Ai INSOMNII in Sarcina? Aplica cele 7 Sfaturi pentru un SOMN Odihnitor!
Multe gravide se plang de insomnii din motive diferite, dar care le schimba viata cotidiana intr-un mod in care nu s-ar fi gandit. Desi aud din toate partile ca in aceasta perioada trebuie sa se odihneasca mai mult, adevarul este ca nu pot urma intotdeauna aceste sfaturi. Se pare ca schimbarile din organism reusesc intr-un fel sau altul sa aduca modificari odihnei nocturne. Totul incepe inca din primul trimestru cand gravida merge foarte des la baie.
In al doilea trimestru insomniile dispar, dar reapar in trimestrul al treilea. Gravida nu va reusi sa-si gaseasca o pozitie comoda de somn si se confrunta foarte des cu arsurile. Exista insa in comert diverse produse care sa aduca confort viitoarelor mamici, cum ar fi lenjeriile speciale pentru a sustine burticile in continua crestere, precum cele de pe site-ul https://www.babyneeds.ro/lenjerie-pentru-gravide-si-proaspete-mamici/, calitative si la preturi accesibile.
Iata 7 sfaturi utile pentru viitoarele gravide!
Specialistii considera ca femeile nu reusesc sa doarma linistite din diferite motive, cum ar fi: golirea vezicii din ce in ce mai des, prezenta crampelor la picioare, insomniile, indigestiile, arsurile gastrice, senzatia de greata etc. Din fericire insa, acestia atrag atentia gravidelor ca situatia se poate remedia destul de usor daca urmeaza cateva recomandari utile.
1.Petrecerea in natura a unui timp liber de calitate
Aerul curat este necesar pentru organismul viitoarei mamici, asa ca devine esential ca aceasta sa nu uite sa introduca in programul de zi cu zi si cateva ore petrecute in natura:
- Poate scoate cainele la plimbare dimineata si seara;
- O iesire in parcul din apropiere in compania partenerului sau a prietenilor;
- O mica relaxare in curtea casei.
2.Practicarea exercitiilor fizice
Desi sportul pare ca nu ar mai avea ce cauta in rutina zilnica a unei gravide, medicii sustin contrariul:
- Exercitiile fizice obosesc organismul si il relaxeaza, in acest fel pregatindu-l pentru somnul odihnitor de mai tarziu;
- Reusesc sa reduca intensitatea crampelor la picioare;
- Cele mai bune sporturi in aceasta perioada sunt yoga, inotul etc.
3.O alimentatie sanatoasa
Sarcina nu este o boala, deci nimeni nu trebuie sa se simta stresat de ideea ca a intrat intr-un regim alimentar drastic, ci sa inteleaga faptul ca in aceasta perioada trebuie sa existe o atentie mai mare cu privire la alimentele ingerate de o gravida:
- Va spune adio fast-food-ului, cips-urilor, snacks-urilor, bauturilor carbogazoase, ceaiului verde si negru, cafelei, alcoolului etc;
- Mesele trebuie sa nu fie cantitative, dar sa fie mai multe (chiar 6 pe zi);
- Printre alimentele care pot ajuta o gravida sa adoarma mai bine se numara bananele, carnea de curcan, ouale, lactatele etc;
- Dieta trebuie sa fie echilibrata, bogata in legume si fructe.
4.Realizarea unor activitati relaxante
Evident ca fiecare gravida vrea sa adoarma repede si se streseaza fantastic cand observa ca somnul fuge si ca orele trec parca in ciuda:
- Daca mos Ene nu soseste, atunci ar fi bine sa se dea jos din pat si sa se destinda cu o activitate alaturi de partener, de rude sau prieteni;
- Poate citi sau rasfoi o revista in pat si sa induca astfel somnul;
- Tricotatul ar putea deveni iarasi o activitate interesanta, care sa combata insomniile.
5.Achizitia unor perne de calitate
Multe gravide se plang de faptul ca pernele nu mai reusesc sa le satisfaca din diferite motive, asa ca in aceasta perioada ar trebui sa cumpere o perna diferita, speciala pentru aceste nevoi:
- Are o forma diferita, care le ajuta sa sustina burta;
- Reduce durerile de spate;
- Aduce un confort sporit in timpul somnului.
6.Purtarea unei lenjerii de somn extrem confortabile
O lenjerie ideala pentru gravide reuseste cu brio sa ofere suport tuturor zonelor corpului in timpul somnului, eliminand tensiunea din organism si invitand la odihna.
7.O temperatura optima in camera
Specialistii recomanda o temperatura adecvata noii situatii in care se afla femeia insarcinata:
- Sa existe cam 16-17 grade Celsius;
- O fereastra deschisa in timpul noptii ar putea rezolva problemele legate de acest aspect;
- Patura cu care se inveleste sa fie suficient de subtire pentru a o feri de caldura si suficient de groasa pentru a nu-i fie frig.
Tu ai suferit de insomnii in timpul sarcinii?
Multe mamici au recunoscut faptul ca in perioada celor 9 luni de sarcina s-au confruntat cu aceasta problema, dar ca au reusit sa o combata in diferite moduri. Unele dintre ele au folosit pijamale mai confortabile sau chiar lenjerie intima care sa le ofere suport in diferite zone ale corpului. Chilotul pentru gravide cu centura permite cresterea burticii fara a exercita vreo presiune incomoda, materialul din care este confectionat reusind sa se muleze perfect pe burtica si nu numai.
Acest produs sustine abdomenul gravidei si ofera o stabilitate foarte buna, adica nu va aluneca. Extrem de practic si de comod, chilotul special pentru femeile insarcinate poate fi curatat la masina de spalat, nu produce iritatii si permite acestora sa se bucure de confort pe toata perioada maternitatii.
Articole recente:
Siguranța copilului în timpul unei călătorii cu mașina este o prioritate pentru fiecare părinte. Chiar și...
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...