Ardeiul iute in Sarcina: Pro si Contra consumului de catre gravide?

Organismul femeii sufera numeroase modificari in timpul sarcinii, ceea ce, de multe ori, declanseaza pofte neobisnuite, la care rezista cu mare greutate. Mentinerea starii de sanatate pe durata sarcinii este insa o misiune importanta, asa ca fiecare viitoare mamica trebuie sa cunoasca bine efectele alimentelor pe care le ingereaza in aceasta perioada. 

Specialistii in nutritia gravidelor sunt de parere ca acestea au nevoie de gustari sanatoase si de mese echilibrate, sa manance fructe si legume proaspete, sa se fereasca pe cat posibil de zaharul in exces, de grasimi sau de sodiu. Asa cum bine se stie, unele alimente pot dauna sarcinii, iar femeia insarcinata va tine cont de orice ii poate pune in pericol sarcina. De exemplu, ardeiul iute poate deveni un pericol pentru ea si pentru fat, mai ales daca este inghitit intr-o cantitate mare. 

Iata cateva pareri ale specialistilor cu privire la consumul de ardei iute in perioada celor 9 luni de sarcina!

Dieta in timpul sarcinii trebuie sa fie una echilibrata, iar gravidele sa aiba grija la acest aspect. Ardeiul iute se poate numara printre poftele ciudate ale femeilor, asa ca ele au nevoie sa cunoasca unele lucruri importante inainte de a-l consuma, mai ales ca exista numeroase pareri contradictorii. Este daunator pentru organismul femeii insarcinate sau al fatului din burtica? O intrebare pe care multe doamne si-o adreseaza in aceasta perioada.

Pro consumului de ardei iute in sarcina

Multe femei sunt inspaimantate la gandul ca un aliment oarecare le-ar putea provoca probleme si se intreaba adesea ce trebuie sa stie inainte de a-l consuma:

• Intotdeauna sa intrebe medicul atunci cand nu sunt sigure de beneficiile sau de efectele negative pe care un condiment sau alte alimente le au asupra organismului mamei si fatului;

• Este bine ca unele condimente sa fie evitate, dar asta nu inseamna ca gravida nu poate manca putin ardei iute daca ii este pofta, fara sa-si faca grija ca s-ar intampla ceva grav sau ca ar putea sa-i provoace avortul sau nasterea prematura a copilului;

• Ardeiul iute este sigur pentru gravida si pentru fat, atat timp cand nu este mancat intr-o cantitate foarte mare. 

Contra consumului de ardei iute in sarcina 

Problemele vor aparea doar in momentul in care cantitatea de ardei iute este foarte mare, iar specialistii au demonstrat ca efectele lui sunt unele care complica viata gravidei:

• Poate declansa sau agrava raul de dimineata cu care se confrunta orice femeie insarcinata in primul trimestru;

• Problemele digestive se pot instala mult mai usor in urma consumului acestui condiment, agravand simptomele arsurilor stomacale, dar si refluxul de acid;

• Aroma sa trece usor de la mama la fat, iar iuteala poate sa nu fie pe placul micutului;

• Exista opinii potrivit carora ardeiul iute ar putea provoca travaliul prematur, dar nu este un fenomen care a fost verificat din punct de vedere medical, asa ca poate fi usor incadrat in categoria de mituri. 

Sfaturi cu privire la dieta gravidei

Medicii recomanda atentie sporita cu privire la alimentele pe care aceasta le mananca zi de zi:

• Micul dejun este cel mai important;

• Condimentele trebuie evitate;

• In timpul sarcinii sunt recomandate vitaminele prenatale, cerealele fortificate, indulcitorii naturali, uleiul de masline etc;

• O gravida mananca mai multe mese pe zi si in cantitate mica;

• Se va evita supraalimentatia;

• Nu mai este de actualitate sfatul potrivit caruia femeia insarcinata trebuie sa manance cat pentru doi.

Tu ai consumat ardei iute in timpul celor 9 luni de sarcina?

Foarte multe proaspete mamici au recunoscut faptul ca nu si-au refuzat nicio pofta in aceasta perioada frumoasa a vietii lor, dar ca nu au facut excese si ca au mancat ardei iute de cate ori au avut pofta, in cantitate foarte mica. Pentru a fi sigure ca nu exagereaza au folosit cantarul de bucatarie cu ajutorul caruia au stiut exact cate grame pot inghiti la o anumita masa. Ele au cumparat un cantar electronic de bucatarie de aici si au indeplinit intocmai indicatiile medicului. 

Produsul este foarte precis, fiind inzestrat cu resetare automata la zero si functia TARE, adica aducerea la zero pentru a cantari suplimentar si altceva. Afisarea greutatii cantarite se face cu ajutorul ecranului LCD, iar inchiderea este automata (pentru pornire se apasa un buton). Exista si cantare care au incorporate ceasuri de perete pentru a face mai multa economie de spatiu, cu indicator de atentionare atunci cand este depasita greutatea maxima admisa.

Articole recente: