Cum si la ce VARSTA se introduce MANGO in alimentatie la BEBELUSI?

Fructele de mango sunt delicioase, iar gustul lor seamana intr-o oarecare masura cu cel al piersicilor, asa ca este lesne acceptat de micuti din momentul in care incep diversificarea. Extrem de nutritiv, mango nu era oferit des copiilor de catre parinti fiind un fruct exotic despre care multa vreme nu s-a cunoscut mare lucru in Romania. In ziua de astazi insa, despre beneficiile sale asupra sanatatii oamenilor se afla rapid de pe Internet sau de la medici, asa ca parintii il pot cumpara si servi celor mici.

 

Fructul contine vitamina A (de 20 de ori mai mult decat intr-o portocala), are un nivel ridicat de carotenoide, este bogat in fibre si sarac in grasimi si calorii. De asemenea, mai contine si vitaminele C si B, fier, potasiu, proteine, ceea ce il face un aliment senzational pentru dieta unui bebelus. Pentru a-l servi copilului insa, este important sa fie foarte bine copt si sa fie introdus in alimentatie la varsta potrivita.

Iata cateva informatii utile despre introducerea acestui fruct in alimentatia copilului!

Din momentul in care bebe a inceput diversificarea si s-a obisnuit cu gustul unor legume si fructe locale, va fi introdus fara probleme in meniul sau de zi cu zi. Desi parintii sunt stresati de posibilitatea ca micutul sa faca alergie la acest fruct exotic, totusi nu trebuie sa-si faca griji deoarece substanta alergena nu provine din fruct, ci din coaja, asa ca sunt slabe sanse ca micutul sa aiba vreo alergie pentru ca nu va intra in contact decat cu pulpa.


La ce varsta se ofera mango copilului

Diversificarea trebuie sa se faca pe baza recomandarilor pediatrului, asa ca parintii trebuie sa fie mereu atenti la indicatiile medicului si sa se inarmeze cu toate produsele necesare momentului in care bebe incepe sa manance si hrana solida:

· Acest fruct se introduce dupa varsta de 8-9 luni;

· Unii medici considera ca bebe il poate manca si la 6 luni, dar in cantitati mici;

Intotdeauna trebuie sa fie oferit copt si moale. Coaja nu va prezenta pete maronii sau urme de lovire.

Cum se ofera mango bebelusului

Intre lunile mai si septembrie este cumparat din piata sau supermarket si introdus in meniul copilului in varsta de cel putin 8 luni:

· Daca e bine copt, poate fi mancat de bebe in stare cruda pe post de finger food sau de gustare;

· Daca bebelusul are un sistem digestiv fragil, atunci fructul poate fi preparat la aburi pentru a deveni mai moale si a fi acceptat mai usor de stomacel;

· Mama il prepara ca un piure sau in forma de crema cu ajutorul unui robot multifunctional, usor de gasit pe site-ul https://www.babyneeds.ro/prepararea-hranei/, unde pot fi cumparate produse de calitate superioara la preturi avantajoase;

· Mango se da copilului la masa de 10 (gustarea), inaintea laptelului;

· De asemenea, mango se poate combina si cu alte fructe (banana, piersica, caisa, mar, para), dar pentru inceput bebe trebuie sa treaca proba alergiei. Dupa varsta de 1 an va fi servit si cu branzica sau iaurt.

Retete ce contin mango

Mamicile sunt mereu dornice de a afla tot felul de retete pentru a varia mesele copilului lor, asa ca ar putea fi interesate de urmatoarele idei:

· Supa de mango. Poate fi preparata din 150 ml de suc de ananas si 200 de grame de mango, la care se adauga sucul de la o jumatate de lime si 5 crengute de coriandru. Bucatele mai mari din fruct pot fi adaugate in supa inainte de a fi servita;

· Piure de mango si banane. Se paseaza fructele pana cand se obtine un piure fin, apoi se adauga putin lapte sau apa, dupa gust;

· Budinca de mango cu gris. Fructul este pasat bine, apoi amestecat cu un ou, putin gris (2-3 lingurite), 20 de grame de unt topit si racit. Amestecul este asezat in forme unse cu unt si apoi dat la cuptor pentru 30-35 de minute.

Tu i-ai oferit acest fruct bebelusului tau?

De la varsta de 8 luni, orice mamica a incercat sa introduca cel putin un fruct exotic in alimentatia copilului sau, deci, cu siguranta, inclusiv mango a fost incercat. Pentru a-l tenta pe micut sa faca experiente culinare noi, parintii s-au inarmat cu canute, boluri si tacamuri colorate. Aceste produse sunt anti-alunecare, au manere ergonomice pentru copiii care se vor hrani si singuri la un moment dat si au fost create sub conducerea unui psiholog.

 

Articole recente: