CADOU DE CRĂCIUN – Daruri deosebite pentru cei mai mici membri ai familiei

Crăciunul reprezintă ocazia perfectă pentru a le arăta celor dragi cât de mult ții la ei și cât înseamnă pentru tine. Decembrie mai este numită și luna cadourilor, deoarece fiecare persoană oferă câte o mică atenție tuturor celor pe care îi îndrăgește. Acesta este farmecul sărbătorilor, pe lângă faptul că adună acasă toți membrii familiei.

 

 

1. Cadoul de Crăciun – Care este darul ideal pentru un bebeluș?

Nu doar adulții trebuie să fie răsfățați în perioada sărbătorilor de iarnă, ci și cei mai mici dintre apropiați. Dacă nu ai încă un copil, poate sora ta sau verișoara au bebeluși care merită daruri de Crăciun.

Trebuie să știi că este mult mai dificil să te orientezi spre un cadou deosebit de Crăciun pentru adulți, decât pentru un pitic de 1 an. Oamenii maturi au pretenții, preferințe și diferite gusturi care trebuie îndeplinite, pentru ca gestul să fie apreciat și primit cu mare drag. În schimb, când vine vorba despre bebeluși, trebuie să te axezi doar pe ceea ce le lipsește pentru o creștere frumoasă și armonioasă.

Astfel, ia aminte la cadourile de Crăciun pentru bebe de mai jos, cu care nu ai cum să dai greș:

 • Sac de iarnă

Pot exista unele momente în care nou-născuții să fie scoși din casă, chiar și pe timpul sezonului rece. Printre acestea, se poate număra o vizită la medic, care trebuie făcută fără doar și poate, chiar și în cele mai geroase zile. Pentru a fi sigur că bebelușul nu răcește din cauza temperaturilor scăzute, este nevoie de un sac de iarnă care să îi ofere confortul termic necesar.

Astfel, dacă ai în familie un membru de câteva luni, te poți gândi la această variantă de cadou de Crăciun pentru bebeluși.  Cu siguranță, încântarea va fi la cote maxime!

 • Geantă termoizolantă

Un alt cadou de Crăciun perfect pentru un bebe de 1 an este o geantă termoizolantă, care poate păstra laptele cald timp îndelungat. Este ideal pentru familiile care iubesc ca duminica să iasă din casă, să meargă în vizite la cele mai apropiate rude. Aceasta poate fi transportată în mână sau agățată de cărucior.

 • Jucării muzicale

Te gândești care ar putea fi cadoul ideal de Crăciun pentru un copil de 1 an sau 2 ani, care să fie îndrăgit atât de micuț, cât și de părinți? Dacă răspunsul este da, atunci îndreaptă-ți atenția spre diferitele tipuri de jucării interactive muzicale. Bebelușii adoră să adoarmă cu sunete în fundal, iar un astfel de produs poate fi perfect în acest caz.

 • Storcător de fructe

Dacă micuțul din familia ta se îndreaptă cu pași repezi spre diversificare, atunci poți lua în considerare un storcător de fructe pentru surpriza de Crăciun. În acest fel, copilul poate bea doar sucuri naturale, pline de vitamine, care să-l energizeze și să-l ajute să crească frumos și echilibrat. Pe lângă acesta, poți adăuga și o plasă cu portocale, pentru că sunt specifice iernii.

 • Oliță

Copiii trebuie să învețe de la vârste fragede să-și facă nevoile la oliță, pentru a scăpa cât mai repede de pampers. Acesta este foarte inconfortabil și poate provoca iritații, fapt pentru care trebuie dat uitării rapid.

Pentru ca acest cadou pentru Crăciun să fie unul inedit, este recomandat să nu alegi o oliță simplă, ci una care să cânte și cu o formă amuzantă, pentru a atrage copilul. În plus, poți alege un model care să se transforme și în reductor pentru toaletă sau în înălțător pentru baie.

Ia în considerare toate articolele prezentate mai sus și alege produsul care consideri că se potrivește cel mai bine micuțului pe care îl cunoști. Este esențial să ai în vedere nevoile și dorințele, atât ale copilului, cât și ale părinților.

 

2. Cadouri de Crăciun pentru copii – Surprize originale pentru cei mici

 

Atunci când vine vorba despre cadourile de Crăciun pentru copiii de grădiniță, acestea trebuie să fie ceva mai sofisticate decât cele pentru bebe. Pe măsură ce cresc, prichindeii devin tot mai pretențioși.

Astfel, nu este suficient să împachetezi frumos un dar oarecare și să-l oferi unui copil, deoarece cei mici consideră că toate cadourile sunt de la Moș Crăciun, care le ascultă dorințele an de an. De aceea, e important să știi ce își dorește și să optezi pentru respectivul lucru.

Astfel, dacă trebuie să cauți un cadou de Crăciun pentru un copil 3, 5 sau 7 ani, este bine să iei legătura cu părinții.

Iată câteva idei de cadouri de Crăciun pentru piticii cu vârste de până la 8 ani:

 • Tobogan

Cei mici sunt înnebuniți după tobogane, leagăne și alte elemente care se regăsesc în parcurile pentru copii. De aceea, dacă trebuie să faci cadou de Crăciun unui prichindel mai mic de 10 ani, este bine să iei în considerare un tobogan. Este indicat să aibă dimensiuni mici, pentru a putea fi amplasat și în casă, pe timpul iernii. Un astfel de produs îi poate ține pe pitici ocupați timp îndelungat.

 • Puzzle

Pe lângă faptul că puzzle-urile îi ajută pe micuți să-și dezvolte capacitățile analitice și pe cele de gândire și atenție, un astfel de joc este foarte cerut de copii de la Moș Crăciun. Este recomandat să alegi unul cu prințese dacă îl oferi unei fete sau unul cu mașini, dacă darul este pentru un băiat.

Dacă îți dorești ca atenția să fie primită cu mare încântare de copil, este bine să te interesezi cu privire la personajele favorite din desene. Toți prichindeii îndrăgesc anumite animații și dezvoltă pasiuni pentru acestea. Astfel, dacă respectivul micuț îl iubește pe Scooby- Doo, este necesar să cauți un puzzle cu acest cățel.

 • Instrument musical

De obicei, majoritatea piticilor își doresc un instrument muzical pentru copii la care să învețe să cânte piesele preferate. Dacă alegi să oferi în dar nepotului de 7 ani o chitară adevărată sau de jucărie, cu siguranță bucuria va fi uriașă.

În cazul acestui tip de cadou pentru Crăciun, este esențial să iei legătura cu părinții, pentru a vedea care sunt preferințele micuțului. Unii copii își pot dori chitară, alții pian sau tobe.

 • Lego

Lego este unul dintre cele mai iubite jocuri de către copii. Nu există băiat sau fată care să nu viseze la acest tip de joc atât de captivant. Este format din foarte multe piese mici, de diferite culori, care se îmbină între ele. Cu ajutorul acestora se pot construi atât case, cât și mașini sau diferite figurine.

Este o activitate relaxantă și recreativă, care poate fi făcută în timpul liber alături de toți membrii familiei.

 • Cărți de colorat

Copiiii adoră să-și petgreacă timpul desenând. Această activitate artistică este una specifică copilăriei, fapt pentru care nu este micuț care să nu adore hârtiile goale și creioanele. Foarte mulți pitici desenează diferite figurine și momente din viață, atunci când își doresc să exprime un anumit lucru.

Astfel, dacă îți dorești ca nepoata ta să coloreze cât mai frumos, oferă-i o carte de colorat, care să-i dea satisfacție și mulțumire după fiecare pagină terminată. Aceasta este o activitate care poate relaxa copiii.

Toate produsele de mai sus sunt menite să aducă multă fericire pe chipul și în inima copiilor. Nu uita să adaugi în punga de cadou și o ciocolată și câteva mandarine gustoase și aromate.

 

3. Cadouri de Crăciun de lux – Care sunt cele mai valoroase daruri pe care le poți face unui pitic?

În ciuda faptului că micuții se bucură la orice fel de atenție primită de la Moș Crăciun sau de la rude, există câteva daruri puțin mai scumpe, care pot fi oferite piticilor. Poți face un astfel de cadou doar dacă respectivul copil este foarte important pentru tine și dacă simți din suflet să faci acest gest.

Idei de cadouri de lux pentru cei mici:

 • Bicicletă

Chiar dacă de Crăciun nu este vremea potrivită pentru o plimbare cu bicicleta, dacă nepotul sau copilul tău nu dispune încă de un astfel de produs, trebuie să îl iei. Este un cadou original, care poate aduce bucurie și multe mulțumiri din partea celor mici. Neapărat trebuie să agăți o fundiță de coarnele bicicletei, pentru ca aceasta să fie și mai atractivă.

Astfel, orientează-te spre o nuanță de roz sau roșu dacă oferi surpriza unei fete și spre negru, albastru sau gri dacă faci cadoul unui băiat.

Dacă cel mic nu are stare și vrea să facă o probă, poate fi lăsat prin casă să dea o tură cu noua bicicletă pentru copii.

 • Trotinetă

Mulți prichindei adoră trotinetele pentru copii, deoarece sunt cool și oferă o senzație de libertate. Mulți micuți se întâlnesc vara în cartier doar pentru a se plimba pe acest vehicul cu două roți.

Este un cadou prețios, deoarece este un pic mai scump față de celelalte daruri pe care le poți oferi unui pitic. Cu toate acestea, dacă cunoști pe cineva care își dorește de la Moș Crăciun o asemenea surpriză și ai posibilitatea să o oferi, atunci alege modelul care îți captează atenția.

 • ATV

Atât fetele, cât și băieții sunt îndrăgostiți de jucăriile cu care se pot plimba. Un ATV pentru copii este cadoul ideal pentru un micuț cu vârsta de până la 10 ani. Un astfel de produs poate atinge o viteză maximă de 10 km /h, fapt pentru care nu este periculos, de care să-l ții departe pe cel mic.

În cazul în care celui mic nu-I place varianta unui ATV, mai poți alege o motocicletă pentru copii, un tractor sau o mașinuță cu care acesta să se plimbe prin curte.

 • Sanie

De Crăciun copiii pot ieși la derdeluș, pentru o poftă zdravănă de distracție și de senzații tari. Dacă micuțul tău sau al surorii tale nu are încă o săniuță cu care să alunece pe dealuri, este bine să ai în vedere acest produs pentru cadoul de Crăciun.

Optează pentru model rezistent și durabil, pentru ca cel mic să nu se bucure de cadou doar o iarnă. Asigură-te că sania este fabricată doar din materiale de înaltă calitate și că are un design deosebit. 

 • Dronă

Cât de palpitant poate fi pentru un prichindel să se joace cu o dronă pentru copii?! 

Toți micuții cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani își doresc o dronă pe care s-o facă să se ridice cât mai sus în nori, pentru a filma cadre minunate. Poate fi o activitate foarte captivantă, din care cei mici pot învăța lucruri interesante.

Mai mult decât atât, cu o astfel de jucărie, copilul poate face o pasiune pentru fotografie sau filmat. Acest lucru l-ar putea ajuta în viitor, deoarece meseria de fotograf sau de cameraman oferă salarii motivante.

În cele din urmă, este foarte important să oferi întotdeauna copiilor doar ceea ce își doresc cu adevărat. Un  micuț poate fi făcut fericit și cu câteva bomboane sau figurine din plastic, însă adevărata bucurie vine abia atunci când primește ceea ce visează.

Cei mici cred cu tărie în Moș Crăciun, care stă și le ascultă dorințele și în noaptea de Ajun pornește cu renii la drum lși aruncă cadourile pe hornuri. Acesta este un mit foarte frumos, care nu trebuie spulberat de la vârste fragede, pentru ca prichindeii să nu rămână dezamăgiți sau să se simtă mințiți. De aceea, este important să-i asculți și să analizezi cu atenție care sunt jucăriile lui preferate.

În plus, nu uita să împachetezi frumos darul, să pui multe fundițe și stickere, pentru ca cel mic să fie impresionat de el. Observă-i bucuria de pe chip și din privire atunci când desface entuziasmat cadoul. Aceste momente sunt de neprețuit!

Sursa foto: Pixabay.com

Articole recente: