Cum preparam corect mango la bebelusi? Afla raspunsul!

 

Fruct exotic din ce in ce mai apreciat de catre romani, mango reuseste cu succes sa ofere corpului uman numeroase vitamine si minerale, contribuind la mentinerea sanatatii adultilor, dar si a copiilor. Pentru ca el se gaseste si pe piata din Romania, parintii il pot achizitiona ori de cate ori isi doresc, imediat ce micutii lor au inceput diversificarea, adica in jurul varstei de 6 luni. Desi la inceput il vor oferi in cantitati foarte mici, pe masura ce copiii cresc ar putea mari cantitatea fara probleme.

Beneficiile pe care mango le aduce corpului sunt numeroase, printre acestea numarandu-se urmatoarele: ajuta digestia, ofera energie organismului pe care-l protejeaza de boli si infectii, combate afectiunile cardiovasculare, aduce stralucire pielii, combate afectiunile oculare, previne diabetul etc. Astfel, orice parinte responsabil trebuie sa nu uite de acest fruct pretios, care ofera vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi si alte substante nutritive.


Iata cum se prepara corect mango pentru cei mici!

Mamicile sunt extrem de stresate in momentul in care incep diversificarea alimentatiei deoarece nu stiu exact in ce moment ar putea sa introduca un anumit fruct sau o anumita leguma. Raspunsurile la aceasta intrebare le pot afla fara probleme de la medicul pediatru sau chiar accesand forumurile pline de mamici dornice sa faca schimb de experienta si sa afle noutati despre hrana bebelusilor.


Cum se alege mango

Acest fruct trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea fi mancat fara probleme de micuti, astfel incat adultii trebuie sa stie urmatoarele lucruri:

· Cand este copt bine, atunci are culoarea galben-portocalie;

· Poate fi cumparat si verde daca nu este consumat imediat, apoi se asteapta cateva zile pentru a putea fi preparat;

· Cand este atins cu degetele, mango trebuie sa aiba o textura moale;

· Fructul ar trebui sa fie mai mare pentru ca sunt sanse ca el sa fie din start bun de consum;

· Coaja nu va prezenta pete maronii sau negre. Acest lucru este un semn clar ca deja a inceput procesul de alterare.


Cum se prepara mango

Desi multe femei se feresc sa il utilizeze in perioada diversificarii pe motiv ca nu este un fruct autohton, pana la urma este doar o chestiune de alegere si mamicile ar trebui sa cunoasca modalitatea de preparare a fructului inainte de a lua vreo decizie:

· Pentru inceput se spala foarte bine si se curata de coaja. Specialistii spun ca aceasta ar contine o substanta nociva;

· Chiar daca multe fructe se consuma in stare cruda, mango se serveste crud, mai ales sub forma de piure realizat simplu, cu ajutorul unui mixer de la BabyNeeds, magazin online mereu la dispozitia parintilor;

· Se poate prepara si cu ajutorul aburilor daca micutul are un stomac mai sensibil. Se tine la aburi sau la cuptor circa 15 minute;

· Poate fi combinat foarte bine cu alte fructe sau legume, chiar si in sucuri poate fi introdus fara probleme;

· Taiat in fasii lungi este ideal pentru a fi servit ca finger food sau o simpla gustare.

Cu ce alte fructe poate fi asociat

Atunci cand mamica vrea sa varieze felurile de mancare pe care le ofera copilului, se poate gandi si sa-l combine cu alte fructe, precum:

· Banana;

· Caisa;

· Mar;

· Piersica;

· Para;

· Avocado;

· Nu se recomanda sa fie oferit cu cereale, iaurturi sau branza de la o varsta foarte frageda deoarece pot exista riscuri de efecte adverse asupra stomacului delicat al bebelusului.

Cand este introdus acest fruct

Daca parintii s-au decis sa introduca in diversificare mango, atunci trebuie sa il ofere copilului la masa de dimineata, in jurul orei 10,00, inainte de masa de lapte si nu mai devreme de doua ore dupa, astfel vor evita problemele digestive.

Tu i-ai oferit mango copilului tau?

In ziua de astazi, mamicile nu mai sunt deloc reticente in a incerca tot ce e mai bun pentru copilul lor, asa ca fructul exotic a inceput sa fie tot mai gasit pe mesele romanilor, ceea ce reprezinta doar un castig pentru sanatatea lor. Orice gospodina insa trebuie sa aiba grija, mai ales cand vine vorba despre prichindei, sa ofere mancarea, sa o pregateasca si sa o pastreze in cele mai bune conditii, fapt pentru care este recomandat sa vezi recipiente de preparare in mediul online, pentru ca sunt mai ieftine si sa le cumperi pe cele mai potrivite.

Stocarea alimentelor destinate copilului nu se poate realiza fara niste recipiente adecvate, versatile, usor de utilizat pe masura ce micutul creste. Indiferent ca este acasa sau in deplasare, mama poate folosi recipiente etanse pentru a le putea transporta fara probleme, foarte usor de curatat si simplu de utilizat in incalzitorul pentru biberon, in cuptorul cu microunde, in spalatorul de vase sau in sterilizator. De asemenea, acestea pot fi usor asezate in frigidere, organizand perfect spatiul acestora.

 

Articole recente: