Care este efectul ceaiului de menta in sarcina

Ceaiurile sunt consumate cu multa placere din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor terapeutice, dar si pentru gustul aromat, care incanta si seduce papilele gustative. Daca, in mod normal, ceaiul nu aduce nicio neplacere organismului uman, pentru o femeie insarcinata situatia se schimba pentru ca unele plante pot afecta dezvoltarea bebelusului din burtica. Din pacate, nu toate plantele sunt permise in cazul unei gravide, aceasta fiind nevoita sa ceara parerea medicului pentru a le consuma.

Din fericire pentru femeile insarcinate, ceaiul de menta (izma) nu se numara in categoria celor care ar trebui evitate, asa ca o gravida se poate bucura din plin de beneficiile pe care planta le aduce organismului uman pentru ca este medicinala, ajutand enorm la intarirea imunitatii. Ea face parte din familia ierburilor si contine, e drept, fibre naturale de cofeina, dar care nu au un efect negativ asupra bebelusului.

Termos metalic 750 ml REER 90700.08

Iata cateva informatii referioare la consumul ceaiului de menta in sarcina

Intr-adevar, aceasta planta se numara printre cele permise a fi consumate de o femeie gravida. Inainte de a o folosi, aceasta trebuie sa invete cum sa o bea si in ce cantitate pentru ca pot exista efecte secundare. Cea mai buna parere in acest domeniu o poate obtine de la medic, acolo unde afla si faptul ca menta nu inlocuieste un medicament, ci doar ajuta in tratarea bolii de care sufera.

Termos metalic 500 ml Design Line Reer 90510

1. Cum poate fi baut acest ceai

Desi poate parea amuzant unei persoane sa i se reaminteasca cum sa bea orice ceai, totusi e mai bine sa se repete o informatie decat sa nu se stie exact cum stau lucrurile si sa apara efecte adverse:

  • Se ia o lingurita de frunze uscate si se pune in ceasca;
  • Se toarna apa fierbinte (cea clocotita diminueaza proprietatile mentei);
  • Se lasa timp de 10 minute si apoi se strecoara;
  • In decursul unei zile se poate bea o ceasca, cel mult doua.

2. In ce perioada din sarcina poate fi baut ceaiul

Unele lichide sunt permise in primul trimestru de sarcina si sunt interzise in ultimul, asa ca este bine de retinut si acest aspect pentru a nu aparea vreo problema mai tarziu:

  • Indicatia medicului este ca planta sa fie folosita mai ales in primul trimestru de sarcina;
  • Rolul ei este de a calma starea nervoasa a mamicilor;
  • Ceaiul nu trebuie insa sa fie consumat in exces, chiar daca este benefic la inceput de sarcina.

Lifeventure Cana Termica 300ml Mata Neagra

3. Ce beneficii aduce menta gravidei

Folosit sub diferite forme (tinctura, picaturi, lotiuni etc), ceaiul de menta trateaza sau previne anumite boli, astfel incat trebuie sa fie stiute toate proprietatile sale pozitive:

  • Trateaza foarte bine gripa si raceala datorita proprietatilor sale antibactereologice, antiseptice si analgezice (in cazul femeilor insarcinate se recomanda mai repede decat administrarea de medicamente);
  • Trateaza probleme legate de stomac, lipsa poftei de mancare, starile de greata sau de balonare (se foloseste totusi periodic, nu regulat);
  • Episoadele de insomnie sunt foarte bine anulate de o ceasca de ceai de izma;
  • Lupta foarte bine impotriva cefaleei (bunicile puneau copiilor doua frunze pe frunte);
  • Uneori se pot trata diferite probleme legate de piele pentru gravida care nu are voie sa foloseasca creme sau medicamente ce ar putea dauna fatului (izma buna se toaca prin masina, iar rezultatul se aplica 7 zile pe zona respectiva);
  • Elimina starea de suparare, de stres, calmeaza sau amelioreaza unele episoade de nervi.

Tu te-ai bucurat de beneficiile acestei plante medicinale pe durata sarcinii?

Multe mamici recomanda tuturor folosirea ceaiului pentru proprietatile sale terapeutice, nu doar gravidelor. Lichidul pretios poate fi usor transportat chiar si la serviciu, folosind un termos pentru ceaiul de menta in sarcina cat si pentru alte bauturi dupa nastere. Acesta este un produs extrem de util, care poate pastra pana la 4 ore orice lichid fierbinte, se inchide etans si poate fi folosit oriunde atat inainte, cat si in timpul sau dupa sarcina, fara a se varsa in interiorul gentii.

Produs profesional, de calitate superioara, termosul poate pastra ceaiul si pana la 12 ore in stare rece, fiind confectionat din otel inoxidabil, cu pereti dubli, vidati, izolati, interiorul sau avand finisare speciala, fara a fi tratat chimic. Cu un design modern, elegant, termosul poate fi folosit in orice ocazie, chiar la o intalnire de serviciu. De asemenea, este important de mentionat faptul ca se curata extrem de usor, manual, asa ca nu va fi nevoie sa fie introdus in masina de spalat vase (de altfel, e si interzis acest lucru).

Articole recente: