5 Metode de Calmare RAPIDA a Crizelor de Nervi la Copii!

Crizele de furie ale copiilor reprezinta o problema des intalnita de parintii ingrijorati care observa cum micutii incep sa tranteasca obiecte pe jos, sa tipe cat ii tin plamanii, sa protesteze vocal, chiar si atunci cand sunt intr-un magazin din oras, priviti de o multime de oameni. Daca mamele nu gasesc rapid o modalitate optima prin care sa-i opreasca, situatia poate degenera si poate scapa de sub control.

Calmare RAPIDA a Crizelor de Nervi la Copii!

Aceste crize apar atunci cand prichindeii nu primesc ce doresc din partea parintilor, dorintele lor fiind nesatisfacute, astfel incat incearca din rasputeri sa transforme esecul intr-un succes si apeleaza la plans, tavalit, tipat sau lovit. Cu ajutorul acestora micutii isi doresc sa isi induplece mamicile si taticii. Chiar daca tentatia este foarte mare, iar adultii vor sa rezolve totul imediat, cedarea la rugamintile copilului poate duce mai tarziu la inmultirea episoadelor de acest fel.

K's Kids Prima minge a bebelusului

Iata cateva metode perfecte pentru a-l calma pe micut:

Izbucnirile de furie neplanificata apar in jurul varstei de 1-4 ani si pot avea forme diferite. Unele dintre acestea sunt usoare, iar altele sunt grave, precum ciupitul, muscatul, lovitul. Rezultatul lor este eliberarea energiei acumulate, a frustrarii si a furiei. Din fericire, ele vor trece imediat dupa ce copilul depaseste aceasta perioada critica si invata cateva mecanisme de autocontrol. Se intampla uneori sa continue la varste mai inaintate, ceea ce duce la aparitia unor probleme serioase.

Carte - Album - Brevi Soft Toys

1. Parintii nu trebuie sa tipe la copil

Desi tentatia este mare ca mama sa rezolve situatia punandu-l la colt sau ridicand tonul pentru a se impune, aceasta nu este o solutie, astfel incat se impun cateva reguli clare de rezolvare a conflictului aparut:

  • Adultul nu-si va pierde cumpatul si nu va parasi scena crizelor de nervi;
  • Nu va provoca copilul sa devina si mai furios, chiar daca acesta va spune sau va face diverse lucruri care-l priveaza de respectul cuvenit;
  • Se poate apela chiar si la o imbratisare daca micutul nu este prea agitat si nu loveste cu picioarele.

2. Ignorarea copilului cand are o criza de nervi

Desi pare o metoda barbara, specialistii sunt de acord asupra faptului ca ramane o solutie optima pentru a-l scoate dintr-o astfel de criza:

  • De obicei, cel mic are o iesire necontrolata, emotiile il coplesesc si nu poate fi deloc rational;
  • Pentru a putea vorbi cu el, adultul trebuie sa-l astepte sa se linisteasca;
  • Atunci cand micutii nu sunt multumiti de nimic si apeleaza la furie, cea mai buna metoda de a-i potoli rapid este ignorarea;
  • Copilul trebuie lasat sa se manifeste in acest clipe, dar doar dupa ce parintii au luat din preajma sa tot ce i-ar putea dauna intr-un fel sau altul.

3. Apelarea la trucuri care-i vor distra atentia

Multi dintre parinti au povestit din experienta proprie ca cei mici se potolesc destul de repede daca atentia le este indreptata spre altceva decat ceea ce ii enerveaza:

  • O idee geniala este ca in preajma sa sa existe jucarii de plus de tot felul pentru ca una dintre ele sa devina ajutorul perfect in caz de necaz;
  • Daca sunt in deplasare, in oras sau intr-o vizita, atunci pot sa-i arate vitrinele magazinelor, sa-i fredoneze o melodie, sa-l tenteze cu altceva;
  • Ceea ce li se arata trebuie sa fie mult mai interesant decat ce au ei in cap in momentul respectiv, iar parintii sa manifeste musai o atitudine plina de entuziasm.

4. Pedepsele nu ajuta

Copiii aflati in plina criza de nervi nu se vor linisti daca aud ca vor fi aspru pedepsiti pentru purtarea lor, din contra vor intelege ca oricum nu au nimic de pierdut si vor continua chiar mai rau, astfel incat parintii trebuie sa fie atenti la urmatoarele lucruri:

  • Sa nu-si piarda controlul emotional;
  • Sa nu aplice pedepse prea aspre;
  • Sa ia o pauza si sa nu se enerveze inutil;
  • Sa nu tolereze situatia, dar s-o rezolve dupa ce copilul s-a calmat;
  • Sa nu-l loveasca pentru ca ii va transmite doar ca pe viitor poate face la fel si el.

5. Anticiparea momentelor de criza

Aceste situatii apar in anumite clipe, iar parintii pot invata foarte usor sa le prevada:

  • Isi vor face un plan dinainte;
  • Pot aparea inainte de a fi hranit, astfel incat cateva gustari in poseta mamei pot rezolva rapid situatia;
  • Daca apar cand trebuie sa plece din parc, atunci parintii il vor anunta cu putin timp inainte pentru a-i da ocazia sa se obisnuiasca cu ideea;
  • Parintele trebuie sa urmareasca semnele stresului excesiv care poate duce la aparitia crizelor de nervi.

Gamma Educational Album muzical Trenuletul Muzical - Kids Musical Train vol.3

Tu cum ai rezolvat criza de nervi a copilului tau?

Pentru multi adulti, aceste momente sunt unele extrem de dificile, care-i determina uneori sa izbucneasca la randul lor plini de furie si neputinta. Se pare ca un ajutor la indemana poate rezolva conflictul, atragand atentia micutilor de la ceea ce le-a declansat starea de nervi. Un album muzical educativ este de folos datorita armoniilor vesele si a sunetelor din natura, astfel incat o vizita pe acest site se impune de la sine inteles https://www.babyneeds.ro/albume-muzicale-educative/ pentru ca Babyneeds isi doreste sa vina mereu in intampinarea parintilor cu produse utile pentru copii lor.

Articole recente: