Carcei in sarcina: 5 metode pentru a scapa definitiv de ei!

Sarcina este cu adevarat o perioada minunata, in care bucuria dezvoltarii unei noi vieti este mai presus de orice. Totusi, o parte mai putin placuta a sarcinii aduce cu sine adaptarea organismului mamei la noile conditii, iar una dintre cele mai comune probleme este reprezentata de aparitia carceilor in timpul sarcinii. De ce apar carcei la gravide? Ce anume determina aparitia lor? Cum ii putem face sa dispara?  Discutam despre aceste aspecte “dureroase”, mai exact despre carcei in sarcina, in cele ce urmeaza.

1. Ce sunt carceii din timpul sarcinii?

Carceii in sarcina reprezinta crampe musculare ce apar cu preponderenta in trimestrul 3 de sarcina, undeva la 6-7 luni. In functie de fiecare sarcina in parte, dar si de organismul fiecarei femei vom constata ca aceste crampe musculare in sarcina pot avea intensitati si durate diferite. 

Aparitia de carcei in timpul sarcinii se datoreaza intinderii ligamentelor ca urmare a hormonilor de sarcina, dar si unor carente de vitamine. Stresul, oboseala, lipsa alimentatiei potrivite, toate acestea pot conduce catre carcei sarcina.

2. In ce zone apar, cel mai des, carceii cand esti gravida?

De regula femeile insarcinate se plang de carcei la picioare in sarcina si mai putin de dureri de maini. Aceste crampe la nivelul membrelor inferioare pot avea o durata de cateva secunde, timp in care piciorul este supus unei dureri acute, destul de greu de gestionat, mai ales data fiind conditia fizica, 

3. Cum pot fi preveniti si tratati carceii? 5 metode cu care nu dai gres!

Perioada sarcinii este una delicata si necesita multa atentie din partea viitoarei mame. Pentru a preveni aparitia de carcei la picioare in sarcina, este indicata hidratarea si stabilirea unei rutine a meselor, care trebuie sa fie cat mai bogate in legume si fructe.

Odihna isi are si ea rostul sau, mai ales prin prisma faptului ca gravidele obosesc mult mai repede, datorita cresterii rapide in greutate si datorita hormonilor de sarcina. De aceea, este necesar ca odihna zilnica sa nu lipseasca, mai ales in ceea ce priveste picioarele, deoarece acestea sunt nevoite sa suporte intreaga greutate corporala a femeii insarcinate. 

Aparitia de crampe musculare in sarcina poate fi prevenita si prin aportul de vitamine, conform specificatiilor medicale, pentru a acoperi carentele acolo unde acestea exista. Magneziul si calciul pot face minuni si reprezinta minerale ce pot fi consumate in sarcina fara niciun fel de risc.

In plus, pastrarea unui stil de viata sanatos, sportul si plimbarile, pot ajuta foarte mult femeia insarcinata sa depaseasca problema carceilor in sarcina.

Masajul este si el de ajutor, deoarece are proprietatea de a decongestiona zona afectata, astfel incat circulatia sangelui sa se poata face in mod corect, iar blocajul muscular sa se detensioneze. 

Carceii dispar pe masura ce suprasolicitarea dispare si ea. Acest lucru inseamna ca dupa nastere lucrurile se vor imbunatati in mod semnificativ. Pana atunci insa, daca te confrunti cu carcei in sarcina, solutiile de mai sus s-ar putea sa te ajute sa depasesti disconfortul si, de ce nu, sa te ajute sa devii mai relaxata. Te poti folosi si de produse care iti sporesc confortul, cum ar fi: lenjerii pentru gravide, perne de alaptat sau produse pentru rasfat si relaxare. Si nu uita: o mamica relaxata inseamna un bebelus fericit!

4. Produse recomandate pentru relaxare atunci cand esti gravida sau alaptezi

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2FqOitV

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2xd6aEc

Detalii si pret aici ➠ http://bit.ly/2LhAbef

 

 Șerban Horia Anastasiu 
Copywriter/ Content writer

Șerban este copywriter/ content writer cu o experiență de aproximativ 8 ani, timp în care a redactat materiale pentru un număr însemnat de domenii. Pentru Șerban ziua de muncă începe cu o cafea bună și muzică de calitate în căști.

Articole recente: