Cel mai bun aparat cu aerosoli

Cei mici sunt predispuși la răceli și alte probleme de sănătate care au legătură cu schimbările de temperatură, mai ales atunci când au un an sau doi și corpul lor se adaptează încă la mediu. Află în continuare care sunt cele mai bune aparate cu aerosoli folosite pentru a-l ajuta pe copilul tău să treacă mai ușor prin perioadele dificile la orice vârstă.

1. Cel mai bun aparat cu aerosoli - Clasament TOP 3

Pentru a te orienta mai ușor prin mulțimea de produse și mărci care comercializează aparate cu aerosoli, poți lua în considerare recomandările din topul următor, care a fost alcătuit ținând cont de caracteristici și de avantajele acestora.

BEURER - Inhalator IH58

Caracteristici:

  • putere de atomizare: >0,25 ml/min
  • dezinfectabil
  • presiune de lucru: 0,25 - 0,5 bar
  • pachetul conține un adaptor de rețea cu cablu microUSB
  • greutate: 1 kg

Pro:

  • este inhalat un procent mare din particulele respirabile
  • timp redus necesar pentru inhalare
  • silențios
  • compact
  • ușor de utilizat

Vezi AICI preț

KidsCare - Aparat de aerosoli portabil si silențios Mini Air 360 

Caracteristici:

  • putere de nebulizare: 0,35 ml/min
  • autonomie de 120 de minute
  • capacitatea cupei de medicament: 10 ml
  • oprire automată după 10 minute de utilizare
  • funcționează pe baza tehnologiei mesh
  • greutate: 1 kg

Pro:

  • silențios
  • are atât mască pentru copii, cât și pentru adulți

Vezi AICI preț

Aparat de aerosoli Funneb - 3A Health Care

Caracteristici:

  • putere de nebulizare: 0,35 ml/min
  • nivel de zgomot: 58 dB
  • capacitatea cupei: 12 ml
  • greutate produs: 1,1 kg
  • compresor cu piston
  • lavabil, nontoxic

Pro:

  • conține mască pentru adulți și pentru copii
  • pot fi nebulizate și substanțele uleioase
  • vine alături de un set de patru carioci cu ajutorul cărora copiii pot colora aparatul în timpul terapiei cu aerosoli

Vezi AICI preț

2. Cum aleg un aparat cu aerosoli bun?

Pentru a alege aparatul cu aerosoli potrivit pentru copilul tău cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, trebuie să iei în considerare mai multe caracteristici:

Eficiență

Mai întâi, trebuie să acorzi atenție eficienței aparatului, care se referă, în special, la puterea de nebulizare. Cea mai bună modalitate de a lua o decizie este să compari această caracteristică la mai multe produse, pentru a afla care este cel mai eficient.

Portabilitate

Mai ales dacă pleci cu cel mic des de acasă și ai nevoie să iei aparatul la tine pentru tratament sau doar ca măsură de precauție, trebuie ca acesta să fie cât mai ușor. Dacă aparatul este prea voluminos, nu va fi posibil să-l iei cu tine și va trebui să aștepți până ajungi acasă pentru a administra tratamentul copilului.

Nivelul de zgomot

Un alt aspect important este nivelul de zgomot al aparatului. Dacă acesta este prea zgomotos, copilului îi va fi teamă și nu va accepta ușor tratamentul cu aerosoli. 

Versatilitate

Multe dintre modelele disponibile pe piață pot fi folosite atât de către copii, cât și de către adulți. În acest scop, există câte o mască care se folosește în fiecare caz, iar aparatul este făcut din materiale lavabile și care pot fi dezinfectate.

Autonomie

Un alt aspect este autonomia produsului până la următoarea încărcare, de obicei realizată prin cablul USB sau micro USB. Astfel, te asiguri că bateria va ține suficient pentru efectuarea tratamentului cel puțin de-a lungul unei zile, fără încărcare, sau chiar pentru mai mult timp, atunci când pleci pentru câteva zile și nu ai acces continuu la prize.

3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro

Un alt lucru care te poate ajuta să decizi care este produsul potrivit pentru a efectua tratamentul copilului tău cu ușurință în orice condiții este marca produsului. Acest aspect îți indică dacă brandul care a creat produsul este de încredere, cu expertiză în domeniul articolelor pentru bebeluși. Iată mărcile recomandate pentru calitățile produselor pe care le comercializează.

3.1. Marca Beurer

Beurer este o companie germană înființată în 1919 cu un domeniu larg de activitate, având în portofoliu peste 500 de produse din domeniul medical, pentru înfrumusețare, wellbeing, sport sau îngrijirea bebelușului.

Printre produsele destinate copiilor se numără termometrele, pompele de sân, încălzitoarele pentru lapte, sterilizatoarele și cântarele. La începuturile activității, întemeietorii a ceea ce urma să devină mai târziu o afacere de succes au avut ideea unei perne pentru încălzire cu funcționare electrică, în timpuri când încălzirea centralizată nu exista. Acesta a fost primul tip de produs fabricat în condiții modeste, în propriul dormitor și fără multe resurse, dar pentru că acesta era nou în Germania, afacerea s-a dezvoltat rapid.

Gama de produse pentru bebeluși urmărește să vină în întâmpinarea tuturor tipurilor de produse de care au nevoie atât copiii, cât și adulții pentru a-i îngriji.

3.2. Marca KidsCare

KidsCare este o companie românească specializată în producerea de articole pentru îngrijirea și sănătatea bebelușului. Oferta bogată conține tot ce ai nevoie pentru îngrijirea bebelușului, de la cărucioare, până la încălzitoarele pentru biberoane. Întemeierea firmei este recentă, dar colectivul tânăr dorește să ofere cea mai înaltă calitate pentru părinți.

3.3. Marca 3A Health Care

3A Health Care este o companie specializată în produsele pentru terapia cu aerosoli, dar se ocupă și de comercializarea inhalatoarelor pentru operații și a accesoriilor aferente acestora. A fost fondată în 1986 și era, inițial, un producător de echipament electric medical la comandă, dar, pe parcurs, s-a dezvoltat pe cont propriu și a dobândit expertiza necesară.

Designul, cercetarea continuă și dezvoltarea produselor sunt caracteristici care au adus acest brand în topurile din domeniu. Acesta dedică multe resurse îmbunătățirilor din sectorul acestui tip de terapie, iar controlul calității este făcut în mod strict pe tot parcursul lanțului de producție. Nebulizatoarele jet sunt unul dintre produsele cu care compania se mândrește în mod deosebit, pentru că acestea sunt concepute pentru a avea un raport calitate-preț excelent. 

4. Cum se folosește un aparat cu aerosoli

Pentru a folosi un nebulizator exact așa cum trebuie, este recomandat ca înainte de începerea tratamentului să consulți manualul de utilizare al produsului, pentru a afla dacă există anumite indicații speciale pe care trebuie să le urmezi.

În general, trebuie să știi dacă aparatul este cu ultrasunete, pentru că acesta este tipul potrivit pentru copii, mai ales pentru bebeluși. Acest dispozitiv produce particule extrem de fine, care ajung cu ușurință în plămâni pentru a ameliora simptomele bronșitei, răcelii și a altor infecții. Dacă particulele sunt prea mari, există riscul ca acestea să rămână în gură sau în căile respiratorii, ceea ce poate duce la efecte adverse, precum infecțiile fungice. De asemenea, vaporii nu trebuie să conțină elemente prea mici, pentru că, atunci, acestea rămân prea puțin în plămâni și sunt expirate imediat, astfel că efectul medicamentului nu va fi corespunzător.

Până la vârsta de doi ani, pentru terapia cu aerosoli trebuie folosită masca inclusă în pachetul produsului, pentru că nu trebuie să existe spații libere pe fața copilului în timpul tratamentului. Chiar și un mic spațiu liber care lasă să pătrundă aerul poate reduce efectele medicamentelor la aproape zero. Pentru copiii care trec de vârsta de trei ani, poate fi folosit dispozitivul pentru inhalare pe gură, pentru că, în cazul lor, această metodă este mai eficientă.

De la vârsta de trei ani, poți încerca să-l obișnuiești pe cel mic cu inhalatoarele, mai ales dacă este necesară inhalarea unor substanțe active. Totuși, nu mulți copii acceptă inhalatoarele la fel de ușor ca aparatele cu aerosoli.

Pentru curățarea căilor respiratorii de mucozități, poți folosi, în afară de medicamente, și o soluție fiziologică cu sare de la farmacie. Aceasta conține un nivel de sare care nu dăunează corpului. Acest tip de terapie poate fi făcut doar cu ajutorul aparatelor de aerosoli, pentru că doar ele pot să transforme soluția în particule suficient de fine.

Când este vorba despre medicamente pentru anumite afecțiuni respiratorii, respectă întocmai indicațiile medicului. Se pot prescrie substanțe care acționează împreună cu hormonul cortizol din organism sau substanțe care au rol de destindere a bronhiilor. Unii părinți au rețineri când vine vorba de administrarea primului tip de preparate farmaceutice copiilor lor, dar nu ar trebui să fie îngrijorați, pentru că acestea sunt mai eficiente decât medicamentele anterioare pentru ameliorarea simptomelor.

Copiii nu trebuie să inhaleze uleiuri eterice, pentru că acestea dăunează ochilor și membranelor mucoase și pot apărea chiar reacții alergice grave, care pot duce la urgențe medicale. 

Înainte de utilizarea aparatelor cu aerosoli, este indicat să consulți medicul în legătură cu cele mai bune moduri de folosire, pentru a afla toți pașii pentru a face tratamentul în condiții de siguranță. Înainte de fiecare utilizare, spală toate componentele nebulizatorului cu apă fierbinte și lasă-le să se usuce bine. Acest lucru este deosebit de important, pentru că în prezența umezelii pot apărea bacterii pe părțile aparatului, care pot duce la infecții. 

În ceea ce privește modul de administrare a tratamentului, în cazul sugarilor cel mai ușor este să folosești aparatul când aceștia dorm. Pentru ca procesul să se desfășoare ușor, este important ca compresorul aparatului să fie silențios, lungimea tubului adecvată, iar masca să poată fi ajustată cu ușurință. Copiii mai mari se arată, de obicei, mai maleabili când vine vorba de folosirea nebulizatorului. Dacă întâmpini dificultăți, poate fi util să le arăți cum funcționează aparatul sau să le distragi atenția citindu-le ceva în timp ce tratamentul își face efectul.

Terapia cu aerosoli este utilă în cazul copiilor, pentru că sunt eliminate dificultățile care apar în cazul administrării medicamentelor pe cale orală. În plus, eficiența tratamentului crește și simptomele răcelii sau ale afecțiunii pulmonare asemănătoare dispar mai ușor.

Sursa foto: Babyneeds.ro, Shutterstock.com

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cel mai bun aparat cu aerosoli

Ce aparat cu aerosoli să aleg pentru copil?

Pentru ca tratamentul să se desfășoare în cele mai bune condiții, este necesar ca aparatul cu aerosoli să fie cu ultrasunete. Acest tip de dispozitiv transformă substanțele din medicamente în particule foarte fine, care sunt absorbite cu ușurință în plămâni și rămân în aceștia suficient timp pentru ca terapia să-și facă efectul.

Care sunt avantajele folosirii unui aparat cu aerosoli?

Aparatele cu aerosoli sunt utile mai ales în cazul bebelușilor sau copiilor mici, în cazul cărora administrarea orală de medicamente pentru răceli și alte probleme respiratorii este mai dificilă. Substanțele sunt inhalate direct, ceea ce face ca acțiunea acestora să fie imediată și mai eficientă, iar pentru copii este mai ușor să accepte tratamentul.

Ce trebuie să știu când folosesc un aparat cu aerosoli?

Când folosești un aparat cu aerosoli pentru terapia copilului tău, consultă medicul cu privire la utilizarea produsului și citește cu atenție manualul de utilizare pentru a afla toate detaliile necesare. În cazul copiilor mai mici de doi ani se folosește masca, iar în cazul celor care depășesc această vârstă poți folosi inhalatorul pentru gură inclus în pachet. Masca trebuie așezată cu grijă pe fața celui mic, pentru că nu trebuie să rămână spații prin care să pătrundă aerul, altfel tratamentul nu-și va face efectul.

Ce trebuie să iau în considerare când aleg un nebulizator?

Principalele criterii de alegere a aparatului cu aerosoli sunt nivelul de zgomot, portabilitatea, eficiența nebulizării, autonomia bateriei și versatilitatea de utilizare. Dacă dispozitivul este prea zgomotos, este posibil ca cel mic să-l refuze. Greutatea scăzută și durata îndelungată a funcționării fără încărcare este importantă dacă intenționezi să iei nebulizatorul cu tine în călătorii. Multe modele de aparate au atât mască pentru copii, cât și pentru adulți, astfel că poate fi util să ții cont și de acest lucru dacă tu sau altcineva din familie are nevoie să-l folosească. 

Cât durează terapia cu aerosoli la copii?

În funcție de aparat, durata terapiei poate varia. În general, este de ordinul secundelor, pentru că vaporii sunt produși rapid de aparat și inhalați de către copil cu ușurință.

Articole recente: