Cele mai bune periuțe de dinți pentru copii

Topul celor mai bune periuțe de dinți pentru copii te poate sprijini în căutările tale, mai ales dacă nu știi către ce tip de produs să-ți îndrepți atenția. În cazul în care vrei să selectezi varianta ideală pentru copilul tău, studiază cu atenție acest clasament, pentru a descoperi opțiunile care sunt cele mai apreciate pe piață, dar și informații și recomandări utile.

1. Cea mai bună periuță de dinți pentru copii - Clasament TOP 3

Iată un clasament care îți va dezvălui cele mai bune periuțe de dinți, ideale atât pentru bebeluși, cât și pentru copii mai mari. În cadrul acestui top, vei putea cerceta caracteristicile lor, dar și factori PRO și CONTRA, care să te ajute pentru a lua cea mai bună decizie atunci când alegi o periuță:

Dr. Brown's - Periuta de dinti design girafa

Caracteristici produs

  • Periuță de tip clasic
  • Potrivită pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani
  • Perii sunt delicați cu gingiile sensibile
  • Are o structură moale
  • Dotată cu o bază stabilă, care are rolul de a menține periuța în poziție verticală
  • BPA Free (nu conține bisfenol A)

PRO

  • Design atractiv pentru copii
  • Ideală pentru copiii mici, ajutând la igiena orală a acestora
  • Preț accesibil

CONTRA

Nu are funcții sau accesorii suplimentare

Vezi AICI preț

Babyono - Periuta de dinti pentru copii, roz

Caracteristici produs

  • Periuță de tip clasic
  • Potrivită pentru copii cu vârsta de peste 6 luni 
  • Alcătuită din silicon moale și plastic
  • Este dotată cu un limitator, care are ca scop prevenirea unei introduceri prea adânci a periuței în gură
  • Are o ventuză destinată fixării periuței pe chiuvetă
  • Este fabricată din materiale sigure și durabile
  • BPA Free (nu conține bisfenol A)
  • Dimensiuni: 11,5 x 4,5 cm
  • Greutate: 0,023 g

PRO

  • Poate fi utilizată și pentru masarea gingiilor
  • Design atractiv
  • Preț accesibil

CONTRA

-

Vezi AICI preț

Agu - Periuta de dinti Smart SKT6 Electrica

Caracteristici produs

  • Periuță electrică
  • Recomandată pentru copii cu vârsta de peste 3 ani
  • Mâner impermeabil cu inserție de silicon
  • 3 moduri de funcționare – vibrație sonică în 3 trepte
  • Bateria este reîncărcabilă
  • Capul poate fi înlocuit (kit-ul conține 2 capete de perie)
  • Periuța este dotată cu un senzor care înregistrează procesul de periere
  • Utilizatorii se pot conecta la aplicația AGU, care supraveghează eficiența utilizării, prin intermediul personajului interactiv Brushy
  • Are temporizator și semnalizare prin vibrații (la fiecare 20 de secunde, vibrațiile se opresc, pentru a-i indica celui mic că trebuie schimbată zona de periere)
  • Pachetul conține cablu USB-C, mufă de silicon, port de încărcare, un set de stickere și un manual de instrucțiuni

PRO

  • Periaj interactiv – Personajul Brushy învață copilul cum să se perieze corect, repetând mișcările împreună cu acesta
  • Aplicația este dotată cu recompense interactive – la finalul ședinței de periat, cel mic este recompensat cu un sticker
  • Senzorul înregistrează și analizează în permanență procesul de periere
  • Design atractiv

CONTRA

Prețul este mai ridicat 

Vezi AICI preț

2. Cum aleg o periuță de dinți bună pentru copii?

Pentru a opta pentru cea mai bună periuță de dinți pentru copilul tău, este recomandat să ții cont de câteva criterii și caracteristici. Acestea te vor ghida în direcția potrivită și te vor sprijini pe parcursul întregului proces de selecție. Iată care sunt detaliile pe care trebuie să le iei în calcul: 

Tipul de periuță

În primul rând, trebuie să te gândești dacă vrei să-ți îndrepți atenția către o periuță clasică sau către una electrică. Cea clasică este mai simplu de folosit și nu necesită încărcare, însă trebuie schimbată la aproximativ 2-3 luni. Cea electrică poate fi cu baterie sau cu acumulator – în cazul celor cu baterii, trebuie să ai grijă să ai baterii de rezervă în casă, pentru a le putea schimba pe cele care s-au consumat, ori de câte ori este nevoie, iar, în cazul periuțelor cu acumulator, trebuie să ai grijă ca periuța să fie pusă la încărcat, pentru a putea fi folosită în continuare.

Vârsta copilului

Vârsta este un factor foarte important, pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când selectezi un model de periuță. Poți citi specificațiile produsului sau, dacă vrei să afli mai multe informații, poți cere sfatul unui medic stomatolog, care îți va spune exact ce produse sunt potrivite pentru grupa de vârsta din care face parte copilul tău. Așadar, este bine să te orientezi către o periuță care să vină în întâmpinarea nevoilor prichindelului tău, din toate punctele de vedere.

Design-ul

Deși designul poate părea un detaliu nesemnificativ atunci când vine vorba despre periuțe de dinți, de fapt, pentru copii poate fi un amănunt esențial. Un model atractiv poate contribui major la implicarea pe care cel mic o va avea în procesul de periere. Prin urmare, dacă cel mic este suficient de mare, îi poți cere părerea atunci când selectezi periuța. Astfel, alegându-și modelul preferat, va fi mult mai încântat să-l folosească cât de des este necesar. Există variante cu personaje din desene animate sau cu animale, dar și alte opțiuni atractive, care pot include culori vii, luminițe, melodii sau diverse elemente originale.

Funcțiile suplimentare

Funcțiile suplimentare pot îmbunătăți experiența de utilizare, transformând procesul de periere într-un proces distractiv și interactiv. În general, vei găsi aceste funcții la periuțele electrice. Astfel, unele pot fi dotate cu timer, senzor de presiune, display sau cântece, în vreme ce altele pot veni la pachet cu aplicații speciale și personaje deosebite, care să interacționeze cu cel mic pe toată durata utilizării periuței, analizând eficiența perierii și oferindu-i recompense animate pentru fiecare proces reușit. 

Accesoriile

Accesoriile reprezintă un element care trebuie luat în calcul, indiferent dacă optezi pentru o periuță clasică sau pentru una electrică. În ceea ce privește periuțele clasice, există modele care vin la pachet cu ventuze, capete de protecție sau alte accesorii speciale, iar, la periuțele electrice, există kit-uri care oferă capete de schimb, carcasă pentru protecție, acumulatori suplimentari sau stand de încărcare și multe alte obiecte necesare sau, pur și simplu, interactive.

Duritatea

Duritatea periilor poate varia atât în funcție de vârsta copilului tău, cât și în funcție de caracteristicile danturii sale. De regulă, trebuie ținut cont de starea în care se află dinții celui mic – dacă sunt sănătoși, dacă au anumit probleme, etc. În cazul în care ai nelămuriri, poți cere sfatul unui medic stomatolog, pentru a vedea ce recomandări îți face acesta. În funcție de îndrumările sale, vei putea opta pentru peri moi sau medii (în general, cei duri sunt recomandați pentru adulți).

Prețul

Prețul este important în orice achiziție, însă el trebuie așezat, în permanență, în balanță cu factorul calitate. Așadar, pentru a achiziționa produse în mod eficient, este bine să-ți setezi un buget orientativ, pe care să te poți baza în căutările tale. Tu decizi dacă limitele bugetului sunt flexibile sau nu, însă, este esențial să ții cont de caracteristicile articolelor și să faci o comparație între acestea, luând în calcul nu numai prețul, ci și ceea ce oferă ele.

Brandul

Nu întotdeauna brandul este un criteriu de bază în procesul de selecție – există modele atractive și eficace, realizate de producători mai puțin cunoscuți, dar și variante premium, de top, realizate de branduri renumite în domeniu. Pentru a afla detalii suplimentare despre mărcile pe care le iei în considerare, te poți documenta cu privire la proveniența acestora, dar și la experiența pe care o au în acest segment de piață. Astfel, vei putea descoperi informații utile, referitoare la brandul respectiv.

3. Mărci recomandate de Babyneeds

Pentru a alege cele mai bune periuțe de dinți, pentru bebeluși sau pentru copii, este bine să ții cont de câteva recomandări utile. Fie că ești în căutarea unor variante clasice, potrivite pentru bebe, fie că vrei să descoperi periuțele electrice, ideale pentru copii de diferite vârste, cu siguranță îți dorești să achiziționezi modele de top,  care să-ți ofere un bun raport calitate-preț. Echipa Babyneeds îți pune la dispoziție următoarea recomandare: trei branduri cunoscute – Dr. Brown’s, Babyono și Agu. Iată câteva informații despre aceste mărci:

3.1. Marca Dr. Brown’s

Dr. Brown’s este un brand foarte cunoscut pe piața producătorilor de articole pentru bebeluși și copii. Având o experiență de peste 20 de ani, această companie a adus inovații în domeniu, contribuind la crearea unor produse care să aducă un plus în procesul de îngrijire a copiilor. Aceștia promovează nutriția optimă și stilul de viață sănătos. Unul dintre cele mai renumite produse Dr. Brown’s este biberonul Natural Flow®, care a fost creat de către un doctor, în anul 1996. Acest biberon este dotat cu un sistem de ventilație intern, care contribuie la păstrarea vitaminelor A, C și E, prin procesul de minimizare a oxidării. Deși acesta este unul dintre cele mai cunoscute produse, și articolele de igienă dentară se remarcă prin calitate și performanță. Acestea ajută la menținerea igienei orale optime, fiind special inventate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor mici (în gama Dr. Brown’s poți găsi pastă de dinți naturală, periuțe de dinți cu peri moi și mânere flexible, etc.).

3.2. Marca Babyono

Babyono este un brand polonez, care a fost înființat în anul 1990. Compania are o experienț de peste 30 de ani în crearea de produse necesare pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copiilor. Aceștia produc articole ușor de utilizat, ergonomice și rezistente, care să satisfacă nu doar nevoile celor mici, ci și cele ale părinților. Prioritatea aceste firme este aceea de a crea obiecte care să respecte toate normele de siguranță, impuse de standardele UE. Toate articolele sunt testate în detaliu înainte de a fi comercializate, iar întregul proces de producție este supravegheat îndeaproape, pentru a asigura un nivel înalt de calitate. Babyono a primit, de-a lungul timpului, o mulțime de premii și aprecieri, fiind lider de piață în repetate rânduri.

3.3. Marca Agu

AGU este un acronim pentru Advanced Growing Up și este un brand elvețian care creează produse pentru copii, folosind tehnologii inovatoare, de ultimă generație. Aceștia își propun să producă device-uri interactive, pe care părinții să le poată folosi în viața de zi cu zi, în procesul de îngrijire a copiilor. AGU se bazează pe un sistem smart, care conține aplicații user-friendly și programe care facilitează înregistrarea și stocarea unor date utile, referitoare la evoluția copilului, de la o zi la alta. De asemenea, aplicația este interactivă și poate fi extrem de distractivă pentru cei mici.

Cum se folosește și se întreține o periuță de dinți?

În primul rând, pentru a folosi corect o periuță de dinți, trebuie să ții cont de specificul ei. Dacă bebelușul tău este prea mic pentru a se peria singur, este recomandat să urmezi instrucțiunile oferite de producător, pentru a te asigura că abordezi periajul în mod corect. Și în ceea ce privește periuțele electrice, de exemplu, manualul de utilizare este un ghid util. Fiecare model poate fi diferit și poate avea diverse funcții și accesorii – de aceea, trebuie să citești cu atenție indicațiile din manual. 

În ceea ce privește întreținerea periuței, ea trebuie clătită bine sub jetul de apă, după fiecare utilizare. De asemenea, mai ales în cazul periuțelor electrice, trebuie să verifici produsul înainte și după folosire, pentru a observa eventuale deteriorări. De regulă, este recomandat ca periajul să fie supravegheat de către un adult, mai ales în cazul copiilor mici.

În concluzie, periuța de dinți este un obiect important în viața unui copil, deoarece contribuie la păstrarea igienei dentare optime și la îngrijirea danturii și a gingiilor. O bună sănătate orală prevină apariția cariilor și a altor probleme de dentiție – așadar, optează pentru produse de calitate, care să fie potrivite pentru copilul tău!

Sursă foto: shutterstock.com, babyneeds.ro

5. Întrebări și răspunsuri frecvente (FAQ) - 5 întrebări și răspunsuri despre periuțe de dinți pentru copii

Care este cea mai bună periuță de dinți electrică pentru copii?

Periuța de dinți electrică este recomandată pentru diverse categorii de vârstă – cea mai bună periuță este cea care este potrivită pentru etapa respectivă de dezvoltare, oferind accesorii și funcții necesare pentru o îngrijire corespunzătoare.

Ce periuțe de dinți trebuie să cumpăr pentru bebeluși?

Bebelușii au nevoie de produse special create pentru ei – periuțele de dinți cu peri moi sunt ideale pentru aceștia, deoarece sunt  prietenoase cu gingiile lor. 

Ce tipuri de periuțe există pentru copii?

Există două categorii de periuțe pentru copii – clasice și electrice (acestea pot fi, la rândul lor, cu baterii sau cu stație de încărcare).

Cum să aleg o periuță ideală pentru copii?

Pentru a alege cea mai bună periuță pentru copii, trebuie să ții cont de mai multe detalii: duritatea, accesoriile, design-ul, funcțiile suplimentare, categoria din care face parte, vârsta pentru care este recomandată, etc.

Ce branduri de periuțe de dinți pentru copii recomandați?

Sunt mai multe branduri pe care le poți lua în considerare, însă unele dintre cele mai renumite sunt Dr. Brown’s, Babyono și Agu. 

Articole recente: