Cele mai bune pătuțuri
Vrei să găsești rapid și ușor un pătuț pentru bebelușul care trebuie să sosească în familia ta? Vrei un produs de bună calitate, care să garanteze somnul odihnitor al micuțului, dezvoltarea sa fizică și psihică armonioasă? În continuare, vei găsi un top al celor mai bune pătuțuri pentru bebeluși, vei învăța cum să-l alegi pe cel potrivit copilului tău și care sunt mărcile recomandate.
Cuprins:
1. Cele mai bune pătuțuri - Clasificare TOP 3
Pătuțul este spațiul în care bebelușul se odihnește de la naștere, locul care trebuie să-i asigure dezvoltarea optimă. Pentru părinții care vor un pătuț funcțional, cu un design deosebit, care să se muleze perfect cu restul obiectelor din încăpere, există o ofertă largă de produse în mediul online. Se remarcă în mod deosebit pătuțurile fixe, pliante și multifuncționale.
1.1. Cele mai bune pătuțuri fixe
Pătuțul din lemn clasic rămâne alegerea ideală pentru mulți părinți, chiar și acum, deoarece se simt mult mai în siguranță folosind un produs cu care sunt familiarizați din propria copilărie. Robuste, sigure, elegante, pătuțurile fixe se montează, de regulă, într-un loc ales deja, fără să mai existe tentația de a-l muta.
Pătuțul este fabricat din lemn și are dimensiunile de 120x60 cm. Două bare din gratiile laterale pot fi demontate, pentru a permite accesul copilului în pat. Suporturile saltelei sunt reglabile pe 3 trepte.
BabyNeeds - Pătuț din lemn Căsuța 160x80 cm, Alb + Saltea 15 cm
Pătuțul este din lemn și are un design modern, în formă de căsuță. Este util pentru copiii cu vârsta între 2 și 11 ani și susține o greutate de până la 60 kg. Are dimensiunile interioare de 160x80 cm, greutate de 33 kg și saltea de 15 cm grosime.
Woodies Safe Dreams - Patut din lemn + saltea Noble Cocos-Spuma-Cocos
Pătuțul are un design sofisticat, formă clasică, dimensiuni de 120x60 cm, greutate 14 kg și este fabricat din lemn masiv de pin și MDF. Vine însoțit de saltea cu 2 trepte de setare, de manșon siliconic de protecție.
1.2. Cele mai bune pătuțuri pliabile
Pătuțurile pliante sunt produsele apreciate de părinții care vor să călătorească cu bebe, oferind acel sentiment de siguranță că micuțul este bine. Foarte ușor de transportat dintr-un loc în altul, pătuțul pliant poate fi redus atât de mult încât să încapă într-o geantă de voiaj.
Nuna - Pătuț pliant Sena, Night
Pătuțul este un produs pliant, care se deschide și se închide foarte ușor. Are picioarele dispuse în zig-zag, sistem de blocare, lateralele patului buretate, saltea comodă, cadru din aluminiu. Este recomandat de la naștere până la greutatea copilului de 15 kg.
Lorelli - Patut SLLEP 'N' DREAM 2 niveluri cu balansoar si baldachin Grey Bear
Produsul este un pătuț pliant balansoar, recomandat până la vârsta de 3 ani, dotat cu următoarele caracteristici: 2 nivele, mecanism dublu de siguranță, măsuță de schimbat scutece, sistem de legănare cu posibilitate de blocare a balansului, carusel muzical, tăviță cu 3 compartimente pentru accesorii, buzunar lateral mare, geantă de transport inclusă, saltea de 2 cm grosime etc. Are o greutate de 14 kg.
Chicco - Pat pliant bebe Easy Sleep, Mirage (Gri), 0luni+
Produsul este practic, confortabil și mult mai sigur decât un pătuț din lemn, pentru că bebe nu are în ce să se rănească. Are dimensiuni de 124x79x64 cm și greutate de 9,9 kg. Are inclusă salteluța matlasată.
1.3. Cele mai bune pătuțuri transformabile
Aceste produse pot fi folosite încă de la începutul vieții copilului și până când merge la școală (vârsta de 7 ani). De regulă, acest tip de pat este mai scump decât altele, având în vedere că este dotat cu diferite spații de depozitare sau că poate fi transformat într-o canapea sau pat de adolescent.
Woodies Safe Dreams - Pătuț transformabil Noble Vintage Pentru bebe și junior
Patul transformabil are dimensiuni de 140x70 cm, culoare nuc deschis și o greutate de 32 de kg.
Lorelli Mobilier transformabil 72/190 Mini Max White
Patul multifuncțional poate fi folosit de la naștere până în adolescență și poate fi transformat în trei variante. Are greutatea de 132 kg, dimensiuni de 190x70 cm și e confecționat din lemn și plastic.
MyKids - Patut transformabil cu leganare Alex
Pătuțul este transformabil, devenind birou sau pat pentru adolescenți. Are dimensiuni de 180x70 cm și greutate de 128 kg.
2. Cum alegi cel mai bun pătuț
Fiecare părinte simte bucuria sosirii pe lume a copilului, dar și povara responsabilităților care încep să fie destul de numeroase. Alegerea pătuțului potrivit poate părea, la o primă vedere, destul de simplă, însă nu este chiar așa, pentru că sunt o mulțime de modele în comerț, care mai de care mai tentante. Înainte de a se face achiziția, trebuie să se cunoască în detaliu toate caracteristicile și accesoriile cu care este dotat produsul.
Astfel, alegerea se poate face în funcție de următoarele criterii:
- Siguranța bebelușului. Acest criteriu este cel mai important. Părinții trebuie să găsească un pătuț adecvat, cu ajutorul căruia să poată evita accidentările. Locul de dormit trebuie să aibă margini moi, un design care împiedică o posibilă cădere, saltea fermă, de calitate și certificat, care să garanteze faptul că materialele folosite în fabricarea lui sunt optime și nu pun în pericol sănătatea micuțului;
- Tipul de pătuț. Pe piață există o diversitate mare, așa că este bine să fie cunoscute în detaliu fiecare în parte, pentru a se opta pentru produsul cel mai bun. Se poate alege dintre următoarele tipuri de pătuțuri: fixe, pliabile, transformabile, din lemn, cu schelet metalic, materiale textile și plastice, de voiaj, tip suspendat, balansoar, baldachin, co-sleeper;
- Dimensiunile. Cele mai multe dintre modele sunt de mărime standard, însă pot fi găsite și pătuțuri mai mari, mai ales pentru părinții care își doresc să nu facă investiții rapide în alt produs pe măsură ce copiii lor cresc. Cele mai căutate modele sunt cele de 60x120 și 70x140 cm;
- Materialele din care este confecționat. Foarte mulți părinți recomandă pătuțurile fabricate din lemn, variantele tradiționale, considerându-le sigure și rezistente, însă există și persoane care preferă variantele din plastic și material textil, pentru că sunt ușoare, au un design modern și un look vesel. Pătuțurile de top sunt acelea care vin însoțite de un certificat care să garanteze că vopselurile folosite nu elimină în aer substanțe nocive;
- Funcțiile suplimentare. Acest criteriu face, de fapt, diferența. Pătuțurile dotate cu diferite funcții reușesc să satisfacă aproape toate nevoile unei familii. Părerile pozitive ale multor părinți sunt îndreptate către modelele cu balansoar, care ajută foarte mult când bebelușul are colici, când nu poate să doarmă sau când doar ar dori să fie legănat. Alte tipuri de pătuțuri au roți, pentru a fi deplasate mai ușor, sertare pentru depozitare, măsuță de înfășat etc.
3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro
Mulți producători se întrec în a oferi pătuțuri trainice, sigure, elegante, în care să doarmă confortabil micuții. Magazinul online Babyneeds.ro vine în întâmpinarea tuturor dorințelor cu modele de pătuțuri diverse, fabricate de nume cunoscute în acest domeniu, cum ar fi Lorelli, Chicco, Babyneeds, BabyGo, Cangaroo, Caretero, Deseda, Coccolle, Eurogloria etc.
3.1. Marca Woodies Safe Dreams
Brandul este unul polonez, înființat în 1995, dar familia care îl administrează are 50 de ani de experiență în industria mobilei. Cu multă atenție la cele mai mici detalii, compania a reușit să dezvolte produse potrivite pentru copii, sigure, fabricate din materiale de cea mai bună calitate, pe care le achiziționează de la producători polonezi (lemnul este obținut ecologic). Produsele lor sunt apreciate pentru siguranță (nu au margini și colțuri ascuțite), dar și pentru designul estetic.
3.2. Marca Chicco
Chicco este un producător din Italia care fabrică jucării și îmbrăcăminte pentru copii, deținut de compania Artsana. A luat ființă în 1958 și a primit apelativul primului fiu al lui Pietro Catelli. Foarte important de menționat este faptul că produsele Chicco sunt realizate în funcție de necesitățile copiilor, în urma unor studii realizate și a inovațiilor realizate, și sunt testate strict pentru a garanta siguranță maximă.
3.3. Marca Babyneeds
Brandul este unul autohton, dedicat domeniului puericulturii. Dorința de a oferi celor mici tot ce au nevoie s-a pus în practică rapid cu ajutorul perfecționării în analizele de identificare a produselor celor mai bune. Sloganul brandului este ”Baby Needs, Baby Gets!”. Magazinul oferă obiecte de calitate superioară, realizate în România sau Polonia, practice, fiabile, potrivite oricărui tip de buget.
4. Cum se folosește un pătuț și cum ar trebui poziționat
Pătuțul se montează, de regulă, în camera copilului sau în dormitorul părinților. Această operațiune se va face ținând cont de instrucțiunile producătorului, fără să se aducă modificări și fără improvizații periculoase. Dacă pătuțul este de tip co-sleeper, atunci, va fi așezat lângă patul adulților. Camera trebuie să fie văruită cu mult timp înainte de montarea lui, aerisită bine, fără să fie expusă noxelor periculoase sau fumului de țigări. Patul clasic poate fi așezat lângă orice perete al camerei, mai puțin lângă cel care dă spre exterior.
De asemenea, deși poate părea ciudată indicația de a nu monta pătuțul în apropierea prizelor, cablurilor, televizorului, perdelelor, totuși, ar fi bine ca părinții să înțeleagă că bebe crește foarte repede și că e posibil să nu prevadă exact clipa când va apuca și va trage de diverse obiecte periculoase sau să vrea să pună mâna pe priză.
Pătuțul este complet doar dacă este adăugat la el și de o saltea adecvată, care să ofere un somn relaxant copilului. Se poate achiziționa împreună cu patul sau separat, cu multă precauție la materialul din care este confecționată, deoarece trebuie să fie compatibilă cu pielea delicată a bebelușului. Pernele și protecțiile laterale nu se utilizează în primele luni pentru a nu risca sufocarea micuțului. Dacă patul are sertare sau diferite spații de depozitare, atunci trebuie folosite corespunzător și se vor închide bine după fiecare folosire.
Sursa foto:
shutterstock.com
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune pătuțuri
Care este cel mai bun pătuț pentru bebe: co-sleeper sau multifuncțional?
Cel mai bun pătuț pentru un nou-născut este cel de tip co-sleeper, iar pentru un bebe mai mare sau pentru un junior, pătuțul multifuncțional oferă mai multe avantaje.
Cum alegi cel mai bun pătuț pentru copil?
Alegerea unui pătuț de calitate se va face ținând cont de următoarele criterii: dimensiuni, tip, material, siguranță, funcții suplimentare și preț.
Unde trebuie să se monteze pătuțul copilului?
Pătuțul se va monta în camera copilului sau în cea a părinților, la distanță de diferite obiecte care i-ar putea pune în pericol sănătatea. Patul de tip co-sleeper se poate așeza lângă patul adulților, în așa fel încât mama să fie aproape pentru alăptare din poziția culcat.
Cum se montează pătuțul?
Pătuțul se montează simplu, fără a fi necesare multe cunoștințe tehnice în acest sens, dar ținând cont permanent de instrucțiunile producătorului și fără să se facă modificări sau improvizații.
Care este funcția suplimentară a pătuțului pe care și-o doresc toți părinții?
Cel mai bun pătuț trebuie să aibă unele caracteristici utile atât copilului, cât și părinților. Cei mai mulți recomandă funcția de leagăn, extrem de utilă atunci când bebelușul plânge sau când nu vrea să adoarmă.
Articole recente:
Odată cu venirea toamnei, răcelile și alte afecțiuni respiratorii devin mai frecvente, afectând în speci...
Somnul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, iar o rutină de somn bine stabilită poate face d...
Cuprins: Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța scaunelor auto în siguranța copiilor ...
Cuprins: 1. Introducere 2. Înțelegerea crizelor de furie 3. Pregătirea pentru ieșirile...
Cuprins: 1. Introducere 2. Importanța rutinelor sănătoase pentru copii 3. Stabilirea unei ru...