Beneficiile uleiului de cocos pentru bebelusi

 

 

Uleiul de cocos este cunoscut de multa vreme ca fiind un remediu natural pentru anumite probleme, in special dermatologice, dar si un excelent produs destinat ingrijirii, indiferent de varsta. Uleiul de cocos este recomandat mai ales in cazul bebelusilor si al mamelor, beneficiile sale fiind cu adevărat importante pentru aceste categorii de persoane. 

Care sunt beneficiile uleiului de cocos pentru bebelusi?

Bebelusii au nevoie, mai ales in primele luni de viata, de protectie si de confort. Utilizarea unor produse naturale, de calitate, devine imperios necesara in cazul lor. De aceea, in cazul rutinei zilnice de ingrijire, spre exemplu, se pot inlocui lotiunile cosmetice cu ulei de cocos pentru bebelusi, astfel incat micutii sa se simta protejati si mai ales rasfatati. Uleiul de cocos este un produs natural, care nu afecteaza pielea, dar care o hraneste si o hidrateaza mai ales cand alternati cu produsele dermato-cosmetice.

Astfel, uleiul de cocos poate fi folosit in urmatoarele cazuri:

Folosirea uleiul de cocos pentru un masaj relaxant

Folosit ca ulei pentru masaj, va spori placerea adusa de mangaierile iubitoare ale mamei. Pune cateva picaturi de ulei in palma si incalzeste-le cu ajutorul mainilor. Maseaza apoi delicat pielea bebelusului, ajutandu-l sa se relaxeze si sa se linisteasca. Bebelușii adora pur si simplu mangaierile mamei, drept pentru care vei constata ca micutul tau savureaza din plin momentul, mai ales daca acesta este precedat de o baie relaxanta.

Folosirea uleiul de cocos pentru cruste de lapte

Uleiul de cocos poate fi aplicat si in cazul crustelor de lapte, inainte de efectuarea baitei de seara (vezi aici intreaga gama de produse pentru baita). Aplicarea de ulei de cocos la bebelusi, pe suprafata capului, va avea ca efect desprinderea cu usurinta a cojilor si spalarea facila a pielii. Practic nu mai este necesara folosirea de produse dermato-cosmetice, deoarece acest produs natural va remedia problema cu usurinta si fara a folosi substante agresive cu pielea bebelusului. 

Folosirea uleiului de cocos pentru o baie relaxanta a bebelusului

Uleiul de cocos poate fi aplicat in apa pentru baie, pentru o senzatie de catifelare a pielii. Cantitatea de ulei trebuie insa sa fie destul de mica, tocmai pentru ca aceasta sa nu devina prea uleioasa. Uleiul de cocos aplicat direct in apa hraneste pielea si o hidrateaza, contribuind la un aspect sanatos al acesteia.

Utilizarea uleiului de cocos ca tratament naturist pentru piele

Folosirea de ulei de cocos pentru bebelusi ajuta si in cazul vindecarii unor probleme dermatologice, precum dermatite, eczeme sau chiar iritatii. Uleiul de cocos la bebelusi ajuta mai ales in cazul iritatiei de scutec, afectiune dermatologica ce poate pune deseori probleme parintilor, prin prisma suferintei copiilor. Scaunul moale, repetat sau consumarea unor alimente acide si insasi purtarea zilnica a scutecului fara aerisirea zonei intime, reprezinta aspecte ce pot conduce la aparitia iritatie de scutec. O metoda naturala este aceea de a utiliza ulei cocos bebelusi atat in scopul preventiei, cat si in scopul tratarii iritatiei de scutec.

Utilizarea uleiului de cocos pentru hidratare

Uleiul de cocos trateaza pielea uscata, catifeleaza si ingrijeste, dar si protejeaza in acelasi timp. De asemenea, uleiul de cocos se poate folosi pentru protectia buzelor, cand acestea sunt afectate de crapaturi din cauza vantului sau a gerului. 

Uleiul de cocos reprezinta o sursa minune de antioxidanti si devine astfel un produs ce nu trebuie sa lipseasca din „arsenalul” de ingrijire al niciunei mame. Mereu de ajutor, uleiul de cocos pentru bebelusi ii ajuta pe acestia sa aiba o viata relaxata si sa se bucure de protectie si confort pe parcursul fiecarei zile.

 

 Șerban Horia Anastasiu 
Copywriter/ Content writer

Șerban este copywriter/ content writer cu o experiență de aproximativ 8 ani, timp în care a redactat materiale pentru un număr însemnat de domenii. Pentru Șerban ziua de muncă începe cu o cafea bună și muzică de calitate în căști.

Articole recente: