Cat lapte bea bebe de la 1 saptamana la 3 luni

 

O proaspata mamica are in minte o multime de intrebari legate de bebelusul ei, asa ca imediat ce bucuria intalnirii cu acesta a mai scazut din intensitate, incepe sa intre intr-o panica fantastica legata de lucrurile cu care ar putea sa se confrunte in curand. Desigur ca se va intreba din primul moment daca micutul ei se satura cu lapticul pe care il ofera de la sanul bogat sau daca lichidul este suficient de satios si nu ar mai trebui sa-l suplimenteze cu formula.


Este foarte important sa gaseasca din timp raspunsurile la toate intrebarile legate de hranirea copilului pentru ca doar asa va reusi sa creasca un copil sanatos, care se va dezvolta fizic si psihic armonios. Raspunsurile acestea le poate afla usor de la cabinetul medicului sau de pe site-urile de specialitate. Astfel, ea va intelege faptul ca oricat de mancacios este bebelusul ei nou-nascut, acesta nu va consuma mai mult de 90 ml de lichid la o masa si ca il va hrani cel putin de 6 ori pe zi.


Iata cateva informatii referitoare la alimentatia bebelusului intre 1 saptamana si 3 luni!

Indiferent de sfaturile medicilor pediatri sau a specialistilor in alimentatia copiilor, parintii nu trebuie sa se ia dupa calculele din tabelele pe care acestia le pun la dispozitie si nici sa intre in panica pentru ca, dintr-un motiv sau altul, micutii lor refuza sa le respecte. Bebelusii reusesc usor sa isi stabileasca singuri cat anume sa manance si la ce perioada de timp, asa ca tot ceea ce trebuie sa faca mamicile si taticii este sa ofere la cerere lapticul mult dorit.


Cat lapte trebuie sa bea un bebelus de 1 saptamana

Proaspetele mamici afla in scurt timp ca volumul de laptic pe care bebe il inghite in prima saptamana creste rapid:

· De la 90 ml in ziua a doua pana la 400 ml in ziua a 6-a;

· Prima data cand suge va bea colostrul, o substanta de o culoare mai deschisa decat laptele si mult mai subtire, dar cu numeroase beneficii asupra sanatatii micutului;

· Formulele nu contin aceasta substanta, asa ca mamicile ar trebui sa tina cont de acest aspect atunci cand aleg cum sa-si hraneasca copilul;

· Portiile de lapte pe care un nou-nascut le bea sunt influentate de greutatea acestuia si de nevoile nutritionale pe care le are.


Cati ml de lapte bea un bebe de 3 saptamani

La aceasta varsta, bebe simte o nevoie tot mai mare de a suge la sanul mamei sau de a bea din biberonul oferit de aceasta, astfel incat parintii trebuie sa stie ca:

· Nu trebuie sa-l descurajeze, ci sa ii ofere mancare de cate ori cere;

· Bebe nu trebuie sa planga pentru a primi lapticul mult dorit;

· Poate manca de 6 sau 10 ori pe zi, intre 600-900 ml formula de lapte praf (100 ml pe biberon);

· Este esential ca mamicile sa aiba in vedere sterilizarea biberoanelor, a tetinelor, suzetelor sau altor obiecte care vin in contact cu manutele si gurita copilului, asa ca au nevoie de un sterilizator. In acest sens, site-ul https://www.babyneeds.ro/sterilizatoare/ poate fi o alegere ideala pentru orice parinte grijuliu.

Cat lapte mananca un bebe de la varsta de 2 luni

Fiecare bebelus are un program diferit de masa, deci mamicile vor observa faptul ca unii copii mananca mai mult, iar altii sunt mai mofturosi, dar ca, totusi, pe masura ce acestia cresc, cantitatea de laptic va spori la randul ei:

· La varsta de 2 luni va manca la fiecare 3-4 ore cam 120-150 ml la o masa;

· La 4 luni cantitatea va ajunge la 120-180 ml la fiecare masa oferita cam la 4-5 ore;

· La 6 luni va incepe si diversificarea, asa ca portiile de lapte vor fi de circa 180-230 ml la o masa sau mai mici daca bebe va manca si alimente solide.

Bebelusul tau cat lapte consuma intr-o zi?

Mamicile au nevoie constanta de asigurare din partea pediatrilor ca micutii lor se dezvolta corespunzator si ca iau in greutate exact cat trebuie in functie de varsta lor, asa ca incearca sa respecte cat mai exact indicatiile acestora si sa ofere copiilor cantitatea de lapte necesar pentru o buna dezvoltare. Este foarte important sa se inarmeze cu biberoane de ultima generatie, cu ajutorul carora sa le ofere copiilor alimentatia specifica la aceasta varsta foarte frageda.

Un biberon ideal pentru nou-nascuti este cel care reuseste cu succes sa faca mai usoara trecerea de la alaptare la hranirea cu biberonul, cu ajutorul tetinei care are o forma anatomica si da senzatia naturala bebelusului ca se afla la sanul mamei. Biberonul revolutionar Closer to nature este alegerea multor mamici pentru ca aduce cu sine confort si relaxare in timpul hranirii copilului, manevrandu-se extrem de usor.

 

Articole recente: