Cadou pentru proaspete mămici - Ce să faci cadou unei mame pentru prima luna de viață a bebelușului
Odată ce au născut, femeile nu își mai doresc atât de multe cadouri pentru ele, cât pentru cei mici. Cum primele săptămâni de viață ale acestuia presupun multe acomodări, atât ale părinților cu bebelușul, dar și invers, atunci când prima vizită îți este permisă și dorești să duci și un mic dar, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte.
Nu există o rețetă de cadou perfect pentru proaspete mămici, fiecare dintre ele având propriile nevoi, însă pe lista lucrurilor pe care ai putea să nu le duci sunt obiectele de joacă pentru copii mai mari, pentru că pot exista accidentări. Ce rămâne, atunci? Nu trebuie să îți faci griji, deoarece sunt destul de multe lucruri utile și practice cu care poți ajuta, pentru că, până la urmă, în prima lună de viață a unei femei cu puiul său, micile atenții vor fi cu adevărat apreciate.
Ce cadouri sunt potrivite pentru proaspetele mămici? Afla mai jos câteva dintre ele.
Cuprins:
1. Cadou pentru proaspetele mămici – ce ar putea fi de ajutor femeii care a născut
O femeie care a născut recent are nevoie de destul de multe lucruri pentru a-și ușura prima lună cu un bebeluș, iar dacă ești ruda sau prietenă apropiată a acesteia și ai fost invitată în vizită, cu siguranță vei vrea să-i faci un cadou.
Dacă încă nu ți-ai făcut o idee clară despre ce cadou ai putea să alegi pentru o proaspătă mămică, ai putea să procedezi în felul următor:
- să o întrebi direct pe noua mamă ce i-ar putea fi de folos;
- să îl întrebi pe soțul acesteia ce i-ar putea ajuta în aceasta primă lună;
- să cauți într-un magazin de specialitate obiecte necesare unei proaspete mămici.
Odată ce ai aflat ce i se potrivește cel mai bine unei femei care tocmai a născut, te vei putea orienta spre ceva util pentru proaspăta mămică pe care vrei să o vizitezi.
Printre lucrurile utile ar putea să se regăsească o pernă pentru alăptat, care va fi de un real ajutor și un cadou foarte apreciat de proaspetele mămici. Un alt dar la fel de util poate fi un marsupiu care, chiar dacă nu va putea fi folosit din primele zile de viață ale celui mic, mai târziu puțin, va fi foarte folositor.
De asemenea, un monitor pentru copil poate fi foarte util, atât pentru mamă, cât și pentru tată, atunci când aceștia aleg ca cel mic să aibă propria cameră.
Printre cadourile pentru proaspetele mămici poate fi și un mic ajutor la curățenie sau un voucher cu care aceasta poate lua ce considera ea că îi trebuie.
Pentru că nu vrei să mergi cu un cadou doar pentru proaspăta mămică, va trebui să alegi câte ceva și pentru cel mic.
2. Cadouri pentru proaspete mămici – ce i-ar trebui unui nou-născut în prima lună de viață
Chiar dacă ești sau nu tu însăți mămică, știi că, în prima luna de viață, un nou-născut nu are prea multe activități în afară de hrănit și dormit. Așadar, va trebui să îți adaptezi cadoul nevoilor acestuia.
Printre cadourile pentru o proaspătă mămică, pentru prima luna de viață a puiului ei ai putea lua următoarele:
- scutece,
- hăinuțe de bebeluș,
- jucării de adormit copilul,
- biberoane.
În ceea ce privește scutecele pentru un nou-născut, este bine să întrebi, mai întâi, care este mărimea potrivită. Chiar și când vine vorba despre hăinuțe ai putea cere câteva informații despre ce i-ar fi util proaspetei mămici.
Când vine vorba despre jucăriile pentru un bebeluș, cele din materiale moi și hipoalergenice care se pot agăța deasupra pătuțului sunt printre cele mai potrivite. Biberoanele pot fi și ele un cadou potrivit pentru femeile care nu pot alăpta.
Alegerea cadourilor atât pentru mămică, cât și pentru cel mic ar trebui să o faci doar după ce ai întrebat în prealabil ce și-ar dori, pentru a evita situațiile neplăcute.
3. Ce cadouri pentru o proaspătă mămică nu ar trebui să faci în prima lună
Dacă nu vrei să faci o greșeala atunci când alegi un cadou pentru o proaspătă mămică, ar trebui să renunți la jucăriile destinate copiilor cu vârste mai mari, deoarece vei avea timp suficient să le dăruiești mai târziu, fără să existe un risc atunci. De asemenea, ar fi de preferat să eviți obiectele pe care părinții le au deja. De aceea, este bine să întrebi de ce au nevoie.
Chiar dacă știi vârsta micuțului, este posibil ca mărimea hainelor să nu fie în concordanță cu aceasta, unii prichindei fiind mai mari decât crezi, așa că mereu întreabă înainte.
Nu lua lapte praf sau alte astfel de lucruri fără să știi preferințele mamei sau a celui mic, pentru că este posibil să le iei degeaba. Așadar, interesează-te întâi la unul din părinți ce fel de mâncare de bebeluș preferă micuțul, pentru a alege exact ce trebuie.
Cadoul pentru proaspetele mămici ar trebui să fie, în primul rând, de ajutor pentru perioada și schimbările care au loc în viață acestora. Înainte de a merge în vizită, poți întreba exact de ce are nevoie aceasta pentru a te face util/ă, după care te poți orienta la obiecte sau lucruri atât pentru ea, cât și pentru cel mic, astfel încât să bifezi câte un mic dar pentru fiecare.
Sursă foto: Pexels.com
Articole recente:
Gestionarea timpului petrecut de copii în fața ecranului (indiferent că vorbim despre calculator, iPhone,...
Siguranța copilului în timpul unei călătorii cu mașina este o prioritate pentru fiecare părinte. Chiar și...
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...