Cele mai bune biberoane: Ce NU știu mămicile despre sticla și tetina ideală pentru bebeluș

 

Indiferent că alăptezi sau nu, biberonul este un accesoriu de care nu te poți lipsi în primii ani de viață ai bebelușului tău. Este foarte probabil să îl folosești pentru a-i oferi ceaiul, apa, laptele praf sau chiar alte lichide potrivite vârstei sale. Deoarece este un obiect atât de important, probabil ai început din timp să te întrebi care sunt cele mai bune biberoane pentru pruncul tău. Cu o ofertă foarte bogată pe piață, alegerea nu este una tocmai ușoară. Chiar și așa, cu puțină documentare, părinții pot alege o variantă câștigătoare. 

 

 

 

1. Cele mai bune biberoane - Ce trebuie să știe toți părinții înainte de a începe căutările?

Alegerea unui biberon bun este una care implică mai mult efort decât ai crede. Până și în cea mai modestă farmacie locală, vei găsi cel puțin două sau trei standuri cu produse pentru bebeluși de la branduri diferite, fiecare oferind o gamă variată de modele de sticle și tetine. Înainte de a merge cu unul acasă, ține minte aceste principii:

  • Bebelușul este cel care decide care este cel mai bun biberon pentru el. Dacă respinge în mod insistent o sticlă, indiferent de cât de scumpă e, va trebui să cumperi alta. 
  • Fii pregătit să cumperi mai multe biberoane. E bine să începi cu 3 sau 4, pentru a vedea care este cea preferată de bebe. 
  • Pe măsură ce copilul va crește, vei avea nevoie să achiziționezi noi sticle și tetine, potrivite nevoilor sale. 

 

  • Brandurile se gândesc și la confortul părintelui, unele modele fiind optimizate pentru a fi curățate mai ușor, altele având o formă ergonomică.

 

2. Ce biberoane să cumperi pentru un nou-născut?

 

Părinții care vor să afle care sunt cele mai bune biberoane pentru nou-născuți trebuie să știe că brandurile au creat variante speciale pentru această categorie de vârstă. Obiectivul părinților va fi identificarea unui biberon care să fie acceptat de către bebeluș. De asemenea, ei pot avea în vedere problemele cu care se confruntă cel mic în primele luni de viață, adică apariția colicilor. 

Așadar, părinții pot începe să caute cele mai bune biberoane anti-colici. Cum funcționează acestea? Tehnologia are la bază un sistem de ventilare care limitează cantitatea de aer pe care cel mic o înghite atunci când i se administrează hrana potrivită. Atunci când în sistemul digestiv al bebelușului pătrunde prea mult aer, simptomele colicilor pot fi agravate, deoarece se produc mai multe gaze. Folosind un astfel de biberon, riscul este redus considerabil, iar nou-născutul se va simți mai confortabil după hrănire. 

 

Biberonul Philips Avent este considerat unul dintre cele mai bune variante pentru nou-născuți.

 

Detalii aici: https: //www.babyneeds.ro/biberoane/philips-avent-set-cadou-avent-classic.html

 

 

3. Cel mai bun biberon pentru înțărcarea copilului

Atunci când cel mic ajunge la etapa înțărcării, îi poate fi destul de greu să accepte schimbarea. El nu va simți aceeași senzație moale și caldă, cu care a fost obișnuit la sânul mamei. Conștienți de dificultate, producătorii au dezvoltat tetine care imită forma sânului. Ele au baza mai lată și un silicon mai flexibil, foarte rezistent la mușcătura bebelușilor. Capacitatea sticlei trebuie să fie mai mare și sunt apreciate mânerele care îi permit celui mic să țină singur și mai ușor biberonul. 

 

Biberonul Tommee Tippee PP este unul dintre cele mai apreciate pentru această categorie.

 

 

Detalii: https: //www.babyneeds.ro/biberoane/biberon-tommee-tippee-1-buc-340ml-pp-pentru-hrana-densa.html

 

 

 

4. Ce biberoane sunt mai bune pentru a satisface nevoile părinților?

 

Copiii sunt cei care se folosesc cel mai mult de biberoane, dar întreținerea lor cade pe umerii părinților. De asemenea, unele sticle sunt greu de ținut în mână. Este înțelept să alegi un model care să îți facă viața mai ușoară. 

În privința întreținerii, biberoanele din sticlă sunt cele care se curăță și sterilizează cel mai ușor pentru că materialul nu este unul poros, cum este plasticul. Totuși, dacă alegi un astfel de biberon, asigură-te că are un accesoriu pentru protecție anti-șoc, deoarece se poate sparge. Unele modele sunt dotate chiar și cu o funcție de autosterilizare. 

De asemenea, există sticle ce sunt concepute special pentru a fi evidente pe întuneric. Astfel îți poți hrăni copilul noaptea și îl poți adormi fără să fie nevoie să aprinzi o lumină puternică în camera lui, ce l-ar putea deranja. 

Bebe Confort Biberon Evidence PP este un exemplu în acest sens.

 

Detalii: https: //www.babyneeds.ro/biberoane/bebe-confort-biberon-evidence-pp-270-ml-tetina-silicon-roz-0bpa-30000686.html

 

 

Vei reuși cu siguranță să găsești cel mai bun biberon pentru bebelușul tău. Totuși, nu trebuie să te descurajezi dacă cel mic este pretențios. Oferta de produse este foarte bogată, iar brandurile sunt conștiente de nevoile fiecărui copil. Astfel, modelul potrivit te va ajuta să îți hrănești copilul cu cea mai mare grijă și iubire. 

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com, unsplash.com

 

 

 

Articole recente: