Ceai din Flori de Musetel in Sarcina: 7 lucruri NESTIUTE

Toata lumea se simte in siguranta cand bea o cana de ceai, mai ales ca oamenii au invatat inca din copilarie ca aceasta bautura face bine organismului uman. Dar toate plantele medicinale sunt sigure pentru o gravida? Exista doar beneficii sau si contraindicatii in ceea ce priveste consumul acestora? Cand si cum poate bea ceai femeia insarcinata in asa fel incat aceasta placere sa nu dauneze fatului ce se dezvolta in burtica ei?

Aceste intrebari trec prin mintea fiecarei gravide dornice de a avea o sarcina lipsita de probleme si o nastere usoara, la termen. O planta pe care fiecare om o consuma foarte des la micul dejun sub forma de ceai este musetelul, iar aceasta placere si-o doreste si femeia insarcinata. Specialistii insa recomanda gravidelor ca orice tip de ceai sa fie baut cu moderatie, adica 1-2 cani/zi, timp de 4-5 zile.

Iata cateva lucruri mai putin stiute despre ceaiul de musetel!

Unele plante nu sunt deloc prietenoase cu femeia gravida. Aceasta trebuie sa cunoasca pe cele care i-ar putea aduce probleme (sangerari, contractii, avort spontan) si sa se informeze cu privire la contraindicatiile acestora pe perioada celor 9 luni. Musetelul se afla pe lista plantelor care pot fi consumate fara probleme in aceasta perioada, fara sa existe insa exces in aceasta privinta, asa ca o femeie care merge la serviciu zilnic poate sa bea un termos de ceai pe parcursul celor 8 ore.

Lucruri cunoscute despre musetel

 

  • Alunga insomnia in sarcina. Foarte multe viitoare mamici se confrunta cu aceasta problema si se plang ca nu mai reusesc deloc sa se odihneasca, medicii recomandandu-le chiar sa bea o cescuta de ceai din musetel;
  • Dureri mai mici in sarcina. Din diferite motive, gravidele se trezesc in unele dimineti indispuse si cu diverse dureri, pe care le pot alunga cu ajutorul musetelului, o planta recunoscuta pentru efectele sale de calmare si de relaxare;
  • Problemele digestive sunt ameliorate. Uneori din cauza exceselor alimentare pot aparea astfel de lucruri care necajesc grozav o femeie aflata in aceasta situatie. Un remediu ideal este consumarea musetelului in cursul zilei;
  • Tratarea inflamatiilor articulare. Ce usurare poate fi pentru o gravida ale carei kilograme in plus incep sa isi spuna cuvantul si sa apese pe articulatii!
  • Musetelul are efecte benefice doar daca este natural 100%. Desi majoritatea oamenilor a inceput sa prefere sa bea ceaiuri la pliculete, adevarul este ca greseste, acestea contin si alte substante sau plante care sunt contraindicate femeilor insarcinate.

 

Lucruri nestiute despre banalul musetel

Exista insa si lucruri mai putin cunoscute de oameni despre aceasta planta, dar pe care o gravida ar trebui sa le cunoasca:

 

  1. Este cunoscut din Antichitate drept remediu bun pentru reumatism si nevralgii;
  2. Consumat dupa ureche poate face mai mult rau decat bine;
  3. Ceaiul de musetel trebuie preparat intr-un anume fel, altfel poate deveni toxic. Se iau 2 linguri de floare uscata, se pun intr-o cana, peste care se toarna 200-250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 2 minute, se strecoara si se adauga 1 lingurita de miere;
  4. Sub nicio forma nu va fi combinat cu aspirina ori cu sedative;
  5. Baut in exces poate da contractii uterine femeilor gravide;
  6. Daca e prea concentrat, atunci poate da senzatii de greata si de voma;
  7. Pentru a avea un par frumos, luminos si mai deschis, o gravida ce vrea sa ramana cocheta si in aceasta perioada poate sa se clateasca cu ceai de musetel dupa fiecare spalare.

 

Tu ai baut ceai de musetel in sarcina?

Mamicile au recunoscut faptul ca au consumat ceaiul in cele 9 luni, dar ca totul a fost facut cu moderatie, dupa ce au consultat medicul personal. De asemenea, racelile sau durerile de diferite tipuri au reusit sa le combata cu ajutorul acestei plante miraculoase, iar cura nu a durat sub nicio forma mai mult de o saptamana de zile. Ele s-au inarmat cu un termos rezistent, cu ajutorul caruia au putut beneficia de bautura calda o lunga perioada de timp.

Termosul de 500ml este ideal pentru astfel de situatii, fiind rezistent si foarte usor in acelasi timp. Materialul din care a fost confectionat este otel inoxidabil atat la interior, cat si la exterior, iar intre aceste straturi se gaseste un material izolant. Din fericire pentru femeile ocupate, produsul poate fi curatat la masina de spalat vase, fara sa fie necesar sa piarda timp pretios spalandu-l manual.

Articole recente: