5 curiozitati despre Caderea Parului la Copii!

Alopecia este o afectiune ce se poate manifesta la orice persoana, indiferent de varsta pe care o are in cartea de identitate. Desi majoritatea oamenilor considera ca barbatii sunt cei care se confrunta cu o astfel de problema, de fapt lucrurile nu stau deloc asa. Se intampla destul de des ca si prichindeii sa sufere de alopecie, dar din fericire 60% din aceste cazuri nu necesita tratament, parul crescand fara probleme inapoi, spre bucuria mamicilor ingrijorate.

Caderea Parului la Copii!

Toata lumea stie ca in fiecare zi un individ pierde intre 50 si 100 de fire de par, dar nu este un semnal de alarma pentru ca nu va fi afectat aspectul general al pilozitatii. Aceasta afectiune apare insa in momentul in care se produce un dezechilibru intre caderea firelor de par si refacerea acestora. In cazul micutilor, ea nu poate fi tratata de catre mamici acasa, prin sfaturi babesti, ci doar cu ajutorul medicului dermatolog si cu produsele eco pentru copii.

Attitude - Gel de dus pentru copii

Iata 5 curiozitati despre aceasta problema la copii:

Foarte multe dintre proaspetele mamici sunt speriate de fenomenul cu care se confrunta bebelusii lor si considera ca alopecia poate fi un semn al unor boli foarte grave, astfel incat este nevoie de cateva informatii mai detaliate cu privire la acesta afectiune:

1. Care sunt cauzele medicale pentru caderea parului

Exista numeroase cauze medicale ce pot duce la caderea firelor de par, in acest sens putand fi usor mentionate:

  • Slabirea sistemului imunitar determina aparitia unei afectiuni numite alopecia areata (parul cade in suvite, iar panica mamicilor este uriasa);
  • Prezenta unei micoze la nivelul pielii scalpului se soldeaza cu aparitia unei afectiuni fungice, contagioase, numite tinea capitis (parul cade formand mici cercuri cu un aspect negru punctat);
  • Fetitele se confrunta cu alopecia de tractiune datorata pieptanatului excesiv al unui par uscat si foarte fragil;
  • Copilul isi smulge firele de par din cap, din gene sau sprancene, aceasta afectiune numindu-se tricotilomania.

CuddleDry Prosop de baie maimutica pentru juniori

2. Care sunt cauzele non-medicale pentru caderea parului

Uneori caderea parului la bebelusi se datoreaza si unor factori care nu tin de domeniul medical, astfel se pot identifica lejer urmatoarele situatii:

  • Parul de la nastere cade si se schimba treptat cu cel definitiv;
  • Se intampla deseori ca micutii sa stea mai mult pe o parte a capului, iar parul din aceasta zona sa devina mai rar sau sa cada cu totul;
  • Perierea prea brutala a firului de par si strangerea lui cu diverse elastice vor fi ocolite pe cat posibil (copilul semnalizeaza acest lucru ducand manuta mereu la cap, deci poate fi usor prevenita).

CuddleDry Prosop de baie albastru/alb

3. Cum se pune un astfel de diagnostic

Disperarea mamicilor este mai mult decat evidenta in momentul in care observa ca micutului (mai ales daca este fetita) nu-i cresc deloc fire pe capsor, asa ca primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa mearga la specialist, acolo unde se vor urma cativa pasi:

  1. Se prezinta istoricul familiei (daca a existat cazuri de alopecie);
  2. Se realizeaza si se analizeaza analizele de sange;
  3. Uneori se pot lua chiar culturi de la nivelul scalpului (posibil o biopsie), mai ales daca se banuieste vreo infectie.

4. Ce fel de tratament se aplica in cazul caderii parului la copii

In functie de cauzele pierderii acestuia se poate gandi si forma de tratament adecvat:

  • Stimularea cresterii firelor cu anumite substante speciale, dar dupa un consult de specialitate;
  • Impiedicarea pierderii firelor deja existente, in acest sens pot fi folosite cu incredere produse cosmetice naturale;
  • Acoperirea zonelor lipsite de par;
  • Tratamentul medical in cazul unor infectii.

5. Caderea parului la bebelusi

Mamicile nu trebuie sa se ingrijoreze in acest caz pentru ca este un lucru absolut normal si deloc ingrijorator in primele 6 luni de viata, cateva informatii in acest sens devenind foarte utile:

  • Dupa nastere, nivelul de hormoni al bebelusului scade, ceea ce duce la pierderea parului cu care s-a nascut;
  • Noul par care ii va creste are cateodata o alta textura si chiar o alta culoare fata de cel cu care s-a nascut micutul;
  • Daca are portiuni din scalp fara par, atunci probabil doarme intotdeauna in aceeasi pozitie si isi freaca capul de saltea, ceea ce duce la pierderea parului in acea zona;
  • Unii copii se nasc complet chei si raman asa pana la 1 an de zile, dar pe scalpul lor se poate observa un puf fin ce se va transforma mai tarziu intr-o frumoasa podoaba capilara.

Tu cum ai reusit sa rezolvi problema caderii parului pentru bebelusul tau?

Baita este o activitate extrem de atractiva pentru micut, ducand la o legatura emotionala intensa cu mamica. Spalarea parului devine extrem de importanta in cazul unor astfel de afectiuni, doar cu acele produse speciale pentru bebe, fara sa fie folosite samponul si gelul de dus al adultilor. Un rol deosebit il va avea prosopul sau halatul de baie pe care il foloseste mama pentru a-l usca pe micut, usor de gasit pe site-ul https://www.babyneeds.ro/prosopele-si-halate/.

Un prosop de baie confortabil, moale, prevazut cu o gluga ce infasoara delicat capsorul copilului este perfect pentru uscarea parului ud prin tamponare usoara, fara sa-l supuna vreunui stres exterior. Materialul acestuia trebuie sa fie calitativ, deoarece trebuie sa invaluie trupul intr-o senzatie catifelata.

Articole recente: