Cea mai bună oliță bebe

Topul celor mai bune olițe pentru copii vine în întâmpinarea nevoilor tale cu produse calitative și inovatoare, care îi ajută pe cei mici să se dezvețe de scutece, dar să și învețe lucruri noi, educative. 

1. Cea mai bună oliță bebe - Clasament TOP 3


PRODUS

Dolu - Oliță educațională multifuncțională

Little Mom - Oliță educațională 3 în 1 Smiley Potty Blue

Lorelli - Oliță multifuncțională, set 3 in 1, PinkDESPRE

Acest produs este realizat din plastic anticasant, foarte confortabil pentru bebe. De asemenea, odată depășită faza de oliță, colacul se poate detașa pentru a fi folosit ca treaptă înălțătoare.


Imită perfect o toaletă adevărată, datorită butonului de tras apa care se mișcă și face zgomote. 


Dimensiune oliță: 28 x 39 x 38 cm

Modelul are un design atractiv, care îi face pe cei mici să își dorească să stea pe oliță. Dispune de toaletă, buton pentru tras apa și suport de hârtie igienică.


De asemenea, produsul poate fi folosit în trei etape: oliță, reductor toaletă și înălțător, pe măsură ce bebelușul crește. 
Dimensiuni: 42 x 30 x 36 cm

Produsul este 3 în 1 și poate fi folosit ca oliță, reductor și înălțător. De asemenea, oferă confort copilului, datorită formei ergonomice și a bazei antiderapante.


Mai mult decât atât, baza olitei poate fi folosită ca înălțător stabil, pentru a facilita accesul celui mic la diferite obiecte sanitare;PRO

buton de tras apa care se mișcă și face zgomot;


vasul de colectare este ușor de înlăturat și curățat în condiții de igienă maximă;


suport pentru hârtia igienică retractabil;

prevăzută cu protecție împotriva stropirii;


materialul din care este confecționată este din plastic calitativ, non toxic, simplu de curățat și ușor de igienizat. 

recipient interior detașabil și ușor de spălat;


este fabricată din material plastic, non-toxic și non alergic;CONTRA

nu este indicat copiilor sub 18 luni;

butonul pentru tras apa nu se mișcă;

băiețeii pot să nu fie încântați de culoare;

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

1.1. Cea mai bună oliță bebe educațională

Cea mai bună oliță poate fi cea educațională, multifuncțională, deoarece nu are un model clasic și simplist, ci unul atractiv pentru copii, care îi familiarizează cu toaleta adulților și îi atrage în același timp, ca să uite de scutec. Acestea pot avea senzor pentru lichide, muzică, care îl vor ajuta pe bebe să își dezvolte bunele obiceiuri în materie de igienă și să se simtă mai independent. 

Jane Oliță educațională 3 în 1

Vezi AICI preț

Această oliță este 3 în 1, putând fi folosită și ca înălțător și adaptor pentru toaleta adulților. Modelul este unul atractiv, iar colacul este realizat din spumă foarte moale și rezistentă. De asemenea, partea din față este ușor ridicată, pentru a preveni stropirea, în special pentru băieței.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

înălțător antiderapant;


poate fi folosită până la vârsta de 4 ani:

modelul nu este potrivit pentru fetițe;

Olmitos - Oliță Multifuncțională 3 în 1 Funny , Portocaliu/Roz

Vezi AICI preț

Dacă vrei să găsești cea mai bună oliță pentru fetițe, aceasta poate să fie soluția. Modelul este extrem de atractiv, putând fi folosit ca oliță pentru începători, reductor de toaletă sau treaptă înălțătoare. De asemenea, are toate elementele necesare care imită un WC: buton, suport pentru hârtia igienică și capac.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

baza este prevăzută cu patru picioare cauciucate pentru aderență

sporită;


vas de colectare ușor de înlăturat;

recomandată copiilor de până în 25 de kg;

Oliță muzicală U-Grow U8871-G Iepuraș

VEZI PRODUSE

Acest model este foarte prietenos cu pielea copiilor, are suprafețe netede și are funcții muzicale, care îi atrag pe cei mici. De asemenea, are o mulțime de funcționalități chiar și pentru părinți, datorită faptului că este ușor de curățat și întreținut.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

design plăcut și amuzant;

modelul poate să nu îi încânte pe copiii mai mari;

1.2. Cea mai bună oliță bebe anatomică

Cea mai buna oliță pentru copii poate fi modelul anatomic, potrivit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. Designul ergonomic cu spătar înalt îi susține pe cei mici și le oferă confortul mult dorit ori ce câte ori o vor utiliza. Acest model îi va ajuta să treacă cu brio la toaleta adultă, fără ca părinții să depună mult efort. 

Lorelli - Oliță anatomică, Grey

Vezi AICI preț

Dacă vrei să iei în considerare recomandări de olițe pentru bebe, acest model este unul dintre cele mai bune. Realizat din plastic non-toxic și nonalergic, este blând cu pielea copilului, fără a provoca iritații. Designul ergonomic cu spătar înalt îl ajută pe cel mic să renunțe la scutec. 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

picioare cu cauciuc pentru a se evita alunecarea;


imprimeuri care captează atenția bebelușului;

este recomandată folosirea pentru copiii de până în 15 kg;

Beaba - Oliță Ergonomică - Green Blue

Vezi AICI preț

Olița ergonomică este confortabilă și practică, are vas care se ridică din suport, ceea ce înseamnă că este ușor de curățat și spălat. De asemenea, are un sistem antialunecare și un design extrem de plăcut. 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

materiale calitative, gentile cu pielea copilului;


dispune de mâner pentru a fi transportată mai ușor;

design mai puțin preferat de fetițe;

Rotho-Baby Design - Oliță Top Extra Comfort Swedish, Roz

Vezi AICI preț

Nu mai este cazul să întrebi ceilalți părinți ce olițe recomandă, pentru că aici ai un model cu formă anatomică și înălțime ideală pentru scaun, protecție dublă împotriva stropirii și sprijin pentru picioare. Produsul dispune de o parte superioară care se detașează rapid, facilitând astfel spălarea și curățarea.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

culori exclusive cu un efect special de perle;


confecționată din polipropilenă reciclabilă;

preț ridicat;

2. Cum aleg o oliță bună?

Există o mulțime de tipuri de olițe la care părinții pot să apeleze. De aceea, trebuie să știi care sunt caracteristicile importante ce oferă confort bebelușului tău. Este esențial să te orientezi către modele care îl vor ajuta pe cel mic să se obișnuiască cu folosirea toaletei și să renunțe cât mai rapid la scutece. Iată câteva funcționalități pe care trebuie să le ai în vedere!

TIPUL DE OLIȚĂ - modelele sunt nenumărate, însă se pot împărții în două catogorii principale: clasice și cu mai multe funcții. Primele sunt cele basic, foarte performante, iar olițele mai complexe imită perfect un vas de toaletă pentru adulți. Acestea îi ajută pe cei mici să facă tranziția mult mai rapid spre obiceiuri bune în materie de igienă.

DESIGN - aspectul este foarte important, deoarece el trebuie să îl atragă pe copil. Pentru fetițe, modelele colorate, cu sunete sau desene cu prințese sunt perfecte, iar pentru băieței, te poți orienta către olițe în formă de animale, scaune cu mașinuțe și stickere amuzante. Cu cât îl va impresiona mai mult designul, cu atât își va dori să folosească produsul mai repede. 

FUNCȚIONALITATE - există câteva aspecte, precum recipientul detașabil care ajută la o curățare și întreținere rapidă. De asemenea, modelele 3 în 1 sunt foarte eficiente și reprezintă o achiziție pe termen lung, deoarece pot fi folosite ca oliță, reductor de toaletă și înălțător. Mai mult decât atât, protecția împotriva stropirii este un factor important, mai ales pentru băieței. 

STABILITATE - această caracteristică este extrem de importantă și nu trebuie lăsată la o parte de către părinți. Un singur incident care îi poate indispune pe cei mici, îi va face să nu mai privească olița ca pe un lucru interesant și amuzant. Orientează-te către modele antiderapante, cu baza lată. 

PRODUCĂTOR - este foarte important să te orientezi către mărci care pun accentul pe calitatea produselor lor și pe eficiență. Verifică întotdeauna descrierea produsului și asigură-te că este confecționat din materiale rezistente și delicate cu pielea celui mic. 

3. Mărci recomandate de Babyneeds

Pentru că există foarte mulți producători pe piață, ai nevoie de o recomandare pentru olițe, dar și pentru producătorii în care poți avea încredere. Alegerea aceasta este esențială, deoarece achiziția trebuie să vină în beneficiul tău ca părinte, dar și în ajutorul celor mici. 

3.1. Marca Dolu

Produsele Dolu se focusează pe siguranța copilului tău și pe îndeplinirea tuturor standardelor de siguranță. Această companie se află în topul olițelor pentru bebe, dar produce și triciclete, premergătoare, jucării educaționale, mașini cu pedale,  jucării sportive, leagăne și multe altele. De asemenea, Dolu folosește plastic de ultimă generație, pentru ca cei mici să beneficieze de produse calitative. 

Olițele din gama lor sunt educaționale, perfecte atât pentru fetițe, cât și pentru băieți și se găsesc la un preț extrem de accesibil având în considerare multitudinea de funcționalități pe care le au. 

3.2. Marca Little Mom

Little Mom este o companie cu experiență în domeniul produselor pentru copii și axată pe standarde ridicate de calitate, design modern și opțiuni inteligente. Marca este orientată către nevoile părinților, inovație și siguranța copiilor. 

Prețul olițelor este unul accesibil pentru orice buget, astfel nu trebuie să te mai întrebi „ce olițe să cumpăr”, deoarece ai la dispoziție o gama variată de produse calitative.

3.3. Marca Lorelli

De peste 20 de ani, Lorelli garantează siguranța produselor lor pentru copiii, datorită faptului că sunt testate periodic. Acest lucru satisface atât nevoile părinților, cât și pe ale celor mici și le face viața de zi cu zi mai ușoară. Olițele lor garantează o aderență bună și o stabilitate formidabilă pentru, fiind ergonomice și cu spătare care asigură o poziție corectă a coloanei vertebrale.

Prețul acestora este potrivit tuturor tipurilor de buget, având o calitate inovatoare și eficiență superioară. 

4. Cum se folosește o oliță

Cu siguranță fiecare părinte știe cum se folosește o oliță, însă sunt câteva detalii despre întreținerea și curățarea ei de care trebuie să ții cont. Pentru copiii de vârstă mică, dar nu numai, olița devine de cele mai multe ori o joacă și o sursă de distracție. Îi poți lăsa să o exploreze după bunul plac, pentru că acest lucru îi va face să fie mai deschiși cu privire la renunțarea scutecului. 

În primul rând, cel mic trebuie să fie supravegheat atunci când o folosește, pentru a evita orice risc de accidentare, cădere, alunecare sau vărsare a conținutului. 

În al doilea rând, olițele au nevoie de curățare după fiecare utilizare. Spălarea ei poate fi folosită cu detergenți delicați, precum săpunul și apa. De asemenea, este indicat să nu utilizezi produse cu conținut chimic, înălbitori sau perii abrazive, deoarece, materialul se poate deteriora ușor. Mai mult decât atât, acest lucru poate diminua starea de confort a copilului, dar și designul oliței. 

În cazul în care ai ales să achiziționezi o oliță cu capac detașabil, trebuie să te asiguri că cel mic nu se ciupește atunci când se așază. Chiar dacă acest lucru nu presupune răni serioase, experiența neplăcută poate aduce un refuz vehement în folosirea ei. 

Așadar, acestea sunt recomandările pentru olițe de care poți ține cont atunci când alegi produsul perfect pentru nevoile tale și ale copilului tău. Ia în considerare sfaturile și topurile de mai sus și nu ezita să faci o achiziție inteligentă și de lungă durată!

Surse foto: Shutterstock.com, Babyneeds.ro.

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre olițe bebe

Î: Cum îl fac pe cel mic să se obișnuiască cu olița?

R: Alege un model care știi sigur că îl va atrage și încearcă să îi prezinți olița treptat, pentru a se obișnui cu ideea. 

Î: Oliță clasică sau un model 3 în 1?

R: Ambele variante sunt excelente. Cele 3 în 1 au mai multe funcționalități și pot fi folosite până la o vârstă înaintată. 

Î: Cum aleg cel mai bun producător de olițe?

R: Alege o marcă de renume, care pune accentul pe calitatea materialelor folosite. 

Î: Cât de des trebuie igienizată olița?

R: Asigură-te că olița este curățată după fiecare utilizare.

Î: Cât timp durează până când copilul ajunge să folosească olița?

R: Depinde foarte mult de fiecare copil în parte. Tot ce trebuie să facă părinții este să aleagă o oliță cu un design plăcut și interesant pentru cei mici. 

Articole recente: