Cadouri pentru copiii de 1 an - idei și sfaturi pentru alegerea darului perfect!

Chiar dacă cei mici nu înțeleg pe deplin ce este un cadou, fiecare lucru nou pe care îl primesc reprezintă o adevărată bucurie. Acest lucru se întâmplă, în primul rând, pentru că perioada între 0 și 12 luni este bazată pe experiențe tactile și olfactive, iar bebelușii experimentează foarte mult prin strângerea și simțirea obiectelor cu mâinile. 

Este important să te orientezi către cadouri aniversare practice, folositoare, interesante și atrăgătoare pentru mintea unui copil. Dacă ești invitat la onomastica unui bebeluș și nu știi ce ar trebui să îi dăruiești, vei găsi în acest articolul de mai jos o mulțime de idei de cadou pentru un copil un an.

1. Cadouri de Crăciun pentru copii de 1 an

Găsirea darului perfect poate fi o căutare dificilă, dar ca să nu faci alegeri greșite, există câteva aspecte pe care le poți lua în calcul. De exemplu, în cazul în care ești în relații apropiate cu părinții copilului și vrei să le dai o mână de ajutor, întreabă-i dacă au anumite nevoi. Astfel, te asiguri că nu vei cheltui foarte mulți bani pe un obiect nefolositor. De asemenea, ține cont de vârsta celui mic pentru că anumite jucării îi pun în pericol viața dacă nu este supravegheat cu atenție atunci când le folosește. Copiii au tendința de a duce orice la gură pentru a experimenta noi senzații. Totodată, dacă este posibil, interesează-te ce cadouri aduc ceilalți invitați pentru a nu risca să cumperi același lucru. În cazul în care vrei să îi achiziționezi îmbrăcăminte, păstrează bonul și oferă-l părinților pentru a le da posibilitatea să schimbe un articol prea mic sau prea mare.

Primul Crăciun al unui bebeluș este un moment extrem de important pentru toată familia și poți să te bazezi pe acest aspect atunci când alegi un cadou pentru el. Iată o listă cu diverse posibile cadouri, care sigur îl vor încânta pe cel mic. 

  • Kit de mulaj - acest cadou este în topul preferințelor părinților datorită experienței inedite pe care le-o oferă. Un astfel de kit preia forma piciorului sau mânuței celui mic și devine un mulaj care poate fi păstrat pentru tot restul vieții. 
  • Centre de activități -  pentru bebelușii de până un an, aceste saltele sunt fascinante datorită culorilor vii și desenelor de pe salteluțe. Ele arată ca un mic cort în care copilul își poate petrece timpul și poate interacționa cu jucăriile mobile din dotare.
  • Jucării de baie - dacă știi că cel mic nu este tocmai încântat de experiența pe care o are în timpul băii, aceste jucării îi vor ajuta pe părinți să transforme încăperea într-un spațiu prietenos și pe cel mic să se simtă mult mai relaxat. 

 

2. Cadouri pentru aniversarea de 1 an a bebelușului

Când cel mic a împlinit vârsta de un an, știi deja că trebuie să îi oferi un cadou care să îi fie de folos în următoarea perioadă. Pentru că de acum încolo copilul începe să deprindă anumite abilități esențiale vieții, ca dezvoltarea vocabularului, recunoașterea obiectelor sau a persoanelor și devine din ce în ce mai curios, este nevoie să alege cadouri educative, interactive și interesante. Acestea, de cele mai multe ori, pot consta în cărți cu povești sau ilustrate, cartonașe de recunoaștere a culorilor sau animalelor, figurine, puzzle-uri, jucării de pluș sau, de ce nu, instrumente muzicale. Cadouri pentru copii de 1 an poate alege oricine, dar dacă nu vrei să te limitezi la aceste daruri destul de clasice, există câteva idei mai bune.

  • Căsuțe interactive - indiferent că acest cadou este destinat unei fetițe sau unui băiețel, cu siguranță va avea un impact major asupra lor. Cei mici vor avea un spațiu doar al lor, unde își pot lua rolul de gazdă în serios. 
  • Jucării educative - acestea sunt foarte benefice pentru copiii care au împlinit vârsta de un an, pentru că le dezvoltă atenția și memoria. Mai mult, învață formele geometrice, culorile, sunetele muzicale sau cele ale animalelor.

 

Așadar, cadourile pentru un bebe de 1 an sunt multiple și pot varia în funcție de necesitățile părinților și plăcerile celui mic. Orice dar ai alege, asigură-te că este oferit din suflet!

Sursa foto: Shutterstock.com

Articole recente: