Cum si Cat Kiwi Pot Manca Gravidele in Sarcina

Medicii spun mereu femeilor insarcinate ca trebuie sa manance cat mai multe legume si fructe pentru sanatatea lor si a fatului, dar uita sa le atraga atentia ca unele dintre ele pot duce la aparitia unor probleme in sarcina (papaya, strugurii, ochiul dragonului etc). Nu este cazul fructului de kiwi, suculent si cu gust placut, ce reuseste de multe ori sa inhibe pofta de dulce pe care orice graviduta o simte in aceasta perioada din viata. Evident ca poate gusta o prajitura sau o bomboana din cand in cand, dar nu are voie sa o faca zilnic.

Astfel, kiwi poate fi introdus in dieta femeilor insarcinate pentru ca este un fruct ce contine substante nutritive benefice, avand mai multa cantitate de vitamina C decat citricele si fiind o sursa excelenta de fibre dietetice, carbohidrati, vitamina E etc. Orice gravida care vrea sa aiba grija de sanatatea ei si a bebelusului din burtica trebuie sa se documenteze asupra dietei si a ingredientelor pe care le mananca, fiecare avand importanta sa in dezvoltarea armonioasa a micutului.

Iata cateva informatii utile despre introducerea fructului de kiwi in dieta gravidelor!

O mamica isi doreste ce-i mai bun pentru copilul ei si intelege ca trebuie sa manance sanatos, chiar daca poate nu are pofta de dulce. Fructele sunt necesare pentru o buna digestie, pastreaza elasticitatea pielii, frumusetea tenului si energia femeii pana in momentul sarcinii. Asadar, din bucatarie nu pot lipsi alimentele sanatoase, retetele delicioase, dar si cateva aparate de bucatarie ce pot ajuta gravida la pregatirea mesei sau pentru momentul in care bebe va incepe diversificarea.

Cum si cat kiwi consumi in timpul sarcinii

Anemia prin deficit de fier este extrem de intalnita la nivel global, asa ca cea mai buna sursa de nutrienti in sarcina o reprezinta fructele, inclusiv kiwi:

 

  • Poate fi introdus in dieta femeii fara probleme;
  • Pentru o sarcina dusa la termen, orice gravida poate sa manance cam 2-3 fructe de kiwi pe zi;
  • In cazul in care aceasta sufera de diferite probleme digestive, atunci va trebui sa renunte la acest fruct si sa consume altceva;
  • Kiwi trebuie curatat de coaja care nu se mananca, perisorii fiind iritanti si provocand disconfort la inghitit;
  • Poate fi introdus in salate de fructe sau mancat simplu, iar gospodinele desavarsite pot realiza prajituri delicioase cu ajutorul gustului sau usor acrisor.

 

Beneficii importante pentru sanatatea gravidei

In afara de gustul placut si satisfacator pentru oricine, acest fruct reuseste sa aduca numeroase beneficii femeilor insarcinate, printre care se pot numara urmatoarele:

 

  • Contine acid folic din belsug, ce reuseste sa impiedice aparitia unor defecte congenitale la fat si previne avortul spontan;
  • Este benefic si femeilor care doresc sa ramana gravide;
  • Contine vitamina C, 140% din doza zilnica recomandata de medici, aceasta contribuind si la reducerea vergeturilor de dupa sarcina;
  • Nu duce la cresterea insulinei, ideal pentru ca multe gravide se confrunta cu diabetul gestational. Nu contine colesterol, este sarac in grasimi si zahar;
  • Este un bun probiotic si previne aparitia constipatiei, gastritei, diareei, balonarii sau durerilor abdominale;
  • Fiind o sursa importanta de antioxidanti, protejeaza ARN-ul si AND-ul fatului si apara femeia de boli;
  • Chiar reuseste cu succes sa combata depresia, oboseala cotidiana si stresul de care nimeni nu scapa in societatea de astazi;
  • Imbunatateste respiratia femeii.

 

Tu ai consumat kiwi pe durata sarcinii?

Cele mai multe dintre mamici au recunoscut ca in aceasta etapa din viata lor s-au simtit rasfatate si privilegiate ca pot manca aproape tot ce isi doresc sau poftesc. Nu numai faptul ca au putut gusta dulciurile apetisante si savuroase, mancarurile fine sau pofticioase, dar si fructele de tot felul, autohtone sau exotice, si-au adus pe rand aportul la sanatatea lor si a bebelusilor din burtica. In bucataria viitoarelor mamici si-au facut loc toate aceste minuni ale gastronomiei ce le-au incantat papilele gustative.

Un rol important in munca pe care au desfasurat-o a avut-o robotul multifunctional, care a pregatit mancarea la abur, a dezghetat hrana, a zdrobit alimentele realizand diverse sosuri delicioase, iar mai tarziu a putut fi folosit pentru a steriliza si incalzi biberoanele necesare bebelusului. Foarte usor de curatat, acest robot are un sistem automat de protectie in cazul in care este prea multa apa in rezervor si poate fi transportat foarte usor la mare distanta datorita gentii speciale.

Articole recente: