Cum alegem o lenjerie de patut pentru bebelusul nostru?

Alegerea adecvata a lenjeriei de pat pentru bebelusi este una foarte importanta.

Fie ca alegi o lenjerie de patut, o perna sau o saltea, toate sporesc confortul copilului in timpul noptii, ii protejeaza sanatatea si ii asigura un somn linistit si odihnitor.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa-l urmaresti in achizitionarea lenjeriei de pat este siguranta pe care o ofera copilului, asigurata de materiale organice.

In prezent, lenjeriile pentru bebelusi sunt disponibile in diverse variante de material. Cel mai raspandit este bumbacul, care este un material 100% natural, care respira adecvat inclusiv in sezonul cald. Riscul de alergii de contact care insoteste bumbacul este extrem de mic. Pe cand un material sintetic predispune copiii la alergii si afectiuni severe ale pielii.

Pentru a evita acest gen de probleme, va recomandam sa achizitionati numai asternuturi certificate si testate, sa le evitati pe cele vandute in conditii dubioase.

Un alt criteriu important in alegerea lenjeriei sunt dimensiunile acesteia. O lenjerie de pat prea mare poate creste riscul de sufocare la bebelusi.

Negresit, la lenjeriile de pat pentru bebelusi, nu este indicat sa aiba butoane, cusaturi brute, fiindca pot perturba somnul copilului. In somn. copiii cresc, castiga putere si recupereaza energia pierduta.

Nu in ultimul rand, alege lenjerii de culori vii, calde, placute la ochi.  Indiferent ca sunt modele simple, cu imprimeu sau broderie, il vor proteja de visele urate pe timpul noptii.Articole recente: