Cele mai bune skateboarduri

Vrei să-i impulsionezi pe cei mici să iasă din casă și să abandoneze sedentarismul? În continuare vei descoperi de ce skateboarding-ul te va ajuta în acest sens, care sunt cele mai bune produse, cum să-l alegi pe cel mai de calitate, care sunt mărcile recomandate, chiar și cum să îți înveți copilul cum să folosească un skateboard în așa fel încât să progreseze cât mai repede. De asemenea, vei afla răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect interesant, care să te ajute să faci alegerea corectă.

 

 

1. Cele mai bune skateboarduri - Clasificare TOP 3

 

Skateboardul este o placă pe care se prind două axe cu 8 șuruburi, iar la capătul lor se află cele 4 roți, fiecare având câte 2 rulmenți, folosit deseori pentru distracție, antrenamente sportive sau pentru deplasarea dintr-un loc în altul prin oraș. Pe piață există o ofertă bogată de skateboarduri pentru copii, cu design și dimensiuni diferite, modele clasice, cu deck plat sau curbat, versiuni mai mari și mai lungi (longboard), casterboard (cu tehnologie inovatoare), dar și modele electrice, dotate cu motoraș.

 

Produs

Skateboard pentru copii Globo

Spartan Pennyboard Hattric

Ninco - Skateboard electric

Caracteristici

Skateboardul este special fabricat pentru copii

Are lungimea de 57 cm, înălțimea de 13 cm și adâncimea de 15 cm

Este confecționat din material plastic turnat

Suportă o greutate maximă de 50 kg

Vine în mai multe culori

Skateboardul este confecționat din plastic dur, rezistent

Are rulmenți ABEC7 și tren de aterizare din aluminiu

Rezistența la abraziune 82A

Greutatea suportată este 100 kg

Skateboardul este electric 

Greutate maximă admisă de 100 kg

Platforma este din bambus

Viteza reglabilă de până la 15 km / h

Dimensiunea plăcii este 70 cm x 22 cm

Timp de încărcare e de 1,5 ore

PRO

Este ușor de folosit și de transportat de către copii

Oferă stabilitate 

Este rezistent 

Raport calitate - preț foarte bun

Materialele sunt foarte rezistente

Permite efectuarea unor trucuri simple și rularea cu viteză

Model cu grafică frumoasă

Este perfect pentru călătorii pe distanță scurtă, pentru divertisment și relaxare

Se controlează cu telecomanda

Oferă stabilitate în mișcare

Contra

Nu este potrivit pentru adulți

Este contraindicat copiilor mai mici de 3 ani

Nu excelează la capitolul design

Este recomandat copiilor cu vârste de peste 8 ani

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

 

1.1. Cele mai bune skateboarduri clasice

 

Skateboardurile clasice sunt printre cele mai populare, au dimensiuni variate și permit adaptarea la înălțime și măsura de pantof. Ele sunt apreciate de copii, tineri și adulți pasionați de skateboarding în egală măsură.  

Stamp - Skateboard Spiderman

Vezi AICI preț

 

Skateboardul este diferit pe cele două părți, are roți din PVC, dimensiunea plăcii e de 70 x 20 cm și greutate de 1 kg.

 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

 • este potrivit pentru băieței datorită designului deosebit

 • poate fi lesne de mânuit pentru că este ușor

 • raportul calitate - preț este excelent

 • nu e potrivit pentru adulți

Stamp - Skateboard Disney Cars

Vezi AICI preț

 

Skateboardul are un design deosebit și dimensiuni 70 lungime și 20 lățime. Roțile sunt fabricate din PVC și are o greutate de 1 kg. 

 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

 • este decorat diferit pe cele două fețe

 • se poate manevra simplu de către copii

 • are o greutate mică și este simplu de transportat dintr-un loc în altul

 • prezintă un bun raport calitate - preț

 • nu vine însoțit de termen de garanție

Mesuca - Skateboard Ferrari din Polipropilena, Roșu

Vezi AICI preț

 

Skateboardul are o platformă rezistentă, din polipropilenă cu model antiderapant, rezistentă la zgârieturi, prinsă cu șuruburi din oțel carbon. Are roți cu rulmenți ABEC-5, cadru din aluminiu, iar dimensiunile sunt 56.5 x 14.5 cm (platforma). Produsul prezintă o greutate de 2.5 kg și permite o greutate maximă de 50 kg.

 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

 • are un decor deosebit, cu sigla Ferrari

 • este rezistent la zgârieturi

 • este antiderapant

 • roțile sunt mari și durabile

 • confortul e mare, chiar și pe suprafețe inegale

 • raportul calitate - preț este excelent

 • este destinat copiilor, adulții au o greutate mai mare decât este permisă

 

1.2. Cele mai bune skateboarduri electrice

 

Skateboardurile electrice sunt preferate tot mai mult pentru că oferă o modalitate ușoară de deplasare și păstrarea unui stil de viață sănătos și activ. Dacă skateboardul clasic este manevrat doar cu ajutorul mișcărilor, cel electric vine cu o telecomandă care permite controlarea sa. 

Razor Razor Cruiser Electric Skateboard

VEZI PRODUSE

 

Skateboardul are puntea fabricată din lemn de arțar și o capacitate de încărcare maximă admisă de 100 kg. Dimensiunile sunt 75.4 x 27 cm. Viteza maximă este de 16 km / h, iar autonomia poate fi de până la 40 minute de utilizare continuă. Este recomandat a fi folosit de la 9 ani în sus. 

 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

 • fabricat din materiale de calitate superioară

 • oferă o experiență deosebită și poate fi considerat unul dintre cele mai bune skateboarduri electrice din lume

 • autonomia este destul de bună

 • are tehnologie de ultimă generație

 • prețul este mai mare în comparație cu skateboardurile clasice

Ninco - Skateboard electric

Vezi AICI preț

 

Skateboardul este electric și admite o greutate de 100 kg. Platforma este confecționată din bambus, cu dimensiune de 70 x 22 cm. Viteza poate ajunge până la 15 kg. 

 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

 • este perfect pentru călătorii scurte

 • produsul este confecționat din materiale de cea mai bună calitate

 • prinde viteză și se descurcă bine în mediul urban

 • timpul de încărcare este relativ mic

 • prețul este ridicat

 • greutatea este mai mare (9kg) comparativ cu produsele clasice

Acer Skateboard electric 150 w

VEZI PRODUSE

 

Skateboardul este electric, ajungând la o viteză de până la 14 km /h, și are următoarele dimensiuni 680 x 190 mm. Durata de încărcare a acumulatorului este de 3 ore. 

 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

 • materiale rezistente în timp

 • are autonomie de 20-30 km / h

 • frânează din telecomandă

 • are garanție 2 ani

 • preț accesibil

 • durata mai mare de încărcare a acumulatorului 

 

2. Cum aleg cel mai bun skateboard

 

Skateboardingul este o pasiune din ce în ce mai întâlnită și în rândul românilor, nu doar a copiilor, ci și a adulților, pentru că oferă ocazia de a petrece timp de calitate în aer liber, de a face mișcare și de a putea să se deplaseze în diferite locuri mai rapid. Acest echipament sportiv este alcătuit dintr-o placă de care sunt atașate 2 sau 4 roți. Se pune în mișcare când utilizatorul își face avânt cu piciorul. 

 

Pe piață există o mulțime de modele de skateboarduri, așa că este important înainte de a alege să se facă puțină cercetare în acest sens. Criteriile de ținut seama sunt numeroase, dintre ele evidențiindu-se următoarele:

 

 • Tipul. Există diferite modele de skateboard, clasice sau moderne, dar și variantele electrice. Dintre cele moderne pot fi menționate longboardul, care nu are deck-ul curbat în extremități, fiind utilizat pentru deplasare și mai puțin pentru acrobație, și casterboardul, format din două deck-uri platformă, independente una de cealaltă și unite printr-un ax;

 

 • Experiența utilizatorului. Cei care se pricep să-l folosească sunt experții ce cunosc toate trucurile și știu exact ce skateboard își doresc. Începătorii, însă, trebuie să aleagă o placă stabilă și rezistentă, ei începând acum să deprindă tainele acestui sport și reușind doar să-și țină echilibrul;

 

 • Materialul. Există plăci fabricate din diferite materiale, cum ar fi lemn de arțar, bambus, plastic, acestea arătând practic cât sunt de flexibile și de rezistente. Produsele din plastic nu sunt adecvate adulților, având o rezistență inferioară la sarcini mari;

 

 • Greutatea. Skateboardurile cu o greutate mai mică sunt destinate copiilor, adolescenților și tinerilor, iar cele cu greutate mare sunt potrivite adulților, existând produse ce pot susține și 100-120 de kg;

 

 • Prețul. Cele mai bune materiale presupun din start costuri mai mari. Pentru începători este indicat să se opteze pentru produse ieftine, deoarece nu au nevoie de caracteristici tehnice deosebite, mai ales că nu execută acrobații, ci doar își vor ține echilibrul.  

 

3. Mărci recomandate de Babyneeds.ro

 

Produsele de calitate sunt foarte importante pentru obținerea unei experiențe deosebite, așa că magazinul Babyneeds.ro recomandă skateboarduri fabricate de branduri, precum: Ninco, Seven, Globo, Spartan, Mesuca, Stamp.

 

3.1. Marca Ninco

 

Firma și-a început activitatea în 1993, în Spania, în orașul Barcelona, producând mai întâi aparate de tip slot machine. După anul 2000, producția se diversifică apărând diverse produse pentru hobby, cum ar fi mașinuțele controlate prin radio, dronele, roboții etc. Skateboardurile electrice fac parte din oferta firmei de puțin timp, dar se remarcă prin calitate desăvârșită și performanțe demne de remarcat.  

 

3.2. Marca Seven

 

Brandul Seven a apărut în Marea Britanie, oferind clienților de peste 20 de ani produse din domeniul sportului. Motto-ul companiei se bazează pe ideea că vrea să fie cunoscută ca o comunitate de persoane și nu ca o firmă personală. Printre produsele populare se numără skateboardurile, trotinetele și piesele de schimb pentru acestea, toate de cea mai bună calitate și la prețuri accesibile. 

 

3.3. Marca Globo

 

Brandul Globo Toys oferă jucării pentru copii de toate vârstele, mesajul companiei fiind că acestea sunt extrem de importante în călătoria de la naștere până la maturitate. Produsele lor îndeplinesc cele mai stricte condiții impuse de Uniunea Europeană, fiind certificate ca produse sigure. 

 

4. Cum se folosește cel mai bun skateboard

 

Înainte de a folosi skateboardul este vital să se achiziționeze și echipamentul adecvat pentru protecție, indiferent că este vorba despre un copil, tânăr sau adult. Astfel, pot fi menționate următoarele accesorii: skate shoes, recomandați pentru talpă dreaptă, care nu alunecă, cască, genunchiere, cotiere, mănuși, cască. Ele protejează persoana în cazul în care apar incidente nedorite. 

 

După ce și-a pus echipamentul, ar fi bine să ceară asistența unui prieten, care să-l sprijine atunci când are probleme de echilibru. Cu răbdare și perseverență se vor deprinde tainele acestui sport interesant și plin de adrenalină. Deprinderea acestor abilități se va face când afară este frumos, nefiind indicat să se practice skateboardingul pe timp de ploaie, zăpadă sau furtună, nici în zone aglomerate. Curtea casei și aleile parcului din apropiere pot deveni spațiile ideale în acest sens. 

 

Principala regulă este să se pună un picior pe placă și cu celălalt să se ia avânt. Apoi, după ce această mișcare este bine controlată și se poate păstra echilibrul, se poate trece la învățarea altor trucuri, inclusiv la realizarea unor diferite stiluri de oprire. 

 

Placa de skateboard va fi curățată după folosire, pentru a rezista cât mai mult în timp. De regulă, se va șterge cu o cârpă umedă, dar uneori va fi nevoie și de o revizie completă, atunci când vor fi folosite cheia de piulițe, uleiul, cârpa, șervețelele. La început sunt scoase rotițele și sunt îndepărtați rulmenții (aceștia sunt puși în ulei pentru a se lubrifia și nu este indicat să se folosească apă pentru că favorizează apariția ruginii). Placa este curățată bine cu apă și săpun, apoi se va șterge cu șervețelele pentru a se usca. 

 

Surse foto:

shutterstock.com

babyneeds.ro

 

5. Întrebări și răspunsuri despre cele mai bune skateboarduri

 

Care este cel mai bun skateboard pentru copii?

Cel mai bun skateboard pentru copii este cel care are o greutate mică pentru a fi ușor de manevrat și de transportat, destinat începătorilor, cu un design atractiv, pe ambele părți ale plăcii.

 

Cum alegi cel mai bun skateboard?

Alegerea celui mai bun skateboard se va face ținând cont de anumite criterii esențiale, cum ar fi: tipul produsului, materialul din care este fabricat, experiența utilizatorului, greutatea, prețul etc.

 

Cum cureți o placă de skateboard?

Placa de skateboard trebuie curățată după fiecare utilizare cu o cârpă sau cu o periuță pentru a fi îndepărtate urmele de murdărie. Uneori se va realiza o curățare profundă: vor fi desprinse roțile, iar rulmenții se vor lubrifia cu ulei pentru a nu rugini. Toate celelalte elemente se vor spăla cu apă și detergent sau săpun, apoi vor fi șterse bine.

 

Ce echipament de protecție este necesar pentru a folosi skateboardul?

Echipamentul de protecție necesar pentru utilizarea skateboardului este alcătuit din următoarele elemente: skate shoes, cască, genunchiere, cotiere, mănuși, cască.

 

Cum folosești skateboardul?

Skateboardul trebuie folosit doar după ce ți-ai pus echipamentul de protecție, experții recomandând sprijinul unui prieten experimentat. La început se vor face exerciții în curtea casei, pe aleea din preajma locuinței sau într-un parc, în locuri puțin aglomerate, mai ales când timpul este frumos. 

 

Ciornă

Produsele au fost alese în funcție de tipul de skateboard, de părerile clienților, de caracteristicile tehnice, de site-urile comparatoare de prețuri.

 

Articole recente: