Activitati Halloween: Ce petrecere surpriză îi poți pregăti copilului tău

Pe data de 31 octombrie se sărbătorește Halloween-ul, prilej pentru copii de a se costuma cu cele mai frumoase costume. Fie că aleg să fie prințese sau cavaleri, fie că vor lua forma unor vampiri sau vârcolaci, cert este că toată lumea trebuie să fie deghizată. Nu există restricție pentru dulciuri, în această seară, copiii vor mânca atât cât poftesc! Pe lângă colindatul după bomboanele, îi poți organiza copilului tău o petrecere de Halloween, unde să își invite cei mai apropiați prieteni și să se distreze împreună. Joculețe există, decorațiuni sunt peste tot, acum ține doar de tine cum vei alege să arate petrecerea. Este bine de știut faptul că, culorile negru și portocaliu trebuie să predomine. Halloween-ul este o sărbătoare extrem de populară în America, dar care în ultimul timp și-a făcut apariția și în România, spre bucuria copiilor.

 

 

 

1.Activități Halloween: Cum poţi decora locuinţa pentru petrecere

 

Nu uita! Negrul și portocaliul trebuie să predomine la această petrecere. Alege baloane de această culoare pe care le vei umfla și vei umple toată casa cu ele. Poți alege baloane cu heliu, care sunt mult mai interesante, iar copiii vor rămâne plăcut surprinși de ele. Pe lângă baloanele simple, achiziționează unele în diferite forme: păianjen, fantomă, vârcolac etc. Pe lângă acestea, poți lua diferite litere pentru a forma cuvinte precum: HALLOWEEN, BOO sau PARTY.

Poți să faci diferite mănunchiuri de baloane cu mesajul “Happy Halloween”. La sfârșitul petrecerii, fiecare copil poate lua câte un balon acasă. Așa, vor rămâne cu o amintire plăcută.

Pe lângă baloane, vei găsi în magazine și farfurii, șervețele, pahare și față de masă cu această temă. Organizează un mic bufet cu câteva gustări, unde cei mici pot mânca ceva pe parcursul petrecerii, în caz că li se face foame.

 

 

Activitati de Halloween pentru copii: Ce joculețe poți să pregătești pentru petrecere?

 

2.1. Căutarea de bomboane

 În cazul în care stai la curte, poți organiza un concurs foarte drăguț. Iată cum: cumpără multe bombonele pe care să le ascunzi prin curte, fie în iarbă, fie în ghiveciul cu flori, unde găsești tu cele mai bune ascunzători. Strânge toți copii prezenți la petrecere și dă start concursului. Timp de 10 minute au voie să caute peste tot prin curte. Cine adună cele mai multe bomboane, este declarat câștigător. Fiecare copil în parte se va bucura de ce a reușit să adune.

 

2.2. Bomboanele muzicale

 Cu siguranță, cunoști jocul “Scaunele muzicale”. În mare parte, se aseamănă cu acela, doar că aici nu există scaune. Numără câți copii sunt și pune pe masă bomboanele, având grijă să fie cu una în minus. Dă drumul la muzica, moment în care cei mici vor dansa pe lângă masă. Atunci când muzica se oprește, fiecare trebuie să ia bomboana. Cel care rămâne fără, este eliminat. Continuă jocul până va rămâne doar unul. Cel declarat câștigător va avea parte de un cadou și anume toate bomboanele.

 

2.3. Mumia înfricoșătoare

 La acest joculeț ai nevoie de mai multe role de hârtie igienică. Împarte copiii în echipe de câte 2. Fiecare echipă o să primească o rolă de hârtie igienică. La start, unul dintre ei trebuie să fie mumia, iar celălalt trebuie să îl ajute să se înfășoare. Jocul este câștigat de prima echipă care reușește să termine toată rola.

 

2.4. Cel mai frumos dovleac

 La acest joc este necesar să existe măcar un părinte în fiecare echipă. După ce sunt stabilite echipele, începe concursul. Fiecare va primi un dovleac pe care trebuie să îl decupeze cu ajutorul unui cuțit. Pe lângă acesta, membrii echipelor vor primi carioci și stickere pentru a decora dovleacul. Această sarcină trebuie executată de către copii. La sfârșit, se vor da note pentru stabilirea echipei câștigătoare.

 

2.5. Cea mai înfricoșătoare poveste

 Fiecare copil trebuie să spună pe rând câte o poveste de groază. În cazul în care sunt prea mulți copii, poți să îi împarți pe echipe, iar fiecare echipă să aleagă un lider care să spună povestea. După ce spun toți liderii se vor acorda note reciproc în funcție de cât de horror a fost. Cel care va aduna cele mai multe puncte, primește titlul de “Cel mai înfricoșător povestitor”.

  

Acum, că ai aflat aceste lucruri, micuţul tău va avea parte de cea mai spectaculoasă petrecere. Distracţie plăcută!

 

sursă foto: shutterstock.com

Articole recente: