Bubite Rosii la Bebelusi de la Caldura - Iritatia (milaria) la copii

Alergie care apare atat la copii de toate varstele, cat si la adulti, milaria este o eruptie rosie sau roz pe pielea delicata si ingrijoreaza nespus parintii responsabili. Din fericire, bubitele rosii de la caldura nu sunt deloc periculoase si nici dureroase, dar provoaca mancarime si un disconfort teribil atat in sezonul cald, cat si in cel rece, mai ales atunci cand mamicile ii imbraca pe bebelusi in haine prea groase. Cele mai afectate zone ale corpului sunt cele ce se freaca mai puternic de imbracaminte.

 

Milaria apare sub forma unor pete sau a unor mici ridicaturi pe gat, cap si umeri. Foarte rar poate aparea o infectie cutanata secundara, asa ca in mod obisnuit nu necesita ingrijire medicala. Parintii nu trebuie sa fuga la cabinetul medicului pediatru pentru o astfel de afectiune, ci se pot inarma cu produse eco de la BabyNeeds pentru a mentine intacta igiena bebelusului lor. Foarte important este sa foloseasca doar produse naturale pentru ca substantele chimice pot afecta pielea sensibila a copiilor.

Iata ce trebuie sa stie parintii despre bubitele rosii de la caldura!

 

Iritatia la caldura la bebelusi este o afectiune care poate fi confundata de o mamica ingrijorata cu unele boli infectioase, deci normal ca va provoca panica. Pentru a preveni starea de stres si de ingrijorare, parintii trebuie sa se inarmeze cu cateva informatii utile despre aceasta iritatie pentru a lua masurile necesare.

 

Informatii generale

Mamicile si taticii vor afla de la pediatru, de la proprii parinti sau de pe site-urile medicale cateva lucruri interesante referitoare la bubitele rosii:

· Milaria poate fi cristalina (vezicule albe, mici, mai ales pe trunchi) sau rubra (veziculele sunt inconjurate de un halou eritematos);

· Aparitia ei se datoreaza expunerii pielii copilului la o sursa de caldura, asa ca ar fi util pentru parinti sa nu uite de folosirea unui parasolar cand va fi cazul. La indemana le va fi intotdeauna site-ul https://www.babyneeds.ro/parasolare/, unde vor gasi produse de calitate superioara, la preturi accesibile;

· Poate sa apara in primele saptamani de viata ale nou-nascutului, dar si la copiii mai mari sau chiar la adulti;

· Capul, picioarele, fruntea, pieptul, pliurile, mainile sunt cele mai afectate de milarie;

· Eruptia cutanata va dura circa 2-3 zile;

Micutii se vor plange de mancarimi, dar in momentul in care apare si febra, atunci trebuie solicitat medicul pediatru pentru ca probabil s-a instalat in corp o infectie si va fi necesar un tratament adecvat.

 

Prevenirea aparitiei milariei

Inainte de a trata orice afectiune medicala, parintii trebuie sa o previna, deci vor fi nevoiti sa invete cateva lucruri importante, precum:

· In perioada verii, copilul nu trebuie imbracat mult prea gros pentru ca acest lucru duce la aparitia bubitelor rosii;

· Hainutele care pot fi folosite in aceasta perioada trebuie sa fie confectionate din bumbac;

· In camera copilului se va crea un mediu prielnic pentru starea lui de sanatate, asa ca vor achizitiona un umidificator ce va proteja pielea micutului. Un parinte grijuliu viziteaza pagina aici si va gasi un produs performant, eficient si util;

· Se va evita folosirea unor produse cosmetice care irita pielea sensibila a bebelusului.

 

Tratamentul adecvat pentru aceasta afectiune

Milaria la bebelusi poate dura mai multe zile la rand si este destul de prezenta in viata nou-nascutilor, astfel incat parintii trebuie sa stie cum sa o trateze la domiciliu:

· Aceasta afectiune nu necesita sub nicio forma tratament medicamentos;

· Bebe va fi tinut intr-un mediu racoros si va fi imbracat cu haine din bumbac, deschise la culoare;

· Baita calda poate fi un bun tratament impotriva bubitelor rosii la copii, deci mamicile nu vor uita sa imbaieze bebelusul in fiecare seara chiar. Uscarea pielii este esentiala in lupta impotriva milariei;

· Daca nu ii face baita, atunci mama poate folosi prosoape reci aplicate pe pielea micutului;

· Calmarea simptomelor si reducerea iritatiilor se vor face cu ajutorul unguentelor antialergice;

· Daca bubitele au secretii galbui, atunci poate fi prezenta si o infectie, caz in care se merge la medicul pediatru, specialistul care va recomanda si un tratament medicamentos.

Tu cum ai prevenit aparitia milariei la copilul tau?

Multe mamici au recunoscut ca s-au confruntat cu aceasta problema si ca si-au dat seama ca un rol important in aceasta lupta l-a avut folosirea hainutelor de calitate si a diferitelor produse cosmetice realizate din substante naturale. Servetelele umede pentru igiena au curatat pielea delicata si au impiedicat aparitia bubitelor rosii. Servetelele umede biodegradabile sunt ideale in a curata toata murdaria si sunt confectionate din ingrediente naturale de origine vegetala.

 

Articole recente: