Bebelusul tau are pielea uscata? Iata ce trebuie sa faci urgent

Multe griji isi fac parintii imediat ce bebe a sosit pe lume. Linistea de pana atunci din casa este inlocuita de tot felul de momente pline de panica pentru ca bebe vine la pachet cu diverse probleme de sanatate. Una dintre acestea se refera la pielea copilului, care este extrem de sensibila la noile conditii de mediu, dar si la substantele continute de sapunul sau celelalte produse folosite in maternitate sau acasa pentru ingrijirea sa.

Un bebe poate avea probleme reale cu pielea uscata, asa ca adultii trebuie sa incerce sa o pastreze curata, neteda, sanatoasa si sa opteze doar pentru acele produse realizate din substante naturale care sa nu o afecteze in niciun fel. Mamicile vor spune adio sapunului puternic sau a celui dezinfectant pentru ca bebe nu are cum sa se murdareasca atat de tare incat sa-l necesite mereu.

Iata cateva sfaturi utile pentru a trata pielea uscata a bebelusului tau!

 

Pentru inceput trebuie neaparat ca parintii sa cunoasca in detaliu toate cauzele care ar putea provoca aceasta problema: vremea rece si vantul puternic, soarele de vara, sapunurile prea dure pentru pielea delicata a copilului, samponul care contine coloranti sau parfum, imbracamintea din alte materiale decat bumbacul, caldura din camera, diversi factori ereditari, sarea de baie, aerul conditionat, baile prea dese sau apa cu clor de la piscina.

 

Laptele matern - crema ideala pentru pielea copilului

Mamele care alapteaza sunt norocoase sa aiba la indemana atat hrana de toate zilele pentru bebelusul lor, cat si cea mai buna solutie pentru a combate pielea uscata:

· Laptele are proprietati hidratante, asa ca mama il poate folosi pentru a unge delicat pielea copilului;

· Este un lichid steril, anti-bacterian, ajuta la vindecarea ranilor;

· Contine agenti imunologici care lupta impotriva virusilor si parazitilor.

Reducerea numarului de bai pe saptamana si a timpului necesar

Desi poate parea o solutie pe care mamicile vor fi reticente sa o accepte, totusi aceasta este primul pas catre hidratarea pielii bebelusului si trebuie sa tina cont de urmatoarele sfaturi:

· Baitele vor fi scurte, de cate 10 minute;

· Apa va fi calda, nu fierbinte;

· Baita se va face intr-o cadita speciala, nu in cada mare a parintilor, astfel incat poti vedea pe pagina https://www.babyneeds.ro/cadite-suporturi-cadite/ cateva produse in acest;

· Sapunurile folosite vor fi naturale, fara miros;

· Nu este nevoie sa se foloseasca intotdeauna sapun, e suficienta apa calda;

· Copilul trebuie sters cu un prosop din bumbac, moale, prin tamponare.

Folosirea umidificatorului in camera

Se intampla deseori ca in camera copilului sa existe un aer foarte uscat, asa ca va fi necesara achizitionarea unui astfel de aparat important pentru sanatate:

· Aerul uscat duce la infectii respiratorii, alergii, dar si la o piele uscata;

· Daca aerul devine mai umed, atunci pielea nu va mai suferi;

· Parintii pot alege un umidificator cu aburi reci sau unul cu aburi calzi, primul transforma imediat aerul uscat intr-unul usor de respirat, iar cel de-al doilea poate elimina si bacteriile din aer sau mucegaiurile.

Folosirea hainelor din bumbac

In ziua de astazi au aparut tot felul de hainute adorabile, confectionate din materiale care contravin recomandarilor pediatrilor cu privire la ingrijirea pielii nou-nascutilor, astfel incat o mamica trebuie sa stie ca este vital ca hainutele celui mic sa fie neaparat create din bumbac 100%:

· Unele materiale pot fi prea aspre pentru pielea sensibila a bebelusului, asa ca sunt contraindicate;

· Astfel de hainute se gasesc usor in mediul online, iar BABY NEEDS devine un partener loial parintilor care isi doresc calitate inainte de toate;

· Imbracamintea copilului trebuie spalata separat de cea a membrilor familiei sale si nu se va folosi la aceasta operatiune vreun detergent care ar irita pielea;

· In perioada iernii este obligatoriu ca manutele sa fie protejate cu manusi pentru a nu crapa sau a se usca.

Vizita la dermatolog

Exista posibilitatea ca uneori o piele uscata cu eruptie de culoare rosie si o mancarime nesuferita sa indice o afectiune dermatologica, asa ca nu ar fi deloc rau ca parintii sa se adreseze specialistului in aceste cazuri, care va reusi sa le ofere tratamentul corect.

Tu cum ai grija de pielea uscata a copilului?

Multe dintre mamici considera ca unele lotiuni pe baza de aloe vera sunt ideale in combaterea pielii uscate a bebelusului daca sunt aplicate imediat dupa baita. De asemenea, nou-nascutul trebuie neaparat imbracat in hainute potrivite din bumbac 100%, moale si placut de pielea copilului. Cea mai buna varianta de material este bumbacul pieptanat, adica un bumbac din care fibrele scurte au fost indepartate prin pieptanare si au lasat loc fibrelor lungi.

Un body confectionat dintr-un astfel de material este mult mai rezistent, mai puternic, iar scamosarea lui este imposibila. In plus, are un design unic, atragator, poate fi purtat in perioada somnului sau la plimbare, in parc, si se inchide usor cu ajutorul unor capse, intre picioruse si pe umeri.

Articole recente: