Tratament medicamentos

Daca virusul si-a facut aparitia si nicio solutie nu da roade, o viitoare mamica trebuie sa stie urmatoarele:

  • Este important sa mentina o igiena foarte riguroasa a zonei respective;
  • Va folosi doar obiectele de igiena bucala personala;
  • Conform unui studiu desfasurat intre anii 1996 si 2008, aciclovirul, un antiviral foarte puternic, poate fi folosit de catre gravide (doar cu acordul medicului) pentru ca nu se asociaza cu un risc marit de aparitie a defectelor congenitale majore.

5. Alte masuri utile unei gravide

O femeie insarcinata infectata cu acest virus trebuie sa fie bine informata cu privire la tratamentul herpesului, astfel va tine cont si de urmatoarele masuri:

  • Va consuma cat mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea;
  • Medicamentele pentru durere nu vor fi luate sub nicio forma, decat la indicatiile medicului;
  • Daca apar simptomele de deshidratare, atunci va cere asistenta medicala de urgenta.

Tu cum ai reusit sa scapi de herpesul bucal in sarcina?

Igiena optima ramane cea mai buna solutie pentru a preveni sau pentru a scapa usor de acest virus care poate duce la complicatii in sarcina. Un produs ideal de la BabyNeeds este sapunul solid revigorant pentru fata si corp, fabricat din ingrediente naturale si care nu contine 1,4-dioxan sau oxid de etilena. Datorita ingredientelor sale contribuie la mentinerea curateniei corpului si nu provoaca niciun fel de iritatii pielii.

Attitude - Sapun de maini calmant

Articole recente: