Cum ne pregatim de sezonul rece?

babyneeds

 

Cand vine sezonul rece, principala prioritate a parintilor este sa se asigure ca bebelusului nu ii este frig. Bebelusii tind sa raceasca mult mai rapid decat adultii. Ei nu pot face fata prea bine la schimbarile bruste de temperatura. Nu pot sa-si regleze atat de bine temperatura corpului. Pierd caldura repede. Acest lucru nu inseamna neaparat ca bebelusul trebuie infofolit excesiv de fiecare data.

Ca bebelusul sa se simta bine si confortabil exista mai multe solutii, in functie de fiecare situatie.

Plimbari

Atunci cand iesi cu bebe la plimbare in sezonul rece trebuie sa tii cont de anumite lucruri. In primul rand trebuie sa te asiguri ca bebe are capul acoperit. Este preferabil sa achizitionezi caciulite care sa ii acopere urechile. Este bine daca acestea se inchid sub barbie. In principiu, extremitatile trebuie sa fie bine acoperite – caciula, manusi, ghetute.

In ceea ce priveste imbracamintea, imbraca copilul tinand cont de straturile de haine. Bebelusii cu varsta de peste 1 an au nevoie de atatea straturi ca si tine. Cei sub un an au nevoie de un strat in plus de haine.

In cazul in care este vorba de o plimbare cu caruciorul, este bine sa ai la indemana o paturica.

In cazul in care este vorba de o joaca in zapada, trebuie sa te orientezi catre haine impermeabile.

Cand se fac popasuri, intrati intr-un magazin, etc. este bine sa-i dai jos un strat de haine. Nu este bine sa transpire. Ii va fi foarte frig atunci cand va iesi din nou afara.

Trebuie sa fii atent! Sunt semne normale pe care toti le cunoastem. Daca bebelusului i se invinetesc buzele inseamna ca ii este frig. Acelasi lucru se aplica si daca are nasul sau urechile palide. Daca bebelusul incepe sa se irite sau sa roseasca in obraji inseamna ca ii este cald.

Trebuie sa fii atent! Bebelusii au pielea sensibila. Chiar si soarele de iarna poate sa fie periculos pentru ei. Este bine sa folosesti o crema de protectie. In ceea ce priveste frigul, trebuie sa te asiguri ca bebelusul nu are pielea uscata. Bebelusii, iarna, pot prezenta iritatii sau eczeme datorita aerului rece si uscat. Se recomanda folosirea unor creme speciale.

In casa / in patut

O sa vrei sa iti infofolesti bebelusul si in casa, dar nu exagera. Regula stratului in plus se aplica si in aceasta situatie. O metoda buna prin care poti verifica daca ii este frig sau cald este sa pui mana pe burtica sau pe spate. Trebuie sa fie caldut, nu transpirat.

Temperatura camerei recomandata de medicii pediatrii este undeva intre 18 si 22 de grade. Motivul fiind cresterea imunitatii copilului.

Pentru patut, daca bebe este de pana in 12 luni, este bine sa te orientezi catre un sac de dormit. Folosirea paturilor nu este indicata, deoarece reprezinta un risc destul de major. Bebelusii sunt destul de energici si se misca mult si in somn. Folosirea paturilor creste substantial riscul de sufocare al celui mic.

Daca bebelusul doarme cu tine, atunci poti sa il imbraci un pic mai subtire, deoarece ii vei transmite caldura.

 

In casa sau afara, bebelusul trebuie sa se simta bine. Ai grija sa nu-i fie frig. Ai grija sa nu-i fie cald. Restul este doar o joaca de copii.

 

Articole recente: