Cum poti scapa naturist de tensiunea in sarcina

O problema de sanatate extrem de grava pentru o gravida este cea a tensiunii foarte ridicate, ce pune in pericol atat mama, cat si fatul. Medicul devine cel mai bun ajutor al unei viitoare mamici ce se confrunta cu o astfel de situatie. Pentru necunoscatori, tensiunea arteriala reprezinta o presiune exercitata de coloana de sange asupra peretelui vascular, care are loc in timpul contractiei si relaxarii ritmice a inimii.

Pentru mama, aceasta problema poate sa duca la deces daca nu este tratata la timp si poate favoriza aparitia de complicatii in cazul fatului (de la restrictii de crestere si pana la deces in uter). Pot fi identificate doua tipuri de hipertensiune arteriala la gravide (hipotensiunea nu pune in pericol nici fatul si nici mama): cronica si gestationala (de sarcina).

Tensiometru pentru incheietura mainii LA090204 - Lanaform

Iata cateva informatii utile pentru o gravida

Tensiunea arteriala la gravide devine periculoasa in anumite circumstante, iar complicatiile ei sunt complexe si grave, astfel incat este nevoie ca femeile aflate in aceasta conditie sa fie atent monitorizate de medic. Tratamentele in acest caz le poate oferi doar specialistul, fie ca este vorba despre cele medicamentoase, fie ca sunt naturiste, fiecare fiind prescrise in functie de patologie si in colaborare cu medicii cardiologi.

Cine poate avea o astfel de problema

Aparat de masaj Skin Mass Lanaform

Nu toate femeile insarcinate au parte de probleme de acest fel, specialistii identificand urmatoarele cazuri:

  • Femeile obeze;
  • Gravidele care prezinta probleme cardiace;
  • Persoanele ce au diabet;
  • Cele hipertensive in afara sarcinii;
  • Se poate intampla sa fie indusa la paciente tinere (16-18 ani), cu insuficienta circulatorie.

Alimentatie echilibrata si sanatoasa

Mai ales pe durata sarcinii, femeile cu o astfel de problema trebuie sa aiba mare atentie la ceea ce mananca, astfel se pot evidentia urmatoarele lucruri:

  • Reducerea consumului de sare;
  • Eliminarea alimentelor care contin bicarbonat de sodiu sau carne afumata pentru ca a fost tratata cu nitrat de sodiu;
  • Se evita grasimile din alimente (unt, margarina, prajeli, dulciuri);
  • Se mananca alimente bogate in acizi grasi esentiali (ulei de masline, peste, nuci, seminte).

Tensiometru de incheietura Laica BM1001

Tratamente naturiste pentru hipotensiune

Desi problemele pe care le-ar putea aduce femeii gravide sau fatului sunt mult mai mici, hipotensiunea poate fi corectata daca se cunosc cauzele, cateva remedii putand fi folosite cu incredere:

  • Lichidele cresc volumul sangvin si previn deshidratarea, astfel incat orice tip de ceai (exista totusi plante contraindicate in sarcina, asa ca gravidele vor fi atente la acest aspect) poate fi benefic asupra unei tensiuni mici;
  • Se poate consuma rozmarin de trei ori pe zi (nu seara pentru ca da insomnii), dar periodic, nu regulat;
  • Ciubotica-cucului este o alta planta care actioneaza regland circulatia la nivelul inimii si al creierului;
  • Orice ceai sau lichid pe care il consuma o gravida trebuie insa recomandat de medic.

Tratamente naturiste pentru hipertensiune

Pentru aceasta problema, cateva remedii interesante pot aduce un mare ajutor gravidelor aflate in necaz, astfel se pot identifica:

  • Uleiul de catina preparat acasa chiar prin presarea la rece a fructelor (sucul obtinut se tine la rece si se consuma inainte de masa);
  • Frunzele de maslin (o infuzie din 25 de grame de plante si o ceasca de apa, se mai pot adauga frunze de paducel sau matasea porumbului);
  • Ceaiul de flori de tei relaxeaza foarte usor avand efecte benefice asupra hipertensiunii pe sistem nervos;
  • Usturoiul (poate fi consumat zilnic, dar nu in abuz);
  • Plante cu actiune diuretica (mesteacanul, coada-calului, cozile de cirese etc), cu actiune tonic-cardiaca, de normalizare a valorilor tensiunii arteriale (paducel, lavanda, sunatoare, troscot etc).

Aromaterapia, soarele si acidul folic

Trei elemente extrem de importante in cazul unei gravide, aromaterapia, soarele si acidul folic reusesc cu succes sa aduca beneficii organismului afectat de tensiunea arteriala:

  • Se face o baie calda in care se adauga cateva picaturi de bergamota, de musetel sau de romanita;
  • O plimbare de 30 de minute in parc ofera organismului vitamina D necesara, calciul se asimileaza mai bine, iar arterele se relaxeaza;
  • Acidul folic combate presiunea arteriala ridicata;
  • Mai sunt recomandate si calciul, magneziul, potasiul, coenzima Q10 si uleiul de peste.

Tu cum ai reusit sa eviti complicatiile de acest fel pe perioada sarcinii?

Multe dintre mamici au recunoscut faptul ca un rol important in acest sens l-a avut faptul ca au renuntat la fumat, la alcool si au incercat pe cat posibil sa nu se streseze inutil. Pe langa acestea au folosit cateva exercitii si tehnici de respiratie care au relaxat organismul si au purtat un produs extrem de util, anume un tensiometru de incheietura, ce le-a ajutat sa-si monitorizeze rapid pulsul si tensiunea arteriala, sa ia cele mai bune decizii pentru a se trata.

Acest produs ofera vizualizarea cu usurinta a datelor datorita ecranului de tip LCD, detine o pompa electrica putand fi lejer de folosit, masoara si memoreaza tensiunea arteriala sistolica si diastolica, masoara frecventa batailor inimii, dar si a batailor neregulate, afiseaza data si ora, se opreste automat daca nu este folosit si functioneaza cu ajutorul a doua baterii alcaline.

Articole recente: